icar Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Acum 2 ore, ratza a spus: E alfabetul chirilic vechi Am avut o carte de popularizare a stiintei, scrisa pe la o mie optsute-si-ceva. Nu mai stiu exact anul. Era scrisa cu un alfabet ciudat, un amestec de chirilic si latin. H era N, T era T, S era C, P era p-ul rusesc. Era scrisa intr-un topic al frazei, caracteristic vremii, dar foarte interesanta. Alcon, hai ca aveau si comunistii reclame haioase! Uitasem de ardeii umpluti si portocalele Jaffa! Link spre comentariu
ratza Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Cred că am o carte similară în format digital pe undeva. Datează exact din perioada de tranziţie de la alfabetul chirilic la cel latin. Link spre comentariu
okean Postat Mai 5, 2020 Autor Partajează Postat Mai 5, 2020 Azi branza topita...adevarata ! Link spre comentariu
icar Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 Da Alcon, Cutezatorii cu numerele de culturism. Am facut si eu! Televizorul Sport, cu joc de tenis. Link spre comentariu
okean Postat Mai 6, 2020 Autor Partajează Postat Mai 6, 2020 Eugenia 0,65 lei... Link spre comentariu
icar Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) Si ce buna era...inca nu aparuse Dr.Oetker! Mi-am adus aminte ceva: Kozac, considera Eugenia ca cel mai alergic aliment! Editat Mai 6, 2020 de icar Link spre comentariu
okean Postat Mai 6, 2020 Autor Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) Se pare ca este un biscuit clasic, se producea in Dobrogea inca din anii 40' intr-o fabricuta cu numele " Eugenia ", astazi este un produs cerut la export ! Reteta originala : Ingrediente pentru biscuiți: 300 gr făină, 4 linguri smântâna, 100 gr migdale măcinate, 1 ceașcă zahăr pudra, coajă de la o lămâie, 300 gr unt, 300 gr zahăr, 1 praf de sare, 1 plic zahăr vanilat și 8 gălbenușuri. Ingredientele pentru cremă de ciocolată: 100 gr unt, 100 gr zahăr, 3 linguri cacao, 1 ou, 4 linguri de lapte și o fiolă de esența de rom. Editat Mai 6, 2020 de okean Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Și mie îmi plăceau mult. Nu am găsit printre variantele actuale niciuna care sa aibă același gust. Link spre comentariu
icar Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Oare ce or fi chestiile astea? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Blacheuri. Se bateau pe tocurile pantofilor, ca sa reduca uzura si sa-i lasi mostenire nepotilor. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Cred ca efectul principal era ca îți făceai auzita prezenta din capătul străzii..... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Auuuu, ce bune erau pe gheata, nu mai trebuiau patine! Link spre comentariu
icar Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Iarna, ca vara nu se punea, eram desculti sau cu tenesi, mai tirziu celebrii bașcheți, la astea nu mergeau plachiuri (cum le zice pe aici), dar iarna, cel putin un rind de pingele si cam doua rinduri de plachiuri, la calcii si in virf! Acu, dale le arati unui pusti, nu cred ca stie la ce folosesc! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) Blacheuri. Se puneau si la calcai si la varful incaltarilor cu talpa din piele, pt a proteja aceste parti expuse la uzura mai mare decat restul talpii. Acum nu numai ca nu se mai fac talpi din piele, dar multi nici nu stiu ce e aia. Acum 14 minute, icar a spus: Oare ce or fi chestiile astea? Editat Mai 6, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Postări Recomandate