Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

In acei ani avea impreuna cu linia 36 un capat de linie in militari, complex comercial apusului.

Unele linii intercontinentale ale lufthansa erau deservite de a380 ,in urma cu 2 ani au inceput sa le inlocuiasca cu a340;  tinuta de zbor,decolarea,aterizarea la a380 sunt excelente, mai bune decat la a340.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, alcon a spus:

ŠKODA SM 11, linia 80, Calea Giuleşti, 19 01 1979, iarna.

80.jpg

Se pare că prin '79 primăria nu se omora să dea cu lama pe străzi, zăpada e morfolită și înnegrită de cauciucurile mașinilor, clar incepuse ninsoarea cu destul timp în urmă. 

Sau (poate) curățau doar arterele mai centrale...

Mi-a atras atenția data, 19. 01, în acea zi împlinisem 5 ani :rade:.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Acum 40 minute, +_Florin_+ a spus:

Sau (poate) curățau doar arterele mai centrale...

Cat timp ningea, putea sa fie zapada de 1m, nu ieseau utilajele in strada. Cand se termina de nins/viscolit, se iesea cu tot ce era in dotare, inclusiv oameni cu lopeti si se facea curat pe strazi, bulevarde, alei intre blocuri, trotuare. In poza dupa cate se vede, inca ninge, de asta nu e nimic curatat.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 6 minute, doru3160 a spus:

Cat timp ningea, putea sa fie zapada de 1m, nu ieseau utilajele in strada. Cand se termina de nins/viscolit, se iesea cu tot ce era in dotare, inclusiv oameni cu lopeti si se facea curat pe strazi, bulevarde, alei intre blocuri, trotuare. In poza dupa cate se vede, inca ninge, de asta nu e nimic curatat.

Intrucât în '79 aveam 5 ani nu îmi mai amintesc cum se curățau străzile in București, dar clar nu era in regulă. Când ajunge zăpada ca în foto dai măcar o lamă, apoi mai aștepți... mă întreb ce ar fi pățit azi madam Firea dacă Calea Giulești ar fi arătat așa măcar o secundă :rade:.

Link spre comentariu

Si pe langa toate astea, trebuie sa-ti imaginezi ca nu se alinta lumea cu cauciucuri de iarna-vara. Te mai ajutai cu lanturi daca era zapada mare si permitea folosirea fara sa dai de asfalt. Pe strazile principale mai iesea cate un greder cu lama, dar era regula, pana nu se oprea din nins, nu se deszapezea mai nimic. Dupa mormanele de zapada de pe trotuare, sigur a mai trecut cate ceva pe acolo, inainte de ninsoarea aia.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

In '79 parcă nu exista tâmpenia cu interzicerea circulației iarna...

Chestiile aberante (din câte îmi amintesc) începuseră pe la mijlocul anilor '80. Interzicerea circulației pe timp de iarnă, circulația mașinilor cu numere (de inmatriculare) " cu soț " sau "fără soț" duminica,  rațiile la benzină, etc.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Da, de prin 81 am inceput sa simtim vintul rece, pina atunci mai erau scapari, nu gaseai una, alta in acel moment, peste citeva zile erau aprovizionate iara.

In 80 era benzina fara probleme, cred ca 7lei/l era, sau pe acolo.

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=1259

Am gresit un pic, 6,2lei COR 98.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări