valangjed Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 1 oră în urmă, doru3160 a spus: Nu asta era problema. Dupa 90 se putea retehnologiza (aveai infrastructura) , se putea lucra la retete, se puteau pastra in oras cateva sute de locuri de munca si se putea exporta surplusul de bere. Dar pt asta trebuie cap si mana de lucru. Mana de lucru am avut, te las pe tine sa ghicesti ce ne-a lipsit. E mult mai usor sa spui ca pesmetii îs tari. In unele cazuri a fost "lipsa de cap" dar in altele a primat "enteresu, tatitule", cum spunea un personaj al lui Caragiale.Daca retehnologizarea nu aducea un "ce profit" s-a "preferat" vanzarea la fier vechi iar profitul a intrat in buzunarele "unora", "persoane importante, nu spui cine". Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 34 minute, okean a spus: In rest, e mai bine sa fii " sclavete " la super market sau la mol si sa vinzi cacaturile produse de altii . Nu va mai lasati de povestile astea? ca sa ai cu ce cumpara ''cacaturile produse de altii'' trebuie ca mai intii sa produci tu ceva, ca sa primesti salariul din care sa faci cumparaturi! Nu mai dau iar cifrele referitoare la PIB sau zecile de miliarede de euro exporturi, ca se stiu, dar se evita cu gratie a fi scoase in evidenta! Sint curios daca sint pe forum colegi care sa poata afirma ca o duc mai rau acuma fata de 1989! dar a ramas obiceiul ca lumea sa se vaite ca o duce greu, pentru a nu fi invidiati de vecini, piriti la ANAF, sau asaltati de rude si prieteni dornici de ''sponsorizari''! Cit de rau o ducem se vede pe soselele patriei, in noile cartiere rezidentiale si mai ales in cele mai exotice statiuni ale lumii, unde intotdeuna intilnesti si romani! in afara desigur de clasicele Bulgaria, Grecia si Turcia! Sint desigur si persoane care o duc mai greu, dar aceste au fost si vor fi in toata galaxia, indiferent de orinduirea sociala din tara respectiva! Aia e! Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) Ce vorbesti acolo de profit? Ai baut o bere Zimbru Pils? Probabil ca nu. Oricand as cumpara asa ceva, in detrimentul chimicalelor din zilele noastre, aduse de afara. Marfa buna se vinde singura, si profitul nu intarzie, dar asta insemna sa nu se mai vanda berea stapanilor... Acum 7 minute, valangjed a spus: Daca retehnologizarea nu aducea un "ce profit" Acum 6 minute, Marele Savant a spus: ca sa ai cu ce cumpara ''cacaturile produse de altii'' trebuie ca mai intii sa produci tu ceva, ca sa primesti salariul din care sa faci cumparaturi! Stai sa vina vremea scadentelor pt imprumuturile luate ca sa se plateasca salariile si pensiile speciale, si atunci mai vorbim. Acum e bine, curg bani, si nu se intreaba nimeni de unde vin. In loc de PIB-ul pe care tot ni-l fluturati cu fiece ocazie, mai bine ati vedea balanta de plati. Editat Aprilie 30, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 La mine in curte in mai multe locuri creste hamei, nu stiu de unde a aparut, in fiecare an este mai mult..... Hameiul da aroma amaruie la bere, unele firme de bere mai speciala, pun si 2-3 soiuri, pt imbogatirea aromei. Am vrut sa fac bere artizanala, dar e prea complicat, si descrierea pe net e deficitara.... Link spre comentariu
valangjed Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Scuze!Expresia "un ce profit" se refera la profitul "unora", nu la profitul intreprinderii, e luata tot din Caragiale, "Conu' Leonida fata cu reactiunea".Fiindca tot vorbim despre bere, fabrica de bere din Buzau inca lucreaza.Probabil a fost un director care a inteles ca "un ce profit" e mai bun decat o spaga. Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 30, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 12 minute, Marele Savant a spus: Nu va mai lasati de povestile astea? ca sa ai cu ce cumpara ''cacaturile produse de altii'' trebuie ca mai intii sa produci tu ceva, ca sa primesti salariul din care sa faci cumparaturi! Nu mai dau iar cifrele referitoare la PIB sau zecile de miliarede de euro exporturi, ca se stiu, dar se evita cu gratie a fi scoase in evidenta! Sint curios daca sint pe forum colegi care sa poata afirma ca o duc mai rau acuma fata de 1989! dar a ramas obiceiul ca lumea sa se vaite ca o duce greu, pentru a nu fi invidiati de vecini, piriti la ANAF, sau asaltati de rude si prieteni dornici de ''sponsorizari''! Cit de rau o ducem se vede pe soselele patriei, in noile cartiere rezidentiale si mai ales in cele mai exotice statiuni ale lumii, unde intotdeuna intilnesti si romani! in afara desigur de clasicele Bulgaria, Grecia si Turcia! Sint desigur si persoane care o duc mai greu, dar aceste au fost si vor fi in toata galaxia, indiferent de orinduirea sociala din tara respectiva! Aia e! Na eu zic ca e simplu, cu fro' 20 si ceva de miliarde de usd " ne-am scos din glod "si cu zecile de miliarde export de azi nu suntem in stare sa astupam toate gaurile din drumuri ! Va readuc aminte ca topicul e depre povesti si e MULT DE POVESTIT ! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 18 minute, Усилитель a spus: La mine in curte in mai multe locuri creste hamei, nu stiu de unde a aparut, in fiecare an este mai mult..... Hameiul da aroma amaruie la bere, unele firme de bere mai speciala, pun si 2-3 soiuri, pt imbogatirea aromei. Am vrut sa fac bere artizanala, dar e prea complicat, si descrierea pe net e deficitara.... Ti l-o fi adus ungurii Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 30, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2020 (editat) In Ungaria exista plantatii de hamei, se catara pe niste sfori lungi de 3-4m inaltime, se folosete din planta mugurii Editat Aprilie 30, 2020 de okean Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 2 ore, doru3160 a spus: se putea lucra la retete, se puteau pastra in oras cateva sute de locuri de munca si se putea exporta surplusul de bere Pai stai putin, nu asta era interesul! Acum 2 ore, morarul a spus: Da, dar nu toți musulmanii nu beau alcool Adica? Ca nu inteleg... Acum 1 oră, adrian_pic a spus: , pe vremea lui ceasca nu se punea hamei in bere Stai linistit, nici acum nu se orea pune! Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 23 minutes ago, okean said: In Ungaria exista plantatii de hamei, se catara pe niste sfori lungi de 3-4m inaltime, se folosete din planta mugurii Si in Romania exista. Le vedeam, prin anii 90 in plimbarile mele, la marginea soselei. Exact ca-n poza ta. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Mai erau si acuma citiva ani, pe zona Orastiei. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Deci asa creste hameiul! Pai am vazut prin Germania de multe ori chestii din astea. Habar nu aveam ce erau . Numai ca erau de un verde mult mai inchis si parca tugele erau mai groase in diametru. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 2 ore, adrian_pic a spus: Din ce am auzit, pe vremea lui ceasca nu se punea hamei in bere, folosindu-se ors, orzoaica etc. Este adevarat? Ce are hameiul asta in el de se pune in bere? Eu nu am vazut in viata mea hamei decat in poze ca cea de mai jos: Iti trimit eu o punga cand se face Link spre comentariu
dorian 70 Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Eu mai am vreo 2 găleţi mici, de anul trecut şi de acu 2 ani, am dat la vecini, prieteni. Folosesc la bere de casă, la ceai, pot să mă laud, că-i voie, fac o bere de casă foarte bună. Plantă am găsit şi la un prieten în livadă toamna trecută, i-am scos rădăcina şi am plantat-o la mine, sper să se prindă. Fabrica de bere de la Suceava -Şcheia încă este în picioare, am cunoscuţi care consumă doar bere de Suceava, eu am alte preferinţe, acum vreo doi ani am reîncercat-o şi eu, m-am oprit la mijlocul sticlei. Îs curios ce ar zice un neamţ, un ceh sau un călugăr belgian, care am înţeles că le au cu reţetele... Mi-aduc aminte de primele treceri peste graniţă de la începutul anilor '90 spre Cernăuţi şi berea de dincolo, era penală rău... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Acum 13 minute, dorian 70 a spus: Mi-aduc aminte de primele treceri peste graniţă de la începutul anilor '90 spre Cernăuţi şi berea de dincolo, era penală rău... ţ' s-o tăiet chişioarili? Link spre comentariu
Postări Recomandate