Marele Savant Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Acum 2 ore, icar a spus: Mare Savant, eu am vazut aparate de masura pe rubin. Nu stiu daca erau facute AEM, sau nu! Dar, daca omul le-a vazut, inseamna ca erau! Diamante artificiale se faceau in Militari, daca nu ma insel, la Turbomecanica. nu am insinuat ca nu ar fi fost. pur si simplu eram curios care au fost acestea, pentru ca desi am interactionat suficient de mult in epoca cu produsele AEM, nu am intilnit asa ceva. la fel nu mi-e clar de ce erau gaurite lagarele respective, altfel se foloseau rubinele pentru combaterea frictiunii! iar diamantele artificiale se foloseau la altceva! s-a facut atit caz de povestea asta cu diamantele artificiale de parca noi le-am fi inventat, nu ca a fost vorba de o tehnologie obtinuta ilegal, corupind un angajat al detinatorului legal al tehnologiei respective. Si era asa de eficient incit a fost mai profitabil sa se vinda terenul de sub fabrica, pentru ca in 89 se pare ca profitul inca nu acoperise cheltuielile facute cu ''licenta'', utilajele si cheltuielile cu personalul! Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Mare Savant, nu am insinuat nimic, am precizat ca am vazut asa ceva. Chiar am folosit asa ceva, la un brat de pick-up. L- am primit de la un coleg care, printre altele, repara si aparate de masura. Am mai pomenit de el. Si da, aveau o gaura in centru, unde intra virful conic al axului. Daaa, Cincinalul in patru ani si jumatate, mare slagar! Link spre comentariu
dan-a2 Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Cu astea s-a construit canalul Dunare- Marea neagra > Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 (editat) Acum 6 ore, Усилитель a spus: ...ne-au dus si in vizita la AEM , unde am vazut rondele de rubin artificial care mergeau automat pe o banda , ajungeau sub un laser care le gaurea in mijloc ......erau lagare pt axul la aparate de masura , contoare etc..... V-o mai amintiti pe fata care gaurea rubinele? Erau doua, una blonda, înalta (Rodica) si una roscata, mai mica (Stela). Colegul @NICA ar trebui sa le stie. PS: Ambele au calcat pe bec si au fost mutate la Dici, în subsol la "China". Editat Aprilie 23, 2020 de franzm Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 1 oră în urmă, dan-a2 a spus: Cu astea s-a construit canalul Dunare- Marea neagra > Şi cu oamenii care nu corespundeau partidului. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Acum 22 minute, ratza a spus: Şi cu oamenii care nu corespundeau partidului. Exact pt ca trebuiau oameni care sa muncească (fortat) nu sa facă propaganda. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Acum primesc ajutoare sociale, cam tot tipul ala de oameni.. Link spre comentariu
NICA Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Acum 35 minute, franzm a spus: V-o mai amintiti pe fata care gaurea rubinele? Erau doua, una blonda, înalta (Rodica) si una roscata, mai mica (Stela). Colegul @NICA ar trebui sa le stie. PS: Ambele au calcat pe bec si au fost mutate la Dici, în subsol la "China". Pe Rodica o stiu bine.Acum e pensionara. Pe Stela nu o stiu sau nu'mi aduc aminte. La DICI era viata mai faina. Oricum planul era lejer,ba nu aveau pastile ,ba altceva. La sfarsitul programului nu faceau curatenie cu motorina , nu faceau deloc ca nu intra nimeni de frica cobaltului. Ce viata era la AEM... Link spre comentariu
norad Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Ce-i aia DICI ? Frica de cobalt ? Link spre comentariu
NICA Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Acum 25 minute, norad a spus: Ce-i aia DICI ? Frica de cobalt ? Detector de incendiu cu camera de ionizare. Avea in componenta si o pastila radioactiva de cobalt. Oamenii care lucrau la aceste aparate aveau asupra lor obigatoriu si un dozator de radiatii care era citit periodic la bucuresti. Tot atelierul era sub nivelul solului.Betoane groase , ecranari. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 (editat) Acum 3 ore, dan-a2 a spus: Cu astea s-a construit canalul Dunare- Marea neagra > Se pare că la Canal le-a venit ideea să updateze basculantele, un băiat deștept și-a dat seama că Raba de 16t poate duce fără să mârâie și 22t, e suficient să-i suprainalți bena. Așa s-a născut Raba "tip Irak" ... un 6 în linie românesc, pus la muncă în stil sovietic Editat Aprilie 23, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 23, 2020 Partajează Postat Aprilie 23, 2020 Acum 1 oră, NICA a spus: Detector de incendiu cu camera de ionizare. Avea in componenta si o pastila radioactiva de cobalt. Oamenii care lucrau la aceste aparate aveau asupra lor obigatoriu si un dozator de radiatii care era citit periodic la bucuresti. Tot atelierul era sub nivelul solului.Betoane groase , ecranari. Cred ca era vorba de Americiu, ce sa caute Cobaltul aici! chiar am lucrat cu ele, sint sanse minime sa fi uitat! Link spre comentariu
Postări Recomandate