Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Cum ar fi trebuit sa arate, in anul 2000...

...o frizerie

Screenshot_20200509-185452_Pinterest.thumb.jpg.bcf5c630ebd6d40264ac8e9d4714b317.jpg

... razboiul aerian 

Screenshot_20200509-185519_Pinterest.thumb.jpg.184d4a9dd202e121163ae0872f7cba89.jpg

... transportul aerian

Screenshot_20200509-185537_Pinterest.thumb.jpg.0b91a4456d37e8e7f31fb454684c7013.jpg

...posta

Screenshot_20200509-185606_Pinterest.thumb.jpg.ec7756b0cb88b43575f5ffe2c55194f3.jpg

....granicerii

20200509_185913.thumb.jpg.eb06dff8ca3f039eaa2120b4b70a35e9.jpgL

.....scoala

20200509_190117.thumb.jpg.e5ced82e3c107909dddb49cd90f27228.jpg

.....bombardierele

Screenshot_20200509-190219_Pinterest.thumb.jpg.5ba59ecb69f46706ddd4633553da77b8.jpg

Link spre comentariu
1 oră în urmă, icar a spus:

Nu stiu din ce an sunt reclamele, dar un pret de 1200 sau 900 de lei, nu cred ca era la indemina oricui.

Exista o modalitate foarte lejeră de cumpărare in rate. Dobânda era un termen aproape necunoscut. Plăteai un avans, și restul in rate egale mici, până la 2 ani daca era cazul, in asa fel incat nu era o problema achiziționarea unor produse de folosință îndelungată. Da, erau scumpe cam toate cele, mai ales cand facem o comparatie cu ce e acum. Tehnologia si procesele de fabricatie erau in alt stadiu.

Link spre comentariu
Vizitator

Opera S611A , au avut parintii mei .

Foto nu este de la mine .

Avea ochiul magic prins pe sasiu si era vizibil in stanga scalei , intre potentiometru si rama carcasei .

Cu cele 2 dif de 3W ,la volum maxim ,era suficient pentru un chef de apartament .

Radio Opera ..jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Doru, nu contest facilitatea ratelor, 40 de lei pe luna, nu era un capat de tara, doar mi s-a parut scump in comparatiie cu salariile de atunci. 

Link spre comentariu

Astea erau vremurile...acum cumperi o sacoșa cu piese, cu mai nimic, atunci îți rupeai o mana din cot pt o lista de piese completa(la figurat vorbind). Cu rate în max 6  luni îți puteai cumpara ce radio voiai...daca voiai. Nu-ți trebuia decât o slujba, și asta iar nu era mare lucru. 

Link spre comentariu
Acum 5 ore, doru3160 a spus:

Exista o modalitate foarte lejeră de cumpărare in rate. Dobânda era un termen aproape necunoscut. Plăteai un avans, și restul in rate egale mici, până la 2 ani daca era cazul, in asa fel incat nu era o problema achiziționarea unor produse de folosință îndelungată. Da, erau scumpe cam toate cele, mai ales cand facem o comparatie cu ce e acum. Tehnologia si procesele de fabricatie erau in alt stadiu.

De fapt, era cit se poate de cunoscuta! desi la cit de scumpe erau produsele respective, nu ar fi fost necesara!

Iar cei care au trait acele vremuri, isi amintesc ca in ultimii 8-10 ani inainte de 1989,  foarte putine produse se mai dadeau in rate! adica mobila pentru tinerele familii, daca nu aveau o virsta mai mare de 35 de ani, autoturisme, locuinte si cam atit. Bunuri de folosinta indelungata, asa cum am spus, spre 1989, mai rar spre deloc!

P.S. ori sintem deontologi, ori nu mai sintem!

Link spre comentariu

Discuția a plecat de la radio Istria din reclama prezentata, deci  era despre acea perioada. Ca îți place sau nu, asa au stat lucrurile. În ultimii 8...10 ani deja un aparat de radio era pistol cu apa, nu mai reprezenta o cheltuiala. Între timp se renunțase și la lămpi. Dacă tot vrei sa fii deontolog, sau măcar nu te mai baga în seama aiurea de fiecare data. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 13 ore, icar a spus:

Nu stiu din ce an sunt reclamele, dar un pret de 1200 sau 900 de lei, nu cred ca era la indemina oricui.

Conform cu " sursa ", Istria - S661A si variantele sale fabricat din 1966 si Select 68 T - S682 fabricat din 1968, deci reclama posibil din 1968 !

De remarcat Select 68 T era un fel de Albatros cu alimentare la retea, se remarca si acordul fin pentru US !

select t68.jpg

Link spre comentariu
1 oră în urmă, okean a spus:

Conform cu " sursa ", Istria - S661A si variantele sale fabricat din 1966 si Select 68 T - S682 fabricat din 1968, deci reclama posibil din 1968 !

De remarcat Select 68 T era un fel de Albatros cu alimentare la retea, se remarca si acordul fin pentru US !

select t68.jpg

"se remarca si acordul fin pentru US !" N-o fi de la "Albatros?"

Acum 59 minute, gica70 a spus:

"se remarca si acordul fin pentru US !" N-o fi tot de la "Albatros?"

Link spre comentariu

Si  Carmen 4 are C pt acord fin....cu toate ca este pe lampi.....interesant ,am avut 2 buc cu butoane pe maro , si cei de la Radiomuseum au poza cu butoanele pe alb, altundeva nu am vazut pe alb.....

carmen_4_s691a_860936.jpg

Link spre comentariu

In mod sigur la Select T 68, T vine de la tranzistoare si 68 anul, RR Select a avut si variate cu lampi inainte de 68 ! In rest, modelul in cauza e contemporan cu Albatros - S681T , aparut cu varianta de export " Overseas " tot in 1968 !

Totusi ideea cu acordul fin in US e mai veche, a mai fost un " caz " in 1965 la Mamaia S651T si varianta stationara Nordic S652TA amandoua dupa o schema ( licenta ) japan avand inclusiv bloc UUS !

LE. Carmen 4 - S691A produs din (in) 1969...

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 8 ore, doru3160 a spus:

Discuția a plecat de la radio Istria din reclama prezentata, deci  era despre acea perioada. Ca îți place sau nu, asa au stat lucrurile. În ultimii 8...10 ani deja un aparat de radio era pistol cu apa, nu mai reprezenta o cheltuiala. Între timp se renunțase și la lămpi. Dacă tot vrei sa fii deontolog, sau măcar nu te mai baga în seama aiurea de fiecare data. 

Ma bag (deloc aiurea) pentru ca se scriu chestii aiurea! referirea la rate a fost suficient de generala incit sa nu inteleaga nimeni ca era doar pentru acel RR!

iar la salariile din anii 80-89, un radio nu era chiar un pistol cu apa! daca traiai din salariu desigur! altfel 345 de lei un RR Cora nu era deloc putin, ca sa nu mai vorbim de vestitul Gloria care a avut ultimul pret pe la 1400-1500 de lei, adica mai mult de jumatate dintr-un salariu bunicel!

Iar electronicele, echipamente sau componente, erau foarte scumpe! 63 de lei un tranzistor de mica putere??? 150 de lei un TCA150??? 150 de lei lua un miner sau un inginer sef pe zi salariu! si nu spuneti ca era la fel peste tot in Europa, pentru ca intimplator mai am cataloage din epoca unde se vede ca preturile la componente erau chiar bani de seminte!

Link spre comentariu

Ai uitat sa spui cat era PIB-ul. 

Te bagi fix aiurea, ca de obicei. Lucrurile difera de la perioada la perioada, si le amesteci doar cum iti vine bine, numai sa demonstrezi ca ai dreptate. As spune anticipat ca ai dreptate, daca as sti ca nu te mai bagi ca chilotii in cur in discutii. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări