okean Postat Aprilie 17, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Posibil chiar 1968, 1300 a aparut din 69' ! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 De aia mă miram de lipsa totală a antenelor tv, in 1968 , conform wiki televiziunea română avea vreo 7 studiouri și 500000 de abonați . Iar prima emisie a fost in 1956. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Acum 5 ore, alcon a spus: Strada Luterană. Aveti o Dacia 1100, un Rekord care a inceput fabricatia prin 1966 si o Simca 1301 Special fabricata incepind din 1969. Editat Aprilie 17, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Acum 51 minute, Marele Savant a spus: tot in jurul lui 1978-80 Am locuit in zona in anii 1970 -1975, studinte in drept si publicist. Alaturi, pe Stirbei Voda, era un restaurant, cred ca singurul din tara fara firma!, al securitatii. Mai pacaleam cerberul de la intrare, cu legitimatiile de servici, rosii, cu stema aurie si scris auriu "Comitetul de Stat pentru Energie Nucleara". Uneori nu tinea.... Probabil atunci era aglomerat. Aveau mincare buna si ieftina. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 si atunci care ar putea fi explicatia? antenele colective, daca ar fi existat, ar fi trebuit sa fie vizibile in foto, fiind mai mari si mai compleze decit cele individuale. in anii 60-70 presupun ca nu prezenta un interes foarte mare televiziune, programul fiind redus si aparatele scumpe! interesul pentru televiziune a crescut mult dupa 1980, cind lumea a fost interesata mai ales de programele din tarile vecine, atunci aparind si multitudinea de antene pe blocuri. Posibil ca antenele sa nu fie vizibile din cauza dimensiunilor, rezolutiei si calitatii fotografiei? stie cineva in ce ani au fost construite blocurile respective? colegul Djl, daca e la post, ne-ar putea lamuri! Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Sala Palatului si blocurile au fost construite prin 1959, 1960. In 1970, cind am locuit acolo, erau televizoare. Daca imi aduc aminte, nu am vazut cabluri pe la geamuri, deci probabil era instalatie tv colectiva. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Acum 48 minute, Marele Savant a spus: si atunci care ar putea fi explicatia? antenele colective, daca ar fi existat, ar fi trebuit sa fie vizibile in foto, fiind mai mari si mai compleze decit cele individuale. in anii 60-70 presupun ca nu prezenta un interes foarte mare televiziune, programul fiind redus si aparatele scumpe! Antenele colective din perioada aia erau simple, se receptiona un canal si un program in vremea aia., partea complexa este in interior, pentru Bucuresti antena era un dipol. In anii 70, cam de atunci este foto dupa auto, programul I era suficient de divers incit sa nu umble nimeni dupa bulgari prin Bucuresti. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Poate o poza cu blocuri muncitoresti ar fi ma concludentă. În centru nu aveai sa vezi pădure de antene. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Militari. De prin 80, blocurile se faceau cu insralatie de antena colectiva. Normal, pentru programul 1 si 2. Pe ele au fost conectati, mai tirziu, aricii pentru bulgari si sirbi. In Ardeal, unguri si sirbi. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Eu am venit pe lume în 1974, filmul amintirilor mele e oarecum coerent după '78 ... '. În '78 ... '79 ai mei au schimbat Grigorescu cu Opera, un tv care a făcut servici eroic până prin '86, când a fost înlocuit cu Telecolor. În copilărie, până in '84 am locuit într-un cartier necentral, Drumul Taberei. Imi amintesc pădurea de antene de pe blocuri. Blocul nostru - un "turn" cu 10 etaje - nu avea antenă colectivă, habar n-am de ce. Aveam antenă personală, coborâre cu panglică de 300 ohmi și traf 300/75 ohmi în apropierea tv-ului. În '84 ne-am mutat în bloc nou, pe bd. Ghencea (Steaua). Ăsta avea antenă colectivă, dar curând terasa a fost umplută cu antene "de bulgari 1 și bulgari 2". Erau și pe la geamuri ... . @doru3160 bănuiesc că în zona Iași se receptionau ceva programe rusești. Sunt curios dacă aveai ce vedea, dacă erau "superioare" programului ceaușist de la sfârșitul anilor '80.? Dl. @Ion_Bumbu, cum erau programele sârbești? ... Editat Aprilie 17, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Eu aproape ca reușisem sa învăț rusa doar de la televizor. E adevărat ca pe atunci stăteam mai la nord de Iași dar prindeam vreo 3 programe rusești. Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 17, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Din cartierul Tatarasi -Jassy se prindea bine Tv - Chisiniov si Moscova1 retransmis tot din Basarabia . Noaptea se dadeau filme sovietice cu razboi destul de interesante, la moldoveni erau dublate si sunau hazliu cu termenii lor arhaici gen " palituri di osandi " etc Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Acum 9 minute, sesebe a spus: aproape ca reușisem sa învăț rusa doar de la televizor. Bucurestenii au invatat bulgareasca. Leca noci! In institul circulau prograle tv pentru bulgari! Stateam in Sulea, am pus mina de la mina si ne-am montat o antena pentru bulgari. Simbata ne uitam la "studio hix", cum ziceau ei. Era bine ca filmele nu erau dublate, ci titrate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Acum 6 ore, +_Florin_+ a spus: Curios e că nu văd nicio antenă tv pe nicio clădire pe vremea aia nu exista HDR la aparatele foto. se vede ca cerul e supraexpus, ars cum se zice. Chiar daca erau antene nu ieseau in poza. In poza cu Volga se vad nicte antene pe case (fiind mai aproape) Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 Acum 1 oră, icar a spus: De prin 80, blocurile se faceau cu insralatie de antena colectiva. Normal, pentru programul 1 si 2. Pe ele au fost conectati, mai tirziu, aricii pentru bulgari si sirbi. In Ardeal, unguri si sirbi. Blocul unde am stat initial impreuna cu parintii, a fost dat in functiune in 1967 si avea instalatie de antena colectiva in mod sigur! era cu tuburi, cu ExxCC. Dupa care, nu mai retin anul a fost inlocuita cu o instalatie noua, amplificator FIF TV canalul 8, ampli. UUS si amplificator ULMS, produse de electronica. Aceste echipamente s-au folosit apoi in instalatiile colective pentru sirbi si bulgari, montate chiar inainte de 1989 si masiv dupa! in Craiova majoritatea au fost montate de cei de la Ascensorul. De la ei am cumparat dupa ce a disparut interesul pentru instalatii comune, o gramada de amplificatoare si mai ales surse de alimentare la preturi ''neactualizate'' adica foarte convenabile! Sursele erau excelente, aveau toate protectiile necesare si erau dimensionate sa stea sub tensiune cu anii! cred ca mai si acuma una daca scobesc prin troace! Link spre comentariu
Postări Recomandate