Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

In chiar toata tara, doar in Moldova mai putin - niciodata mai sus de Bacau.

La (vechiul) Cosmorom - pentru care instalam atunci - in Timisoara era un baietas bezmetic rau. Ne-a explicat el cum urca dealul cu Tico. Cum cu stangul calca ambreiajul, cu dreptul accelera cat putea si apoi elibera ambreiajul. Praful se alegea de ambreiaj, dar castiga un pic de avant.

E adevarat ca Timisoara, Lugojul si Caransebesul le-am facut mai mult cu clientul regie autonoma din Padurea Verde.

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

Apropo de alpinisti utilitari.Nu-mi iese din amintire o secventa cu un vopsitor santierist.L-am vazut intr-o zi pe scheletul unei instalatii la lucru.Undeva la 30m de la sol.Statea suspendat ca pe un fel de leagan,improvizat dintr-o scandura si doua funii.Funiile lungi cam de 5m.Se legana stanga dreapta,cum batea vantu,si dadea cu pensula.Tipul era "imbibat" zilnic.Il vedeam venind la serviciu "trocnit" si pleca tot asa!Cat au avut lucrari la noi nu a avut niciun accident...Ce zeu de sus l-o fi pazit?...Am auzit,intr-un tarziu,ca la terminat alcolul.La cate vagoane de bautura o fi "distilat"...

Link spre comentariu

Am dat sa caut poze pe google cu muschi tiganesc si nu am gasit nici o poza care sa semene cu muschiu tiganesc de prin anii 1982. Avea o culoare mai inchisa si un gust aparte care era diferit de celelalte produse. Stiu ca fasciile alea albe erau un pic elastice (cand tragean de o bucata din mijlocul feliei eram fascinat cum se intindeau fasciile alea albe). 

Sunca presata (stiu ca venea in cutie de tabla) care  iar avea un gust care dupa revolutie nu l-am mai regasit. 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Thunderer a spus:

Vreo 3 echipe de pustani (20 si ceva de ani) instalau antenele pentru Minilink-uri pe piloane.

Cu câteva decenii în urma, trebuia sa instalez antena de satelit pe castelul lui Hop-în-tol, am facut cunostinta cu o familie de tinichigii care efectuau toate lucrarile pe acoperisul castelului. Cel mai batrân avea 79 de ani si era mai sprinten ca o maimuta. Umbla pe vârful acoperisului de parca ar fi fost pe drum drept, în timp ce eu eram la un pas de a aluneca pe kktul propriu. Eu cu ham, casca si coarda, ei doar cu palarie, ca sa nu-i arda soarele.

Link spre comentariu
Acum 26 minute, franzm a spus:

Cu câteva decenii în urma, trebuia sa instalez antena de satelit pe castelul lui Hop-în-tol, am facut cunostinta cu o familie de tinichigii care efectuau toate lucrarile pe acoperisul castelului. Cel mai batrân avea 79 de ani si era mai sprinten ca o maimuta. Umbla pe vârful acoperisului de parca ar fi fost pe drum drept, în timp ce eu eram la un pas de a aluneca pe kktul propriu. Eu cu ham, casca si coarda, ei doar cu palarie, ca sa nu-i arda soarele.

Pai el era de scoala veche ... ca mai jos :rade:

image.thumb.png.7644225623b3e4c46c8db620c8d0a17b.png

image.thumb.png.d2a02c82f5464af92e8433dfac3b27b0.png

Travailleur à la Construction Empire State Building Art Poster ...

EMPIRE STATE BUILDING: PHOTOS DURING ITS CONSTRUCTION

empire state building construction photos - Pesquisa Google ...

L'Empire State Building - Blogs in the 50plus-Club

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Alcoolul are un rol foarte important atunci cand este nevoie de precizie si echilibru. Toti astia de repara acoperisuri, ceasuri, chirurgii, etc., nu beau alcool fara motiv. Cei mai multi dintre ei nu cunosc explicatia teoretica dar simt ca ii ajuta. Muschii nostri sunt pre-tensionati non-stop, inclusiv cand dormim. Sunt trimise de catre creier niste semnale, niste curenti electrici non stop care au rolul de a tine muschii un pic incordati pentru a nu se rupe atunci cand se trece brusc de la starea de repaus la cea de forta maxima. Curentii astia care pretensioneaza muschii nu sunt in relatie directa cu semnalele date de vointza personala. Uite asa cand tu vrei sa faci diverse activitati de precizie care nu necesita forta, semnalul dat muschiului este cam de acelasi ordin de marime cu acei curenti aleatorii folositi pentru pretensionare. Rezultatul ? Pur si simplu iti fuge mana, piciorul, degetul, intr-o directie necontrolata. Mi-a explicat un medic ortoped foarte bun care este frecventa acestor curenti de pretensionare, cateva sute de hz parca, oricum, exista medicamente care scad aceasta frecventa de la 800hz la 600hz sa zicem, pentru a se relaxa muschiul si a se vindeca mai usor. Cam la fel face si alcoolul pana la un anumit punct, reduce problema acestor curenti, muschii se relaxeaza si se castiga in precizia si usurinta miscarii. Astfel un om aparent beat sta pe acoperis mai bine ca unul perfect treaz. Evident in timp bautura are efecte secundare serioase printre care si neuropatia periferica iar aceasta va conduce la efectul contrar, la scaderea precizie si tremurici incontrolabil. Oricum, foooarte interesant este ca relaxarea muschilor poate fi extrem de benefica in diverse situatii la care noi nici nu visam. Cam de acolo vin si beneficiile Yoga, sport care initial incodeaza muschii prin diferite tehnici, apoi ii intinde iar mai apoi ii relaxeaza sub media de zi cu zi prin actiunea psihicului asupra creierului fizic. 

Editat de sk24bpo
Link spre comentariu

Nu cred ca alcoolul face casa buna si cu echilibrul. In toate pozele de mai sus de la Empire State sunt muncitori care lucreaza la o inaltime foarte mare fara nici o masura de siguranta. Refuz sa cred ca foloseau alcool pentru echilibru. In plus nu lucrau cateva zeci de minute ci ore intregi deci se aduna si oboseala. 

Link spre comentariu

Eu din proprie experienta care beau alcool extrem de putin am constatat urmatoarele: daca beeau o sticla de bere de pana in 500ml(mai ales daca este IPA cu foarte mult hamei) vad mult mai bine, ma simt psihic mai bine si miscarile sunt de departe mai putin incordate. Daca beau 2 beri deja depasesc limita beneficiilor si ma moleseste, ma rog, ma ameteste, pierd toate beneficiile. Daca beau tarii, nu resimt niciun beneficiu, doar ma arde gatul si stomacul. Daca beau vin rosu, ma "paralizeaza", mi se pune in ceafa si il simt in toate venele, sunt sensibil la substanta aia din vin care momentan nu mai stiu cum se numeste. Deci, pentru mine, un anumit grad de alcool la care se adauga si un antiinflamator natural foarte puternic precum este hameiul si care este in cantitate de 3...4 ori mai mare in berea I.P.A., duc la o combinatie extrem de benefica. La alte persoane poate acest raport este altul, habar nu am dar oricum, muulti, foarte multi muncitori nu se suie pe casa daca nu trag o dusca.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, sesebe a spus:

Accidentul presupune ca nu exista intenția de a se produce acel lucru.

Vorbim de incident. Provocat de un salariat. La Pitesti a mai fost o treba, ce era sa dea in accident nuclear. Un operator, mare microbist, ca sa nu piarda meciul, a fortat ceva. S-a lasat cu un defect de teaca si o contaminare destul de nasoala. Din fericire, nu a scapat nimic in exterior. Nici unul, nici altul, nu aveau intentia sa faca ceva rau. Ma rog primul voia sa-si faca rau lui, dar au fost implicati si altii.

Acum 13 ore, Thunderer a spus:

3. Il opresti pe respectiv si-l intrebi daca are alta metoda mai putin periculoasa de instalare.

Normal ca nu-i dai voie. Ar mai si variata sa-l obligi sa-si puna centura. Ca daca pateste ceva, esti partasi. Ca in procedura se prevede si purtatul centurii de siguranta!

Chestia cu sapatul santurilor e deja epocala. S-au intimplat atitea ccidente din cauza neasigurarii malurilor si....degeaba, continua sa se intimple! Cind s-or invata minte?

Acum 13 ore, Thunderer a spus:

Dar o centura bine atasata? 

Costa!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, adrian_pic a spus:

Pai el era de scoala veche ... ca mai jos

Eu numai daca ma uit la poza aia, mi se inmoaie genunchii!:speriat

1 oră în urmă, sk24bpo a spus:

Muschii nostri sunt pre-tensionati non-stop, inclusiv cand dormim.

Interesant. Citind cele de mai sus, mi-am explicat niste chestii! Eu lucrez la unele modele sub lupa, si daca nu pui piesa exact acolo e nevoie, e nasol!

Sa nu se inteleaga ca beau alcool, ca nu beau!

Link spre comentariu

Asa cum nu oricine poate canta, sculpta sau picta tot asa nu oricine poate lucra la inaltimea aia halucinanta fara sa ameteasca. Pentru asa ceva te nasti. Nu exista nici o forma de antrenament care sa te ajute sa ajungi la acea perfomanta. Urechea interna + cerebelul nu pot fi antrenate pentru un echilibru mai bun.  

Partea proasta este ca desi aceste calitati sunt rare .... smecherii au reusit sa plateasca foarte putin pentru a beneficia de rezultatul acestor calitati. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări