Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 4 ore, franzm a spus:

Albatros, varianta cu siliciu în RF, am cumparat cu 800 lei (l-am defrisat în 2015). Tesla B90 a costat 3915 lei, iar pe o banda ORWO de 13 cm am dat 80 lei. Toate în a doua jumatate a anilor '70.

Daca se poate dezvoltati subiectul  " Albatros, varianta cu siliciu în RF ", multumesc !

Acum 9 minute, Усилитель a spus:

IMG09544_zps8efb0515.jpg

IMG09554_zpsfbf2ebd5.jpg

Din vremurile cand plasticul era rar.....si nu se facea economie de materiale....

Au...doare !

LE. Blasfemii :aplauze

Editat de okean
Link spre comentariu

@Marele Savant, de Craciun am iesit cu colegii la un restaurant profil franţuzesc, am avut un steak de cangur. Nu a fost deosebita carnea, dar interesanta oricum, macar nu a fost fada cum sunt anumite carnuri de vânat. Nu glumesc, ca sa fie clar!

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Thunderer a spus:

@Marele Savant, de Craciun am iesit cu colegii la un restaurant profil franţuzesc, am avut un steak de cangur. Nu a fost deosebita carnea, dar interesanta oricum, macar nu a fost fada cum sunt anumite carnuri de vânat. Nu glumesc, ca sa fie clar!

Cand am fost la Paris pe firma, nu pe persoana fizica, ne-au servit" fructe de mare " aveam senzatia ca mancam rahat...romani prosti ce mai !

Editat de okean
Link spre comentariu

Depinde cum e gatit. Nu e vina ta. Am mancat magret de canard (un fel de rata mai crud gatita) in 2 locuri. Nicidecum acelasi lucru. Daca bucatarul nu stie ce face, ai impresia ca rozi la talpa de pantof.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Thunderer a spus:

Am mincat si eu, s-a gasit la Penny in Ro, acum nu mai e mare smecherie, vorbeam de deceniul 8 al secolului trecut!

Link spre comentariu

Sigur au fost români care au mâncat cangur prăjit și în deceniul 8 al secolului trecut, mă gândesc la cei din  corpul diplomatic de la Camberra :rade:

Cei din țară se mulțumeau cu vânat autohton, rațe /gâște sălbatice, fazan,  labă de urs etc. 

Cine nu era vânător (sau nu avea unul prin familie) mânca rațele/găinile  rudelor de la țară, se obțineau rapid contra unui sac cu pâine sau butelie încărcată. Asta în ultimii ani, când apăruseră rații și cartele ...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Acum 32 minute, d2134 a spus:

Celor care cred ca Romania anilor '70 mergea intr-o directie buna....

România a incetat să meargă intr-o direcție bună imediat după război (deși nici înainte direcția nu era grozavă). Dar n-a depins de noi, ci de jocurile "celor mari". Noi am făcut ce am putut pentru a supraviețui că țară/națiune.

Faptul că în anii '70 era  "mai bine" iar către finalul anilor '80 lucrurile au mers din ce în ce mai prost; demonstrează clar falimentul sistemului comunist. 

Mai vrea cineva comunism ? ... nu cred! :rade:

Dar asta nu inseamnă că trebuie să negăm adevărul istoric, pe etape/perioade, așa cum a fost el, dacă tot discutăm discuții...

.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus:

demonstrează clar falimentul sistemului comunist. 

Chinezii n`ar fi de acord cu asta...

:d

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 7 ore, okean a spus:

Daca se poate dezvoltati subiectul  " Albatros, varianta cu siliciu în RF ", multumesc !

Din pacate nu am poze. Este vorba de varianta cu tranzistoare cu siliciu în etajele de RF si FI si germaniu în etajele de JF.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, okean a spus:

Tramvaiul 10,Bucuresti, anii '20

Au trecut 100 de ani. "Birjarul" e mort si caii sunt morti... toate m-au dus cu gandul la melodia lui Sterian

Link spre comentariu
Acum 9 ore, okean a spus:

Tramvaiul 10,Bucuresti, anii '20

Bucuresti, Tramvaiul 10, anii '20.jpg

Mda ... Micul Paris! ... probabil denumirea se trage din faptul că tot ceea ce era adoima Parisului se reducea la câteva străzi din centru, frecventate de șmecherii (pardon, elitele) vremii. Aici domina o atmosferă boemă, se spărgeau bani în cârciumi de lux și se trăiau mirifice povești de amor, ale celor care aveau timp de ele la adăpostul confortabil al siguranței financiare. 

Restul cartierelor erau niște mahalale cu iz medieval în care dominau casele de paiantă și  majoritatea populației își ducea traiul de azi pe mâine. 

În fine, a trecut războiul, au venit anii '60 și un dictator dornic de afirmare. Orașul s-a schimbat radical. Cartiere întregi de blocuri moderne (la acea vreme), fabrici și uzine noi (locuri de muncă), spitale,școli (alfabetizarea populației) transport public etc. Toate acestea au fost  posibile și datorită împrumuturilor externe (cât timp ai bani în sac,  orice sistem funcționează). Vârful s-a atins către sfârșitul anilor '70, perioada in care a fost "cel mai bine".

Oricât ar părea de hilar, poulația capitalei chiar ajunsese pe "înalte culmi de progres și civilizație" comparativ cu oricare altă epocă anterioară. (Desigur, in anii '70 populația orașelor occidentale era pe "culmi" mult mai inalte):rade:.

În sfârșit, ca orice sistem utopic, ssmd-ul lui 'nea Nicu a intrat incet-încet în faliment  În frumoasele blocuri moderne a inceput sa-și facă loc frigul și problemele. Au apărut rații și cartele, odată cu toate acestea populația a invățat un nou sport: descurcăreala :rade:. Nimeni nu murea de foame, dar nici normală nu era starea de lucruri. Era un sistem bolnav.

De construit s-a construit în continuare, toți primeau case de la stat (lucru bun).

Când s-au schimbat iar "vremurile" în '89, populația Bucureștiului a avut norocul de a-și putea cumpăra casele la prețuri modice. 

În sfârșit, sunt multe de spus si despre epoca actuală dar mă opresc aici. 

Imaginile postate de @okean m-au făcut să reflectez asupra unor aspecte istorice legate de bătrânul București... chestii "old stuff " 

Link spre comentariu

Ramanem in " zona "... Târgul Moșilor din București, bâlci, lume multă, distracție, anul1920 ! Se tinea in perioada asta, jumatatea lunii mai si dura o luna de zile...

Târgul Moșilor din București, bâlci, lume multă, distracție, anii 1920.jpg

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări