Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 57 minute, doru3160 a spus:

E cladire, poti face un loc de agatat, dai cateva gauri, ceva ancore  pt beton/caramida si ai rezolvat. Dar asta dureaza, trebuie sa fii instruit ca asa trebuie sa faci, si dupa terminare, trebuie sa aduci locul la starea initiala.

Nu se gaureste nimic, se face o bucla de asigurare in interiorul cladirii, se trece o cordelina rigida prin exterior intre 2 geamuri, se leaga 2 popi fata in fata intre tocul unei usi, exista n metode nedistructive.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
13 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Domnule, acolo nu`i nici o centura!

Aveti un ham, nu centura! asigurat cu o bucla echipata cu 2 carabine, una rapida mare precum si un amortizor de cadere, ala rosu, uneori denumit absorbitor.

Este echipament clasic de alpinism utilitar, mai putin casca, e un fel de gluma, la noi nu se folosea asaceva, lipsa asigurare cadere sub barbie.

Am folosit gresit termenul de centura. E un ham, intradevar.

Link spre comentariu

In tari precum UK inainte de a intra prima data pe un santier de constructii (chiar si pentru o ora de munca), ti se face instructajul, protectia muncii iar la final dai un test . Nu mai zic ca trebuie sa detii un atestat CSCS. Mai departe toate sculele electrice persoanale  la 220V ce merg direct la retea sunt verificate  periodic. Daca esti prins cu o scula fara inspectie esti imediat sanctionat, posibil dat afara. La fel sunt foarte exigenti si in legatura cu echipamentul de protectie, manusi, ochelari casca s.a.m.d. La ei nu prea exista Dorel care le face pe toate. De ex intr-un santier adevarat daca trebuie sa folosesti o scara  trebuie sa vina o persoana calificata pt a monta scara, tu executi doar treaba pt care esti calificat si atat.

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu
Acum 59 minute, cocochannel a spus:

stie ca prin tavanele alea nu treci decat cu picioarele. faci mai mult paguba decat accident.

Partea cea mai incredibila, care ma sifoneaza un pic, povestea este despre un "pod" in care s-ar intra foarte des, chiar saptamanal. In cazul asta se amenajeaza intotdeauna un drum de acces, traverse, o podire partial macar, balustrade si alte cele. E greu de crezut ca o unitate industriala era la nivelul unei improvizatii pe genunchi. Ceva nu se pupa acolo.

Da, nu se pune problema de cine stie ce accident ci de platit paguba.

Daca este asa (pe grinda de sus se pun doi dulapi unul langa altul si mergi fara probleme):

image.thumb.png.f484c99c82bb6f00c7551f20e8144971.png

Se poate inlocui usor panoul si nu-i prea mare bai. Se vede ca este usor de schimbat:

image.thumb.png.d11b368c7d64eafaf3914c519d532e43.png

Daca in schimb este cu sistemul asta de imbinare:

image.thumb.png.00c9c95b6b40086223c0440ba57cb80e.png

E nasol de inlocuit. 

Un senzor nu se strica des si doar o data pe an te duci sa ii scoti pentru verificare + certificatul de calibrare in rest ... cine sa treaca pe acolo? 

117_serviciu.jpg

8TBv0KNIis1-656JrHecefeLT4k1Pf5qBpYdGOGZ

No-trabalho-em-equipe-confian%C3%A7a-%C3

Esse-est%C3%A1-literalmente-por-um-fio..

images?q=tbn:ANd9GcTCXVtGDsAIGPhMYiwWOUX

Deixa-que-eu-alcan%C3%A7o..jpg

yL-Otq9IVSrC1H_l7IKfr7I9FaNcolJ_CfhmWafE

si chiar din Bucuresti:

1fJxszJe0yW3wVat18muFpHuWwzls6HkMB5dD3O5

De poze din astea este plin internetul si oamenii astia nu-s tampiti sa-si riste viata daca ar avea alta alternativa! De ce nu vedem asa ceva si in tarile din Vest? Nu cumva saracia ii impinge sa faca ceea ce fac?

Cred ca in peste 80% din montarile de aer conditionat se fac cu proprietarul de fata. Si cu 4 clase iti dai seama ca este foarte periculos ceea ce fac dar se prefera sa se inchida ochii. Interesul poarta fesul. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 44 minute, Ion_Bumbu a spus:

... casca, e un fel de gluma, la noi nu se folosea asaceva, lipsa asigurare cadere sub barbie.

Între cele doua bretele albe de la ceafa exista un dispozitiv (rotita) de strângere care împiedica atât jocul cât si caderea castii. Dar numai daca Dorel îl foloseste corect.

Link spre comentariu

La noi in Romania problema mare nu-i daca treci sau nu prin el (ca nu te accidentezi cine stie ce) ci faptul ca trebuie sa platesti paguba. Chiar daca l-ai strambat, nu mai este etans si trebuie inlocuit. Nu o data am vazut cu ochii mei improvizatii facute care au sfarsit rau si persoana care a facut improvizatia a fost buna de plata desi sefu' i-a dat ordin clar: repara cum poti! Din vremuri stravechi (inainte de 89) regula era ca trebuie strans surubul la capitolul cheltuieli. Totusi surubul nu se poate strange la nesfarsit fara sa il rupi sa sa ii strici filetul. Pe cine cade magareata => plateste dar regula ramane valabila si dupa un incident (accident). 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 39 minute, franzm a spus:

Între cele doua bretele albe de la ceafa exista un dispozitiv (rotita) de strângere care împiedica atât jocul cât si caderea castii. Dar numai daca Dorel îl foloseste corect.

