Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 1 minut, icar a spus:

Nu e fer?

Ba da, fer în toată puterea cuvântului, însă după cum spuneam ferul ăia e cam greu de adus la mal chiar și pe bucățele.  Trebuie barcă serioasă și autogen ! ... Au fost tentative clandestine de "valorificare" dar (din fericire) autoritățile s-au prins, drept urmare epava e bine păzită. Va rămâne un simbol turistic al stațiunii Costinești, păcat că se degradează pe zi ce trece ...

Link spre comentariu

E cea din Costinesti? Parca arata mai nasol,  adica s-au prins ca e din fer! Sa fie poza mai veche?

Pe vremea cind mergeam la Costinesti, mai avea inca vopsea.... ce bine ar fi mers un hotel!

Link spre comentariu

Actual : epava este doar o coaja .Nu mai este nimic de luat .

Adica a ramas doar exteriorul care este rupt in doua undeva la o treime .

https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/cum-arata-simbolul-statiunii-costinesti-epava-navei-evangelia-ambarcatiunea-s-a-deteriorat-vizibil-galerie-foto-633497.html?imagini=1&open

Curand va cadea si va fi inghitita de apa.

Cand am fost ultima data nu era chiar asa distrusa .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

În  vara lui 1996 am fost ultima dată  la Costinești și am văzut epava. (de pe plajă). Arăta aproximativ ca în foto pe care am postat-o ... se pare că procesul de degradare înaintează în ritm exponențial, pe măsură ce trec anii. Probabil, degradarea a fost grăbită și de "zeii ferului", pănă când s-au prins autoritățile și au luat măsuri. 

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

2011 sau 2012 si nu arata asa rau .

Inca se  intra ,prin gaura de pe partea nordica , cu vaporasul " la un tur " .

S-au rascolit ceva amintiri , prin 95 am fost pe epava , inca se putea urca pana pe puntea superioara .

Sac de nailon cu : haine , tigari ,mancare ,  udatura , etc etc , legat la gura strans si apoi cu sfoara si cu chinga diagonala pe bust , sa nu incurce la innot .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cine isi aduce aminte cum se numea jucaria asta?  Scuturai si invarteai de ea iar formele geometrice si culorile din interior se schimbau....(sper ca mi-a iesit poza)

t0qpMDQ.jpg

e3Y4rhY.jpg

Si inca ceva vechi...

ILFYCPX.jpg

ZMYaqWk.jpg

Link spre comentariu
Acum 4 minute, fluffy37 a spus:

Cine isi aduce aminte cum se numea jucaria asta?  Scuturai si invarteai de ea iar formele geometrice si culorile din interior se schimbau....(sper ca mi-a iesit poza)

Caleidoscop , parca  . . . . .

Avea 3 oglinzi in cilindru si in fata un spatiu , delimitat de doua bucati de sticla , una mata si una transparenta , cu sparturi de sticla sau plastic colrate .

La capatul prin care priveai avea o lentila .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Da, da. Caleidoscop. De cate ori ma uitam in el, imi cadea cate un ciob in ochi si m-am lecuit.

Acu' nu imi mai trebuie. O dau pe etnobotanice si vad caleidoscop multidimensional oriunde ma uit ... Si fara sa-mi cada cioburi in ochi. :limb:

Link spre comentariu

Buna

Acu'vre-o 15 ani am cumparat un bilet la "mare".

Ne-am cazat,am iesit la"apa".(cu viitoarea sotie).

Coboram noi pe plaja si toata lumea"fara slip".

Sotia spune(viitoarea sotie).

-Stiam ca nu se poarta sutien,dar nici slip?

Eram in zona epavei si foarte aproape de yoghinii lui Bivolaru.

Poi in final,am constatat ca nu merita sa uzam un costum de baie,asa

ca am facut nudism si noi vre-o 10 ani.A fost distractiv.

De cateva ori sotia, a fost singura persoana de sex feminin de pe epava.

Pare aproape,dar ai ceva de innot pana la ea,experienta proprie.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu

Ca tot sunten la old stuff, verbul "a inota", se scrie cu un singur "n". E drept, acum 90 si ceva de ani, se scria cu doi "n", adica "innota". Am facut aceasta observatie pentru ca am vazut de mai multe ori aceasta grafie. 

Link spre comentariu
Acum 9 ore, -Atlas- a spus:

Pare aproape,dar ai ceva de innot pana la ea,experienta proprie.

Sunt 200m de la țărm la epavă, n-am avut chef să înot atât .

Grecii au fost foarte hotărâți să eșueze nava, dacă nu s-ar fi înfundat acolo ar fi ajuns cu ea pe plajă :d.

Oricum  au luat o mare țeapă, n-au încasat nicio asigurare datorită mărturiilor autorităților române. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări