gauss Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Ai mei n-au avut pasiuni. Atunci. Acum..., recuperează. Fiind la adăpost de constrângeri financiare, și umblând pe ici-colo (continente...), stau bine (zic eu...) și cu foto. De-ar fi numai asta... Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Acum 55 minute, yo3fkc a spus: L-am avut si eu . Il am si acum, este ca nou. L-am cumparat imediat dupa lovilutie. Nu i-am folosit niciodata teleobiectivul de 300 mm. Am si Zenit cu Helios, am avut si FED-3, am si doua chinezesti pe film lat (am folosit unul, o singura data). In anul 1990 am cumparat din Pitesti o camera Krasnogorsk 3, practic pentru piese (obiectivul cu transfocator), nu ca sa filmez cu ea. A trecut vremea lor, sunt ca patefoanele. Acum 16 minute, gauss a spus: Ai mei n-au avut pasiuni. Atunci. Acum..., recuperează. Fiind la adăpost de constrângeri financiare, și umblând pe ici-colo (continente...), stau bine (zic eu...) și cu foto. De-ar fi numai asta... M-am referit la ceva mai intelectual, ca asa toti s-ar plimba (nevasta-mea numai asta isi doreste si ii place sa fotografieze case vechi). Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Cu krasnogorsk am făcut imaginea la trei filme de autor. Încă se filmează pe peliculă fotosensibila. Editat Octombrie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) 1 oră în urmă, VAX a spus: Il am si acum, este ca nou. L-am cumparat imediat dupa lovilutie. Nu i-am folosit niciodata teleobiectivul de 300 mm. Am si Zenit cu Helios, am avut si FED-3, am si doua chinezesti pe film lat (am folosit unul, o singura data). In anul 1990 am cumparat din Pitesti o camera Krasnogorsk 3, practic pentru piese (obiectivul cu transfocator), nu ca sa filmez cu ea. A trecut vremea lor, sunt ca patefoanele. M-am referit la ceva mai intelectual, ca asa toti s-ar plimba (nevasta-mea numai asta isi doreste si ii place sa fotografieze case vechi). Nu ma intereseaza la ce v - ati referit . Si m - as bucura sa fie si reciproca adevarata . Mai ales cand e vorba de membri de familie , rezumati - va la propriii urmasi . Nu va era adresata postarea mea , mai ales ca l - ati citat pe YO3FKC . Eu lui i - am raspuns , la ultima postare de pe pagina anterioara , cu dinsul eram in schimb de postari . Atentie , deci ... , nu sariti gardul ca va agatati pantalonii . Editat Octombrie 29, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Acum 4 ore, icar a spus: Patinele de hochei, alea pe bocanci, se ascuteau "cu sant" si erau cam tot atit de groase in carne. Nu prea aveam noi din alea, doar 2 colegi aveau, de ascutit le ascuteam cu pila, aveam pile rotunde, greu de gasit pe vremea aia, multa munca era sa la ascutim. Prima data faceam un sant de ghidaj cu pila triunghiulara apoi le ascuteam cu pila rotunda, cred ca de 10-12 mm grosime era pila. Era multa munca, daca gresai...pila lata, adus totul la nivel si de la capat. Profilul l`am copiat de la cei 2 colegi ce le aveau pe alea prinse pe bocanci, erau nemtesti, colegii fiind tot nemti pe primisera de craciun. Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Lampa de gatit cu petrol lampant. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Cu fitil, nu? Am și eu un aragaz de voiaj din vremuri ceva mai trecute. Deși funcționează, îl țin mai mult de decor. Clonă rusească de Optimus 8R, consumă cam mult pentru cîtă căldură face. Editat Octombrie 30, 2019 de ratza Inserat poza în locul linkului Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) Eu am ( NOS ) primus rusesc SHMEL , functioneaza cu benzina , flacara ca la arzatoarele cu gaz . Si un exemplar folosit , dureaza cam patru ore flacara ( la maxim ) , cu un plin ( in jur de un litru ) . Cutia de depozitare si transport e alcatuita ( de fapt ) din doua vase de aluminiu in care se poate gati . Editat Octombrie 29, 2019 de gauss Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Așa e și ăsta al meu, arde cu flacără albăstruie după ce se încinge (cam 1 minut jumate), doar că halește rezervorul ăla de 350ml în vreo oră și un pic. Primusul suedez, ăla de-l car cu mine prin munți, arde aceeași cantitate în aproape 3 ore. Se simte optimizarea arzătorului, dar le despart niște zeci de ani. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Eu am fost foarte multumit de cel rusesc ... , o oala de 8 litri fierbe mai repede ca pe aragaz , flacara e mult mai puternica ( alta temperatura ) . Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 De proiectorul de filme/diapozitive va mai amintiti?....al meu este inca functional.... Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Ah, da. E funcțional, pe acasă pe la părinți. Diafilmele au cam început să se descompună, din păcate, a devenit casantă pelicula. Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Si un Kodak cu film mai recent de prin '97....tot functional! Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Alcon, se numea primus. Trebuia sa astepti pina se incingea, iar cind il opreai, trebuia scos in curte, altfel iti imputeai casa. Nu mai stiu daca mergea pe fitil, se baza pe vapori de petrol care veneau cumva sub presiune. Dupa ce il stingeai, mai ieseau vapori de petrol, de aceea scotea un fum nasol, care putea urit. Cit petrol am carat eu pentru "masina" asta "de gatit"... Racheta, pasul doi la matura. Nu l-am avut, eram conservatoristi, pe motiv de...salariu! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Acum 1 oră, alcon a spus: Lampa de gatit cu petrol lampant. Asta este cu fitil, butonul lung din dreapta ridica sau cobora fitilul. Cele fara fitil aveau un buton pe bord, era un robinet ac, cele mai bune erau cu 2 ochiuri. Au avut bunicii destule, asta cu fitil mirosea de la "festila". Cea care avea bazinet de gazeficare nu mirosea atit de urit deoarece se inchidea robinetul si se ardea ultima picatura de petrol. Link spre comentariu
Postări Recomandate