okean Postat Aprilie 30, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Ar fi interesanta o reteta de bere de casa testata, e oleaca de manufactura si eu nu as risca cu o reteta de pe net ... Apa are un rol esential, e greu sa-ti iasa o bere buna cu " zama de saiba " Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Acum 1 oră, daniels a spus: Iti trimit eu o punga cand se face Asa crestea si la bunici pe vale. Bunicul a facut prin anii 50 bere din sfecla de zahar, orz, griu, drojdie si hamei de pe vale, 2 butoaie din care a ramas cu unu, celalalt a aruncat dopul si efectiv n`a mai ramas nimic in el. Celalalt a iesit bine, mai povestea bunicul si bunica ce buna a fost berea facuta de ei. Acum 1 oră, dorian 70 a spus: Mi-aduc aminte de primele treceri peste graniţă de la începutul anilor '90 spre Cernăuţi şi berea de dincolo, era penală rău... Ma rog, unii pleacu spre vest, eu la Chisinau am iesit prima data! Editat Aprilie 30, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
dorian 70 Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 1 oră, adrian_pic a spus: ţ' s-o tăiet chişioarili? Aici la mine se vorbeşte un pic altfel, picioarele îs pcicioare, ochii îs oci, urechile îs ureci... nu mai zic de amu şi aclo... Este şi o poezioară: " Oci, ureci, opcinci, obgeali / Cu giantuţa mia di pciali/ Hai mă Gio la Bgilca/ Sî cârpim opcinca " sună fain aşa-i ? Prin '90 - '92 se organizau aici la mine treceri libere peste graniţă, cu sute, mii de persoane. Am executat vreo două -trei, românii de dincolo ne aşteptau, ne luau la ei acasă, îi cunoşteam atunci, pe loc. Era altfel ca la noi, magazinele nu erau goale, surprinzător, dintr-un magazin sătesc un prieten şi-a luat un cass deck, model de al lor CCCP ( URSS ). Eu mi-am luat din Cernăuţi, dintr-un magazin pentru veterani de război, da, aveau astfel de magazine, un cass Maiak 240, am dat un salariu de al meu de atunci pe el, în moneda lor de atunci ( cupoane) m-a costat 5000. Un salariu lunar la ei era cca 1000 cupoane. Aparatul costa 4000 plus 1000 i-am dat bacşiş vânzătoarei, să vezi ce feţe făcea săraca şi cum tremura cu banii în mână, cum am mai scris era magazin pentru veterani, eu nu ştiam ruseşte iar ea nu ştia româneşte. Maiak-ul a prins foarte, foarte multe ore de funcţionare şi cam toate chefurile. Cât despre băute dincolo de sârmă... nefiind antrenat corespunzător, după una din ele, am venit acasă şi am intrat direct pe Magne-B6, Calciu, Vitamina C... totul injectabil. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) @dorian 70 LIKE! M-ai pus in cur! (ca nu mai am like-uri disponibile) Editat Aprilie 30, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
dorian 70 Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Dacă te-am pus cum trebuie, atunci ia să-ţi dau eu un laic... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Superb acel deck. Chiar n-am văzut asemenea scule sovietice! Link spre comentariu
dorian 70 Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Am să scriu cum fac eu berea de casă, că tot m-am lăudat că-i bună... Unii poate au alte ingrediente sau poate alte proporţii, eu aşa o fac. Am un cazan de rachiu făcut dintr-un butoi de bere de inox de 50 litri cu perete dublu cu ulei, în el fac zacuscă, tocană, dulceaţă, am mai scris pe forum despre el. Aşadar, - 4 găleţi apă ( 40 litri) - 2 pumni de orz prăjit ( pun 2 ibrice, ibricul are cca 500ml) - boabe porumb de la 4-5 ştiuleţi - 4 cartofi curăţaţi de coajă Se pune totul la fiert cu capac, cca o oră, după ce scade se pune hamei, două mâini bune, şi se lasă la fiert încă o oră. Când este la temperatura mâinii, se strecoară, se pune zahăr ( eu la 30 litri pun 1kg zahăr) apoi drojdie, din cub, cam cât capsula lui BU806R -IPRS ( doar suntem electronişti, ce naiba!) sau puţin mai mult. Se lasă câteva ore şi se pune în sticle, apoi la rece ( beci). P.S. : Editat Aprilie 30, 2020 de dorian 70 Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 La 29.04.2020 la 12:59, okean a spus: Cumva se leaga, Dej a murit in 65', se stie ca-i placeau restaurantele, tigarile americane si femeile frumoase, era dezlegare de sus la baruri de noapte si bauturi fine si pentru " pulime " ! Ceausescu nu le-a avut cu viata de noapte si usor, usor lucrurile s-au " strans " ! Dej a avut-o şi pe Michèle Morgan. Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 30, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Acum 29 minute, dorian 70 a spus: Am să scriu cum fac eu berea de casă, că tot m-am lăudat că-i bună... Unii poate au alte ingrediente sau poate alte proporţii, eu aşa o fac. Am un cazan de rachiu făcut dintr-un butoi de bere de inox de 50 litri cu perete dublu cu ulei, în el fac zacuscă, tocană, dulceaţă, am mai scris pe forum despre el. Aşadar, - 4 găleţi apă ( 40 litri) - 2 pumni de orz prăjit ( pun 2 ibrice, ibricul are cca 500ml) - boabe porumb de la 4-5 ştiuleţi - 4 cartofi curăţaţi de coajă Se pune totul la fiert cu capac, cca o oră, după ce scade se pune hamei, două mâini bune, şi se lasă la fiert încă o oră. Când este la temperatura mâinii, se strecoară, se pune zahăr ( eu la 30 litri pun 1kg zahăr) apoi drojdie, din cub, cam cât capsula lui BU806R -IPRS ( doar suntem electronişti, ce naiba!) sau puţin mai mult. Se lasă câteva ore şi se pune în sticle, apoi la rece ( beci). Interesant, multumim, totusi doua intrebari... cand se poate savura prima sticla de bere si care este termenul de garantie a produsului ? Editat Aprilie 30, 2020 de okean Link spre comentariu
dorian 70 Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Cum fac eu... În sâmbăta Paştilor am făcut cea mai apropiată ( ca să nu zic ultima... ) bere de casă... Mi-au ieşit 11 pet-uri de 2,5 litri. Duminică a stat în beci. Luni a început distribuţia, în familie, la vecini, prieteni, am o plăcere a mea să partajez, cum se zice acum... Ultima înghiţitură cred că a fost vineri, încă era în parametri ca să zic aşa, oricum prea mult nu durează... Link spre comentariu
-Atlas- Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 4 minute, dorian 70 a spus: Cum fac eu... În sâmbăta Paştilor am făcut cea mai apropiată ( ca să nu zic ultima... ) bere de casă... Mi-au ieşit 11 pet-uri de 2,5 litri. Duminică a stat în beci. Luni a început distribuţia, în familie, la vecini, prieteni, am o plăcere a mea să partajez, cum se zice acum... Ultima înghiţitură cred că a fost vineri, încă era în parametri ca să zic aşa, oricum prea mult nu durează... Buna Bere de fermentatie...toata stima. Cea din comert nu o putem numi bere de fermentatie. Spor Alex Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus: Chiar n-am văzut asemenea scule sovietice! No stati sa vedeti un Orel. Cea mai proasta mecanica ce mi-a fost dat sa vad pâna acum. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Eu am un prieten intim, care, dacă îi arăt mesajul dumitale, îl pierd pe veşnicie, el avea Orel-ul ca un etalon... Macanica de ce spui că era proastă ? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 10 minute, franzm a spus: No stati sa vedeti un Orel. Cea mai proasta mecanica ce mi-a fost dat sa vad pâna acum. . Păi sunt convins că nu erau la nivelui celor occidentale sau japoneze ca fiabilitate. Dar- după cum spuneam - n-am avut pe mână vreun deck sovietic. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 1 oră în urmă, franzm a spus: No stati sa vedeti un Orel. Cea mai proasta mecanica ce mi-a fost dat sa vad pâna acum. Au, asta semana cu cel de Tg Mures cu direct drive. Link spre comentariu
Postări Recomandate