Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

1 oră în urmă, adrian_pic a spus:

Nu stau la casa si NU AM SOARECI IN APARTAMENT!!! Cum sa am soareci in apartament??? :qetrwe (nu am nici molii, nici furnici sau alte gaze). 

boeuf e corect.

Eu stau la casa cu tot felul de acareturi dar in bucataria de vara, in atelier sau in casa soareci n`am!

Urme prin curte da, ieri am gasit unu, azi altul, cine i`a executat nu stiu insa "armata" mea e pe pozitie si dupa cum arata mita mare...se va spori!

Mai apare si cite un sobolan, rar de tot, stiu de el ca`l lasa "expertul" in fata usii deobicei.

IMG_2061.JPG

Link spre comentariu

Doru și Adrian, mai bine ne povestiți, de exemplu, cum a fost distrus un important  obiectiv industrial - Nicolina Iași - cum au fost vândute polonezilor liniile de fabricație utilaje, cum a fost vândut terenul de două ori pentru a deveni obiectiv imobiliar ... chestii d'astea old stuff :rade:

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Lasati salamul si alte chestii tocate si amestecate.

Sunt tot felul de produse la care pe eticheta scrie afumat (ceafa, kaizer, etc) si sunt abalate in pungi vidate. Cand desfaci punga aia, musteste de lichid. Cum naiba e afumat cand prin afumare se pierde apa, se deshidrateaza?

Editat de daniels
Link spre comentariu

Daca as sti amanunte, mai ca as povesti.Dar toate s-au intamplat noaptea, ca hotii, intelegeri la mese copioase.Noi numai ne-am trezit ca toata lumea ca nu mai sunt. Vad zilele astea convoaie de camioane pline cu lemne. Nimeni si nimic nu misca dintre cei care ar trebui sa se autosesizeze.ma bate un gand sa inchiriez cateva camioane si sa iau si eu ceva trunchiuri, daca stapanirea se face ca nu vede.

Acum 6 minute, +_Florin_+ a spus:

mai bine ne povestiți, de exemplu, cum a fost distrus un important  obiectiv industrial - Nicolina Iași

Acum 2 minute, daniels a spus:

Cum naiba e afumat cand prin afumare se pierde apa, se deshidrateaza?

De esenta de fum ai auzit?

Link spre comentariu
2 minutes ago, daniels said:

Lasati salamul si alte chestii tocate si amestecate.

Sunt tot felul de produse la care pe eticheta scrie afumat (ceafa, kaizer, etc) si sunt abalate in pungi vidate. Cand desfaci punga aia, musteste de lichid. Cum naiba e afumat cand prin afumare se pierde apa, se deshidrateaza?

Afumarea e facuta prin imersia in lichid afumant. Un fel de crema de ghete portocalie sau alta culoare.

Afumarea aia cu uscare dureaza prea mult.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Ion_Bumbu a spus:

Eu stau la casa cu tot felul de acareturi dar in bucataria de vara, in atelier sau in casa soareci n`am!

Urme prin curte da, ieri am gasit unu, azi altul, cine i`a executat nu stiu insa "armata" mea e pe pozitie ......

La mine apar șoriceii toamna, dar am și eu armată pisiceasca care-și face datoria ostășește. Ii găsesc morți prin curte și uneori pe pragul ușii. 

Șobolan n-am văzut până acum, dar pe vremea când locuiam la bloc... erau destui. Apăreau seara pe lângă zidurile blocului, probabil se hrăneau din tomberoane ori de la ghena de gunoi. Nu odată am găsit dimineața cârpe  și cotoare de mere pe galeria de evacuare a motorului mașinii, probabil îi atrăgea căldura și se cuibareau acolo pe timpul nopții. 

Link spre comentariu

Exact, de aici si lichidul.

Acum 19 minute, Thunderer a spus:

Afumarea aia cu uscare dureaza prea mult.

Nu de timp e vorba...ca sa afumi in celule de afumare, trebuie sa alimentezi niste generatoare de fum cu aschii lemn curat, fara alte materiale, trebuie sa alimentezi ventilatoare, trebuie sa platesti un om care sa se ocupe de proces, pt ca nu prea poate fi automatizat, in celule intrand o gama mare de produse, cu timpi si conditii de fierbere si afumare diferite. Un utilaj automat costa. Poate intre timp au achizitionat si asa ceva, dar cu siguranta nu multi procesatori isi permit asemenea utilaje.Deci solutia cu esenta de fum e cea mai banoasa...si nu dupa bani alearga toti in zilele noastre? Nu banul e esenta capitalismului? Ce va mai plangeti pt mici inconveniente?:rade:

Link spre comentariu
Acum 27 minute, +_Florin_+ a spus:

Doru și Adrian, mai bine ne povestiți, de exemplu, cum a fost distrus un important  obiectiv industrial - Nicolina Iași - cum au fost vândute polonezilor liniile de fabricație utilaje, cum a fost vândut terenul de două ori pentru a deveni obiectiv imobiliar ... chestii d'astea old stuff :rade:

Niste "romani" de seama au facut posibil acest lucru:

Citat

In dosarul 12/P/ 2012 al DNA Iaşi s-a început urmărirea penală, în luna martie, pentru:

- Laszlo Gyerko- fost vicepreşedinte al AVAS pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu în formă calificată

- Laszlo Fabian- administrator SC Concept Investment SRL Braşov pentru complicitate la conflict de interese, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, la abuz în serviciu în formă calificată şi la uz de fals

- Endre Porkolab- administrator al SC Real Estate Development, pentru complicitate la conflict de interese şi la la abuz în serviciu contra intereselor publice

Citat

Privatizarea și restructurarea

Compania a fost privatizată în cea de-a do­­ua jumătate a anului 2002, prin vânzarea de către AVAS a pa­chetului majoritar de acțiuni consor­țiului format din Mecanoexport SA și Asociația Salariaților Nicolina. După privatizare, în martie 2004, con­sor­țiul a vândut un teren de 4,6 hectare unei persoane fizice din București, la un preț mult subevaluat, de doar 1,68 milioane de dolari, vân­za­re fă­cută fără respectarea legii pri­vind a­nunțul publicitar. La nici o săp­tă­mâ­nă de la tranzacție, „norocosul” bu­cu­reștean a vândut terenul cum­părat de la Nicolina cu 4,2 milioane de do­lari.

https://adevarul.ro/locale/iasi/fabrica-nicolina-iasi-cele-mai-rasunatoare-devalizari-romania-ajuns-faza-penala-11-persoane-anchetate-faliment-intentionat-1_50ae3f117c42d5a6639b0684/index.html

http://wikimapia.org/14691568/ro/S-C-NICOLINA-S-A

In al doilea link poti citi sa vezi si cum au daramat turnul de apa. Ca de obicei nimeni nu era la curent si s-a invocat o greseala. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, adrian_pic a spus:

NU AM SOARECI IN APARTAMENT!!!

Da, uitasem ca majoritatea stau la bloc!

Acum 2 ore, Thunderer a spus:

Praf de oase sa-i zicem?

Hai sa-i zicem calciu. Gainile maninca mortarul de pe pereti, daca nu le bagi calciu in mincare. Nu praful de oase e problema in mincarea de azi, ci E-urile, sarea si zaharul! Ca e-n toate, "si-n cele ce miine vor ride la soare!"

Link spre comentariu
Acum 37 minute, doru3160 a spus:

Exact, de aici si lichidul.

Nu de timp e vorba...ca sa afumi in celule de afumare, trebuie sa alimentezi niste generatoare de fum cu aschii lemn curat, fara alte materiale, trebuie sa alimentezi ventilatoare, trebuie sa platesti un om care sa se ocupe de proces, pt ca nu prea poate fi automatizat, in celule intrand o gama mare de produse, cu timpi si conditii de fierbere si afumare diferite. Un utilaj automat costa. Poate intre timp au achizitionat si asa ceva, dar cu siguranta nu multi procesatori isi permit asemenea utilaje.Deci solutia cu esenta de fum e cea mai banoasa...si nu dupa bani alearga toti in zilele noastre? Nu banul e esenta capitalismului? Ce va mai plangeti pt mici inconveniente?:rade:

La SALBAC (fabrica de Salam Bacau) erau automatizate celule in 2008 cand am fost pe acolo (PLC-uri Siemens Simatic S7-400 daca imi aduc bine aminte). 

Ia de aici, ca mustar ai! :rade:

P.S. Iti ploua in gura? Eu am bagat doua mere ... ca sa se mai duca saliva!

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări