Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 10 minute, alcon a spus:

Strada Luterană

Exemplu de masina de asfaltat!

In ultima poza se vede masina 32, ce mergea la gara. Celalat capat era in Berceni. Traseul il avea pe linga abator!

Linga semafor, era o farmacie, iar putin mai in spate, era frizeria unde ma tundeam.

Link spre comentariu
Acum 35 minute, Marele Savant a spus:

Mi se pare o imagine deosebita, care arata ca femeile pot munci cot la cot cu barbatii in majoritatea sectoarelor. Din amintirile mele, in epoca doar in mina nu am vazut femei lucrind, in rest le-am vazut la toate locurile de munca posibile!

Eu doar am vrut sa subliniez grija deosebita pentru fiintele de la care se astepta sa asigure propasirea natiunii.

Link spre comentariu

Eu nu cred să fi existat la vremea aceea bocanci de șantier cu fier în bot. Poate prin occident.

Se foloseau cizmele de cauciuc pe șantiere. Vara ... fiecare cu ce putea.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, icar a spus:

Exemplu de masina de asfaltat!

In ultima poza se vede masina 32, ce mergea la gara. Celalat capat era in Berceni. Traseul il avea pe linga abator!

Linga semafor, era o farmacie, iar putin mai in spate, era frizeria unde ma tundeam.

În zona marcată cu galben, stăteam rezemaţi de coloane şi beam bere, pepsi şi fumam ţigarete Carpaţi fără filtru, când eram în liceu.

L7.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 minute, +_Florin_+ a spus:

...nu cred să fi existat la vremea aceea bocanci de șantier cu fier în bot

Erau, dar doar in siderurgie si la laminoare. Pe santier, cizme de cauciuc!

Acum 4 minute, alcon a spus:

In zona marcată cu galben...

...era si o " masa intinsa" si o unitate Gospodina. Aici mincam, cu 5 lei, o friptura cu cartofi prajiti! 

Link spre comentariu
Acum 10 minute, franzm a spus:

Eu doar am vrut sa subliniez grija deosebita pentru fiintele de la care se astepta sa asigure propasirea natiunii.

Da, atunci mare parte din femei munceau, nu se prostiuau sub o forma sau alta! si ca unul care cred ca am cunoscut industria romanesca, pot afirma ca nu  erau puse la ''oase rupte'' femeile, erau protejate cit de mult se putea! de ex. nu imi amintesc de nici un accident de munca la care victima sa fi fost femeie. or fi existat, dar suficient de rare incit sa nu fi auzit de ele. De altfel si acuma sint femei care lucreaza in industrie, nu toate lucreza la videochat sau plimba hirtii ori cafele prin birouri!

Link spre comentariu
Acum 17 minute, +_Florin_+ a spus:

Eu nu cred să fi existat la vremea aceea bocanci de șantier cu fier în bot. Poate prin occident.

Se foloseau cizmele de cauciuc pe șantiere. Vara ... fiecare cu ce putea.

In jurul anilor 1983-84, stiu sigur ca aveau sudorii pentru ca am luat si eu o pereche pentru a-i folosi la munte, pe stinca sau in pestera! incepuse penuria de orice si a fost o perioada cind nu am gasit bocanci de munte  in magazin, am luat o pereche de la magazie si mi-au placut incit i-am folosit multi ani! si nu am avut impresia ca atunci se adusesera pentru prima data in fabrica! nu stiu daca au ajuns si pe santiere! 

Acum 2 minute, +_Florin_+ a spus:

Dl. @franzms-a referit la faptul că n-aveau bocanci.

Nici eu nu purtam decit extrem de rar casca, desi era absolut obligatorie cind ieseam pe teren! probabil ca aveau si femeile respective la dispozitie, dar le era mai comod sa poarte incaltaminte usoara.

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 3 minute, Marele Savant a spus:

mi-au placut incit i-am folosit multi ani!

Pai erau romanesti nu made in PRC ca acum  !!:rade:

Editat de dan-a2
Link spre comentariu
Acum 11 minute, icar a spus:

Aici mincam, cu 5 lei, o friptura cu cartofi prajiti! 

nu am prins friptura mai ieftina de 14 lei (si 3 lei berea la halba),  tot in jurul lui 1978-80 si asta in localuri de cartier, gen ''Bodega Dumbraveni'' de pe Tei! unde traditia era ca  una din incaperi sa fie frecventata de profesori iar cealalta de elevii de la lic. ind. nr. 25.  Cind eram in bani mergeam la ''Brotacei''.

Acum 5 minute, dan-a2 a spus:

Pai erau romanesti nu made in PRC ca acum  !!

Da, dar ii purtam la escalada sau in pestera, citeva ore pe saptamina/luna! 

Link spre comentariu
Acum 25 minute, +_Florin_+ a spus:

Curios e că nu văd nicio antenă tv pe nicio clădire :84

Probabil erau în funcțiune antenele comune,  și apoi pe cladirile alea din poza nici nu prea aveai cum sa montezi pădure de antene. 

Link spre comentariu

Au fost pline de antene blocurile din zona, dar pozele par dintr-o epoca in care televiziunea nu era foarte raspindita sau poate inca era experimentala sau deloc. Colegul care posteaza imaginile stie cumva din ce perioada sint?

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări