Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 45 minute, sk24bpo a spus:

sunt sensibil la substanta aia din vin care momentan nu mai stiu cum se numeste.

Tanin. Vinul rosu contine tanin, responsabil de marirea contractiei venelor, deci ridicarea tensiunii. Tuica, initial, relaxeaza venele, deci tensiunea tinde sa scada, dar, dupa ceva timp se produce contractia lor, deci tensiunea creste peste valoare avuta initial.

Metabisulfitul de sodiu se baga in vin pentru a grabi sedimentarea particulelor in suspensie. Strica calitatea vinului.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Thunderer a spus:

in Timisoara era un baietas bezmetic rau. Ne-a explicat el cum urca dealul cu Tico. Cum cu stangul calca ambreiajul, cu dreptul

Pe atunci eram doar 3 pe field, cel cu ambreiajul era cel mai inalt dintre noi, ma rog, parintii lui locuiau intr`o zona unde cindva a fost un drum ... fara inertie nu prea ajungeai.

Culmea 1300 urca extrem de bine fata de masinile moderne cu motor transversal, motoru era in fata puntii si in rampa apasa mult mai bine puntea cu tractiune.

Cel mai mic avea experiente triste cu Damas-ul, cu ala gol nu puteai urca o bordura decit cu avint!

:d

Eu eram mai mult pe acceptante cu cei 2 Alex si cel mai mult cu Teo.

Despre accident stiam de la dl Gheorghiu... cel  decedat a fost un baiat tinar, Dumnezeu sa`l odihneasca.

Lucrul sub presiune, "drogul" pilonistilor, Ness in Cola, mult, dupa 15 minute zbirniiai.

Asta era treaba, toti aveam borcanul cu Ness in masina si macar 2 cesti si pentru colegii intilniti ocazional.

Dintre installeri doar cu echipa lui Cristi am fost pe teren.

Poate ne`am intilnit.

Acum 43 minute, adrian_pic a spus:

Pentru asa ceva te nasti. Nu exista nici o forma de antrenament care sa te ajute sa ajungi la acea perfomanta. Urechea interna + cerebelul nu pot fi antrenate pentru un echilibru mai bun. 

Fix pix!

De aia exista antrenament, scoala si echipament de protectie.

Unora le place, altora nu insa daca trebuie o faci, orcine care trece testele medicale, se faceau anual, poate lucra la inaltime in mod rezonabil daca are scoala.

Este vorba de munca, nu spectacol.

Echipamentul trebuie sa il ai si sa`l stii folosi.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus:

Fix pix!

De aia exista antrenament, scoala si echipament de protectie.

Pe vremea aia crezi ca oamenii aia se antrenau in prealabil? :rade:

Acolo era o selectie intre cei care puteau sa lucreze la inaltime. Una este sa lucrezi la 30 de metri inaltime si alta este sa lucrezi la 300 de metri inaltime. 

Eu zic ca nu poti sa antrenezi urechea interna + cerebelul. Scoala si antrenamentul este pentru a selecta dinctre cei buni pe cei mai buni. 

Link spre comentariu
Acum 3 minute, adrian_pic a spus:

Eu zic ca nu poti sa antrenezi urechea interna + cerebelul.

Nu vreau sa para ca tin sa contrazic, dar din experienta personala iti spun ca se poate. In doi ani de zile, am ajuns sa ma obisnuiesc cu lucrul la inaltime, cand initial imi cam tremurau genunchii cand ma uitam in jos. Nu a durat atat, dar diferenta intre momentul zero si dupa doi ani, era imensa ca atitudine. Nu vorbesc de inaltimi de sute de metri, ci pana in 40 m. Probabil cu timpul m-as fi obisnuit si cu mai mult, daca in doar cateva luni am avut un progres mare, zic eu. N-a fost sa fie, si acum aproape a revenit retinerea fata de inaltimi.

Link spre comentariu
Acum 36 minute, doru3160 a spus:

In doi ani de zile, am ajuns sa ma obisnuiesc cu lucrul la inaltime, cand initial imi cam tremurau genunchii cand ma uitam in jos. 

Poti da mai multe detalii? Spre exemplu: ce pe stateai la acea inaltime? Daca ma urc pe un bloc cu 20 de etaje si ma uit in jos ... nu simt ca imi tremura genunchii. Am urcat de mai multe ori in turnul Eiffel pana sus (a treia platforma). M-am uitat in jos .... nimic inspaimantator. In lift chiar, intre platforma a doua si platforma a 3-a m-am dus spre geamul exterior si m-am uitat si in jos si in fata incercand sa vad ce simt .... nimic deosebit. Insa poti sa imi dai si 1milion de euro ca nu ma  urca pe cornisa unui bloc cu 4 etaje. Probabil in mintea mea cand stiu ca este safe nu apare senzatia de teama indiferent de inaltime (turnul Eiffel are vreo 300 de metri) dar cand stiu insa ca este periculos (adica sa merg pe o barna de metal de 20cm latime fara sa am nimic de care sa ma tin si sub mine sa fie gol... ma pish sigur pe mine si la 15 de metri. 

Link spre comentariu
2 hours ago, Ion_Bumbu said:

Pe atunci eram doar 3 pe field, cel cu ambreiajul era cel mai inalt dintre noi

Exact, era un tip inalt. 

2 hours ago, Ion_Bumbu said:

Eu eram mai mult pe acceptante cu cei 2 Alex si cel mai mult cu Teo.

Asta inseamna acceptante in perioada 98, 99. Alex B a devenit seful celorlalti (seful meu), in timp ce Alex T mi-a fost coleg si partial mentor. Teo nu prea mai facea acceptante in 2000.

Eu am avut # de telefon terminat in 003, mostenit de la Ionut G care plecase la Nokia. Cu Ionut am lucrat cativa ani in alta firma inainte. 

1 hour ago, doru3160 said:

In doi ani de zile, am ajuns sa ma obisnuiesc cu lucrul la inaltime,

N-a fost sa fie, si acum aproape a revenit retinerea fata de inaltimi.

La mine a fost direct si brusc retinerea dupa o groaza de lucru la inaltime. Cred ca varsta te face mai temator. 

31 minutes ago, adrian_pic said:

Insa poti sa imi dai si 1milion de euro ca nu ma  urca pe cornisa unui bloc cu 4 etaje. Probabil in mintea mea cand stiu ca este safe nu apare senzatia de teama indiferent de inaltime... 

Exact. 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Thunderer a spus:

Exact. 

Ai si tu ceva bani pusi deoparte si preferi sa joci cartea prudentei decat sa mai incerci asumarea riscului? :85

Se pare ca pe topicul asta old_stuff ti-ai gasit o veche cunostinta -> Ion_Bumbu :).

Link spre comentariu
Acum 4 ore, doru3160 a spus:

N-a fost sa fie, si acum aproape a revenit retinerea fata de inaltimi.

Aproape 20 de ani am lucrat agatat in centura la inaltimi intre 15 si 25m....ocazional pana la 45m....tot agatat in centura pentru diferite operatii ...una dintre ele fiind vopsirea de protectie a structurii metalice....mi-a trebuit o luna (initial!) ca sa-mi inving frica de inaltime...apoi ,dupa cei 20 ani am faut o pauza de aproape 10 ani...am reluat lucrul la inaltime-de data asta doar pe stalpi de medie tensiune (maxim 15m)- si ,dupa o zi parca eram de cand lumea pe sus!...dar , la prima urcare dupa acesta pauza lunga ,mi-au tremurat genunchii!

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Thunderer a spus:

Exact, era un tip inalt. 

Asta inseamna acceptante in perioada 98, 99. Alex B a devenit seful celorlalti (seful meu), in timp ce Alex T mi-a fost coleg si partial mentor. Teo nu prea mai facea acceptante in 2000.

Eu am avut # de telefon terminat in 003, mostenit de la Ionut G care plecase la Nokia. Cu Ionut am lucrat cativa ani in alta firma inainte. 

Cele mai multe acceptante si integrari cu Teo le`am facut, apoi a venit pe zona Alex T si N.S care a mers insa doar cu ai mei colegi. Cu N.S m`am intilnit decit de citeva ori scurt iar ultima data la Sibiu, seara, cind mi`a dat ceva module, el fiind deja cazat la Continental.:rade:

El a facut mare parte din primele site de pe zona.

Cu Ionut cred ca la Calan si Hateg m`am intilnit ultima oara inainte de a pleca.

Vremuri interesante, pline de dinamism dar si de stres.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări