alcon Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Acum 17 ore, Ion_Bumbu a spus: Asta este cu fitil, butonul lung din dreapta ridica sau cobora fitilul. Cele fara fitil aveau un buton pe bord, era un robinet ac, cele mai bune erau cu 2 ochiuri. Au avut bunicii destule, asta cu fitil mirosea de la "festila". Cea care avea bazinet de gazeficare nu mirosea atit de urit deoarece se inchidea robinetul si se ardea ultima picatura de petrol. La un moment dat mama gatit si pe aceasta lampa inainte sa avem aragaz (Satu Mare) cu butelie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Aragazul era foarte bun! Pacat că al bunicilor a ruginit! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Apropo de aragaz... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 (editat) 1 oră în urmă, alcon a spus: La un moment dat mama gatit si pe aceasta lampa inainte sa avem aragaz Imi aduc aminte ce putoare faceau cand le stingeai...musai trebuiau scoase afara. Altfel erau de nadejde, se putea gati bine pe ele. Gaz (petrol lampant) se gasea si era ieftin, doar trebuia carat acasa. Mergeam cu bidonul la PECO si aveau pompa separat pt gaz si un robinet unde curgea neofalina (la cerere). Editat Octombrie 30, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Uwertura am avut eu. Nu i-am pus bucsa de 19, dar l-am facut sa meraga "in picioare". Avea amplificator stereo incorporat (cumva cu C.I, ca nu mai stiu), puteai sa-i pui direct boxe. Am fost multumit de el. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Am avut si trusa de electronist. Mai am clestele de dezizolat, spitul, pompa, ceva clesti, oglinda de dentist. Voltmetrul l-am dat acu citva ani unui pusti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 proiectorul din poza este o clona ieftina. Cel adevarat era Diascol , produs de IOR, cu optica adevarata, puteai sa vezi diafilme invartind de rotita, sau diapozitive cu o rama manuala. Mai tarziu au scos un model mai mare, care incarca automat diapozitivele, probabil ca si mult mai scump, ca nu l-am vazut decat prin scoli. Cel mai vechi diafilm de care imi amintesc a fost Turtita Fermecata. http://100romaniandesignobjects.com/aparat-de-proiectie-diascol/ Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Radio cu galena Detectori cu galena Aparatul asta s-a comercializat si la noi? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 (editat) 1 oră în urmă, doru3160 a spus: Mergeam cu bidonul la PECO si aveau pompa separat pt gaz si un robinet unde curgea neofalina (la cerere). Mai exista pe undeva in Iasi astazi neofalina aia de pe vremuri? Era buna la curatat chestiile textile ce nu se puteau spala. Ce am luat in ultimul timp se apropie mai mult de acetona. P.S. Sau aia nu era neofalina? Curata al nabii de bine gulerul textil de la o geaca de piele. Editat Octombrie 30, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Ca veni vorba de insigne. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Acum 10 minute, icar a spus: Am avut si trusa de electronist. Mai am clestele de dezizolat, spitul, pompa, ceva clesti, oglinda de dentist. Voltmetrul l-am dat acu citva ani unui pusti. Ciudat! pe la CAP-ul unde am lucrat eu in epoca, acestea apareau ca trusa electrician! ceea ce rezulta si din sculele prezente in acesta! Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Iegzagt! Alta intrebare? Link spre comentariu
Postări Recomandate