Domnule, aceea este casca de protectie normala nu de lucru la inaltime.

Exact acelasi sistem de "fixare" il are si masca mea de sudra, daca dai mai tare din cap tot sare.

La o cadere in coarda aia zboara din cap precum glontul din pusca si dai cu capul gol de betoane sau de montantii stilpului.

De aia nu se admite, ma rog la noi nu se admitea decit casca de alpinism utilitar cu suspensie si asigurare  nu orice gluma pe post de acoperis de capatina!

De, alea erau procedurile noastre, altii pot face ce doresc.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 47 minute, Thunderer a spus:

Asta e panou "sandvici", nu treci prin el, dar il poti stramba. Totusi, ceva imi spune ca poate accepta 100kg fara prea multa jena.

Pe verificate nu`l strimbi la 120Kg, panou de 50mm cu deschiderea de 4m.

Folosit pe post de planseu la sheltere, eu n`am atitea Kg insa au fost unii mai grei la 120Kg, pe noi ne`a sustinut desi eram 2 insi pe el.

Link spre comentariu

Poze cu inconstienti sunt multe pe net. Eu am un prieten care e furnizor de internet intr-un oras din provincie si imprejurimi. Are angajati o echipa de alpinisti utilitari pt toate lucrarile la inaltime, ca mai trage cabluri si pe sau intre blocuri, stalpi si alte distractii. I-am vazut si eu o data si erau foarte bine echipati si capabili sa lucreze agatati pe corzi , autorizati conform legislatiei. Deci se poate si in Romania sa executi lucrari respectand legile si securitatea muncii.

Link spre comentariu

Vorbind de mort la usa ta... putin inainte de 2000, lucram la Intrarom. Eu puneam in functiune RBS-urile. Vreo 3 echipe de pustani (20 si ceva de ani) instalau antenele pentru Minilink-uri pe piloane.

Baietii bazati, nu golani, dar cu scheme si figuri de smecherasi. Deh, pustani.

Totul ca la carte, verificari de corzi, carabine, etc... Intr-o zi, unul a atasat gresit o coarda, nu stiu de ce a doua nu era si ea atasata, insa cateva zile baietii erau legume dupa ce si-au vazut colegul/prietenul facut terci in cadere de la cativa zeci de metri.

Sa vezi moartea nu e usor, chit ca pare usor in filme. O lectie de viata!

5 minutes ago, adrian_pic said:

Alpinistii utilitari sunt foarte scumpi. Nu oricine isi permite sa inchirieze asa ceva. Nu cred ca mai iese profit daca se angajeaza un alpinist utilitar pentru a monta un aer conditionat. 

Nu iti trebuie decat un ham, e adevarat ca-ti trebuie formare ca sa stii cum sa-l folosesti, dar nu e cine stie ce chestie.

Metoda de fixare a indicat un coleg, nu e musai sa gauresti casa omului.

Te las pe tine sa vezi cat costa un ham d-asta. Apoi sa pui in balanta cu viata unui om.

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

Daca ai apucat sa vezi accidentul ... nu ai sa il uiti niciodata si .... ai sa il "revezi" in minte de zeci si zeci de ori. Unii mai folosesc alcool dar nu ajuta decat pentru scrut timp. 

Acum 13 minute, Thunderer a spus:

Te las pe tine sa vezi cat costa un ham d-asta. Apoi sa pui in balanta cu viata unui om.

Probabil in jur de 100-150 de euro, insa muncitorii care monteaza aer conditionat nu isi permit asa ceva. Cred ca este cam cat cer ei pe manopera de montare a aerului conditionat. Cum banuiesc ca nu au in fiecare zi cate o comanda .... nu-si permit sa munceasca o zi pentru a cumpara un ham. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 25 minute, adrian_pic a spus:

Alpinistii utilitari sunt foarte scumpi. Nu oricine isi permite sa inchirieze asa ceva. Nu cred ca mai iese profit daca se angajeaza un alpinist utilitar pentru a monta un aer conditionat. 

https://www.himalaya.ro/produse.php?id=215

Mai trebuie ceva carabine, amortizor de cadere, coarda, cordelina, ceva annouri, o lonja cu blocator, astea de urgenta.

Nu`i tare greu de invatat.

Acum 25 minute, Thunderer a spus:

Vorbind de mort la usa ta... putin inainte de 2000, lucram la Intrarom. Eu puneam in functiune RBS-urile. Vreo 3 echipe de pustani (20 si ceva de ani) instalau antenele pentru Minilink-uri pe piloane.

Hmmm, Mini-Link E 4x2, ce timpuri ce echipament...

Pe Timisoara ati fost?

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări