Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 17 ore, Ion_Bumbu a spus:

Asta este cu fitil, butonul lung din dreapta ridica sau cobora fitilul.

Cele fara fitil aveau un buton pe bord, era un robinet ac, cele mai bune erau cu 2 ochiuri.

Au avut bunicii destule, asta cu fitil mirosea de la "festila".

Cea care avea bazinet de gazeficare nu mirosea atit de urit deoarece se inchidea robinetul si se ardea ultima picatura de petrol.

La un moment dat mama gatit si pe aceasta lampa inainte sa avem aragaz (Satu Mare) cu butelie.

lgm.jpg

sm1.jpg

sm2.jpg

Link spre comentariu
1 oră în urmă, alcon a spus:

La un moment dat mama gatit si pe aceasta lampa inainte sa avem aragaz

Imi aduc aminte ce putoare faceau cand le stingeai...musai trebuiau scoase afara. Altfel erau de nadejde, se putea gati bine pe ele. Gaz (petrol lampant) se gasea si era ieftin, doar trebuia carat acasa. Mergeam cu bidonul la PECO si aveau pompa separat pt gaz si un robinet unde curgea neofalina (la cerere).

Editat de doru3160
Link spre comentariu

proiectorul din poza este o clona ieftina.

Cel adevarat era Diascol , produs de IOR, cu optica adevarata, puteai sa vezi diafilme invartind de rotita, sau diapozitive cu o rama manuala.

Mai tarziu au scos un model mai mare, care incarca automat diapozitivele, probabil ca si mult mai scump, ca nu l-am vazut decat prin scoli.

Cel mai vechi diafilm de care imi amintesc a fost Turtita Fermecata.

http://100romaniandesignobjects.com/aparat-de-proiectie-diascol/

Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Mergeam cu bidonul la PECO si aveau pompa separat pt gaz si un robinet unde curgea neofalina (la cerere).

Mai exista pe undeva in Iasi astazi neofalina aia de pe vremuri? Era buna la curatat chestiile textile ce nu se puteau spala. Ce am luat in ultimul timp se apropie mai mult de acetona. 

P.S. Sau aia nu era neofalina? Curata al nabii de bine gulerul textil de la o geaca de piele.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 10 minute, icar a spus:

Am avut si trusa de electronist. Mai am clestele de dezizolat, spitul, pompa, ceva clesti, oglinda de dentist. Voltmetrul l-am dat acu citva ani unui pusti.

Ciudat! pe la CAP-ul unde am lucrat eu in epoca, acestea apareau ca trusa electrician! ceea ce rezulta si din sculele prezente in acesta!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări