Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 2 ore, ratza a spus:

E alfabetul chirilic vechi

Am avut o carte de popularizare a stiintei, scrisa pe la o mie optsute-si-ceva. Nu mai stiu exact anul. Era scrisa cu un alfabet ciudat, un amestec de chirilic si latin. H era N, T era T,  S era C, P era p-ul rusesc. Era scrisa intr-un topic al frazei, caracteristic vremii, dar foarte interesanta.

Alcon, hai ca aveau si comunistii reclame haioase! Uitasem de ardeii umpluti si portocalele Jaffa!

Link spre comentariu

Cred că am o carte similară în format digital pe undeva. Datează exact din perioada de tranziţie de la alfabetul chirilic la cel latin.

Link spre comentariu

Si ce buna era...inca nu aparuse Dr.Oetker!

Mi-am adus aminte ceva: Kozac, considera Eugenia ca cel mai alergic aliment!

Editat de icar
Link spre comentariu

Se pare ca este un biscuit clasic, se producea in Dobrogea inca din anii 40' intr-o fabricuta cu numele " Eugenia ", astazi este un produs cerut la export !

Reteta originala :

Ingrediente pentru biscuiți: 300 gr făină, 4 linguri smântâna, 100 gr migdale măcinate, 1 ceașcă zahăr pudra, coajă de la o lămâie, 300 gr unt, 300 gr zahăr, 1 praf de sare, 1 plic zahăr vanilat și 8 gălbenușuri.

Ingredientele pentru cremă de ciocolată: 100 gr unt, 100 gr zahăr, 3 linguri cacao, 1 ou, 4 linguri de lapte și o fiolă de esența de rom.

Editat de okean
Link spre comentariu

Iarna, ca vara nu se punea, eram desculti sau cu tenesi, mai tirziu celebrii bașcheți, la astea nu mergeau plachiuri (cum le zice pe aici), dar iarna, cel putin un rind de pingele si cam doua rinduri de plachiuri, la calcii si in  virf! Acu, dale le arati unui pusti, nu cred ca stie la ce folosesc!

Link spre comentariu

Blacheuri. Se puneau si la calcai si la varful incaltarilor cu talpa din piele, pt a proteja aceste parti expuse la uzura mai mare decat restul talpii. Acum nu numai ca nu se mai fac talpi din piele, dar multi nici nu stiu ce e aia.

Acum 14 minute, icar a spus:

Oare ce or fi chestiile astea?

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări