+_Florin_+ Postat Mai 7, 2020 Partajează Postat Mai 7, 2020 Eu sunt hotărât să comand o lustră cu ventilator pentru dormitor. Vine vara ... Deja am pus ochii pe un model cu alură "vintigi", în stilul celor care se foloseau prin anii '70 în zonele tropicale. Nevastă-mea are oarece indoieli, zice că dimineața ne vom trezi ințepeniți... . Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 7, 2020 Partajează Postat Mai 7, 2020 (editat) Acum 15 minute, +_Florin_+ a spus: Nevastă-mea are oarece indoieli, zice că dimineața ne vom trezi ințepeniți... . Are dreptate...stie ea ce stie. Eu am ramas patru zile intepenit in pat de la un ventilator care a batut in spatele meu timp de vreo cateva ore la servici. La final s-a lasat cu salvare...durerile erau mult prea mari...plus ca nici nu mai puteam sa respir. Editat Mai 7, 2020 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 7, 2020 Partajează Postat Mai 7, 2020 (editat) Am avut eu la vechiul apartament, cam 8 ani, in tavanul dormitorului, o jucarie din asta. Motorul avea 3 viteze, fara perii. Modelul asta: Daca reuseai sa centrezi bine palele, era chiar silentios, nu-l stiai ca merge. Pe viteza mare, e adevarat ca te cam dezvelea, dar nopti la rand de canicula a mers pe viteza mica. Nu am patit absolut nimic. S-a demodat si cand m-am mutat, a ramas impachetat, de mai bine de 20 ani. Editat Mai 7, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 7, 2020 Partajează Postat Mai 7, 2020 (editat) O să fac un experiment, la viteză mică, dacă înțepenesc spre dimineață nu-l voi mai lăsa să funcționeze toată noaptea. Și de la aerul condiționat (variantă modernă) poți constata că ai nevoie de macara că să te ridici din pat Editat Mai 7, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 7, 2020 Partajează Postat Mai 7, 2020 (editat) Pare acelasi motor, doar ca are 6 pale. La asta ar merita turatie si mai mica. Al meu e cumparat imediat dupa 90, nu mai retin exact anul, dar sigur nu prea aveai de ales. Era singurul model comercializat, si a avut succes, se cumparau. Acum in afara de varianta online, ai destule magazine care vand asa ceva. Daca cumperi online, ai cel putin 2 saptamani sa te hotarasti pana la un eventual retur. Editat Mai 7, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 7, 2020 Partajează Postat Mai 7, 2020 Păi odată montat în tavan nu-l mai dau jos. Dormitorul e imbrăcat total în lemn (lambriuri pe pereți și tavan), deci "lustra" cu pale de lemn se va incadra dpdv estetic. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 7, 2020 Partajează Postat Mai 7, 2020 Era o varianta, fiecare le stie pe ale lui. Daca te trasneste curentul si nu suporti, ma gandeam ca nu e mare pleasca sa dai jos agregatul si sa-l duci inapoi, decat sa-l tii sa adune praf, ca sa ai ce sterge... Link spre comentariu
okean Postat Mai 8, 2020 Autor Partajează Postat Mai 8, 2020 (editat) A existat si o minune de genul asta...reclame din 1932 si 1937 ! Editat Mai 8, 2020 de okean Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 La 04.05.2020 la 19:10, ratza a spus: Cred că am o carte similară în format digital pe undeva. Datează exact din perioada de tranziţie de la alfabetul chirilic la cel latin. Ceva de genul? Minunele Naturei, 1852 : Sau Minunele Naturei, 1850: Link spre comentariu
ratza Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 (editat) Acum 2 ore, octav_ro2002 a spus: Ceva de genul? Da, exact în genul respectiv. Nu ştiu ce-am făcut cu ea, oi fi şters-o din prostie. În orice caz, e frapantă diferenţa dintre exprimarea folosită în "Minunele Naturei" şi preţiozitatea din "Primele elemente de Grammatica Ellena", tradusă de Anghel Demetriescu în 1872. Traducerea primului paragraf din poza din 1850: Precuvîntare. Cu o simţire amestecată de cîteva griji şi multe nădejdi, acum dau acest copil al muzei mele în mîinile publicului Ro- mînu. - Într'adevăr am ceva grijă te- mîndumă că poate să mă învinovăţească cineva pentru o ambiţie care este departe de mine; adecă pentru ambiţia că pretind a figura ca un autor în limba Romînă, pe cînd eu simţu prea bine că de şi sînt de opt ani aici în ţară, tot nu m'am pă- truns de toate delicatele varietăţi a le acestei limbi foarte flexibile. Remarcaţi că pe vremea aia se scria cu "sînt" în loc de actualul "sunt". Acum să ne distrăm un pic cu exprimarea pompoasă din elementele de greacă. http://teologie.net/data/files/demetrescu_gr1.pdf Prefaţiune. Studiulu limberloru antice, mai cu sema allu cellei latine şi ellene, suntu de ua importantia asia de in- semnata pentru completarea educatiunii unui june, in cotu nu essiste nici unu statu civilisatu unde aceste ma- terii se nu fia cu din adinsulu recommandate. In ceea ce concerne limb'a latina, amu constatatu cu ua viua satisfactiune co, gratia straduintei si cunonscintielorn domniloru profesori respectivi, metodulu s'a amelioratu si progresulu este enormu. Zero diacritice, dar apar "sunt", consoanele dublate şi o droaie de sufixe inutile. Aş mai fi transcris, dacă nu mi s-ar părea EXTREM de greoaie şi extrem de diferită atît faţă de limba curentă, cît şi faţă de cea din 1850 (care e izbitor de asemănătoare cu ce folosim azi). Editat Mai 8, 2020 de ratza Mici corecţii Link spre comentariu
icar Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 1 oră în urmă, octav_ro2002 a spus: Ceva de genul? Exact asa era scrisa si cartea mea. Ma rog, fosta, ca nu o mai am. Ma uit la imaginea postata si imi pare ca e vorba de aceeasi carte! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 Acum 53 minute, icar a spus: Exact asa era scrisa si cartea mea. Ma rog, fosta, ca nu o mai am. Ma uit la imaginea postata si imi pare ca e vorba de aceeasi carte! In cazul asta, pentru delectare: Minunele Naturei - 1852.pdf Link spre comentariu
icar Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 Imi oare rau, dar... This attachment is not available Link spre comentariu
Postări Recomandate