Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 13 ore, mac01 a spus:

Americanii se plimbau cu vapoare si europenii cu barcute. Ce diferenta...!

Când ai o țară mare, unde benzina e puțin mai scumpă ca apa și nu duci lipsă de materii prime, îți permiți să dai frâu liber imaginației. Așa s-au născut  americanele, mașini adevărate  proiectate fără constrângeri de tip european.

Spațiu și confort cât cuprinde, dimensiuni și  linii estetice ce n-au nimic în comun cu economia/sărăcia, mii de centimetri cubi împărțiți între cei 8 cilindrii de sub capotă :).

Europenii doar visau la așa ceva... 

Link spre comentariu
Acum 11 minute, +_Florin_+ a spus:

unde benzina e puțin mai scumpă ca apa

Pai da, ca nu era extrasa de la ei. Deaia era ieftina! Un baril de titei, adus din Orientul Mijlociu sau Venezuela, costa mult mai putin decit unul extras in Texas!  Cind OPEC s-a pus de-a curmezisul, a fost mai jale decit la noi, pe vremea lui nea Nicu. Dar au invatat lectia si au mai taiat din opulenta specific americana!

Alea nu sunt radiouri "Bicaz", facute la "Radio Popular"?

Link spre comentariu
Acum 53 minute, icar a spus:

Pai da, ca nu era extrasa de la ei. Deaia era ieftina! Un baril de titei, adus din Orientul Mijlociu sau Venezuela, costa mult mai putin decit unul extras in Texas!  

Extrăgeau și ei destul. Eu cred că OPEC a dat o lovitură mișelească Statelor Unite, atunci când acestea inregistrau un maxim de producție proprie și un maxim de import, e adevărat (1970), pe fondul necesităților de consum intern.

Acum 53 minute, icar a spus:

. Dar au invatat lectia si au mai taiat din opulenta specific americana!

Eu nu consider că era opulență, ci normalitate. Când ai benzina ieftină și materii prime din belsug produci astfel de mașini, pentru a oferi poporului maxim de confort, pentru că poți. In orice țară s-ar fi intâmplat la fel, de aia zic că nu sunt americanii mai opulenți sau mai aroganți decât alții, doar au beneficiat de "realitați economice" mai bune. 

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Acum 2 ore, icar a spus:

Pai da, ca nu era extrasa de la ei. Deaia era ieftina! Un baril de titei, adus din Orientul Mijlociu sau Venezuela, costa mult mai putin decit unul extras in Texas!  Cind OPEC s-a pus de-a curmezisul, a fost mai jale decit la noi, pe vremea lui nea Nicu. Dar au invatat lectia si au mai taiat din opulenta specific americana!

Alea nu sunt radiouri "Bicaz", facute la "Radio Popular"?

Modelul identificat conform - Proradioantic - este Ciocarlia S553B3, probabil Agerpres a gresit data cu 2 ani...

Carcasa la " Bicaz " si " Ciocarlia " erau la fel...

radio 1953.jpg

radio  1953.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări