Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Diaspora,diaspora...=voturi...Statul cheltuieste minim 1000€/persoana carantinata pt 14 zile.Daca ar veni 200000 de insi de Pasti s-ar cheltui 1 miliard de lei...Ieftin!..

Link spre comentariu

diaspora aia a trimis in tara constant multe miliarde de euro anual! din care, 20% cel putin a ajuns la stat sub forma de TVA! 

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 11 ore, okean a spus:

21 ianuarie 1976 doua avioane Concorde pleaca in prima cursa, un avion din  Londra,  un avion din Paris ! Au fost construite 20 de aeronave,  in serviciu 27 de ani !

21 ianuarie 1976 doua avioane Concorde.jpg

Buna

Concorde a fost o alta victorie a Europei asupra americii.

Boeing(sua cum i-o spune) a cheltuit 2 miliarde de dolari pentru zborul de pasageri supersonic.

Si a ajuns la concluzia"nu se poate".

Ei bine inginerii din Europa,au dovedit ca se poate.Si asta cu tehnologia din ani '60.In anii '60 

a avut loc primul zbor Concorde.

Din pacate Concorde a fost "decimat" economic,singurul accident cu un avion Concorde nu a fost din 

vina lui.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

A fost o realizare remarcabila, putem spune ca in zilele noastre Airbus a razbunat Concorde ! Ca fapt divers, atat Concorde cat si "copia "lui Tupolev  Tu-144 pot fi vizitate la Sinsheim Technik Museum .

IMG_1083.8fc146cee9c29df332ccd90b07b5edde17.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu

Buna

Concorde a fost "interzis" pe multe aeroporturi americane.

Motiv,boom sonic,dar cel mai probabil concurenta cu aparate locale.

Oricum,Concorde indiferent de aeroportul pe care a aterizat sau a decolat,nu a trezit decat

ADMIRATIE SI RESPECT,nu oricine este capabil de asa ceva.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Respect pentru Concorde ca realizare tehnică, din păcate era mai mult admirat decât folosit.

Biletele erau scumpe și majoritatea călătorilor preferau să plătească mai puțin călătorind cu viteză subsonică. Cam ducea lipsă de clienti ...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, -Atlas- a spus:

Din pacate Concorde a fost "decimat" economic,

Concorde a fos interzis pe aeroporturile din SUA, pe motiv de zgomot, o buna gaselnita. Din pacate a aparut inaintea vremii lui. Daca aparea prin '70, alta era situatia. In '60, graba nu era pe  primul loc!

Link spre comentariu
Acum 23 minute, +_Florin_+ a spus:

Respect pentru Concorde ca realizare tehnică, din păcate era mai mult admirat decât folosit.

Biletele erau scumpe și majoritatea călătorilor preferau să plătească mai puțin călătorind cu viteză subsonică. Cam ducea lipsă de clienti ...

Buna

Exact,exact ce spuneam eu.Cu Concorde circulau doar cei cu bani.

Petrolisti bogati din Texas erau pasageri obisnuiti pe avioane Concorde.

Poate de aceea Concorde nu a avut interdictie pe aeroportul din Dallas.

La inceputul "erei" GSM,"magicianul David Coperfield cica i-ar fi facut o farsa iubitei.

Ar fi inceput"conversatia" la New-York si ar fi terminat-o intr-un hotel din Paris.

Nu stiu cum s-a descurcat cu semnalul,releele fiind mai rare atunci. 

Doar cu ajutorul avionului Concorde a reusit.

Zice ca fata ar fi fost "terminata",nu stiu in ce fel:rade:.

Spor tuturor

Alex

Editat de -Atlas-
Link spre comentariu
Acum 11 ore, +_Florin_+ a spus:

Asa arata " economic class Pan Am " in anii 60' Boeing 747, nu cred ca era ieftin...

Pan Am 747.png

Link spre comentariu

se pare ca atât Boeing 747 cât si A380 nu se vor mai produce. Fabrica Triumph, care producea parte centrala a fuselajului pentru 747 a fost închisa si dezmembrata si Boeing nu are alta sursa. Si-au pus problema sa cumpere ei fabrica dar au renuntat din motive de rentabilitate. A380 nu se va mai produce din lipsa de comenzi si de rentabilitate; felul cum se desfasoara productia, dictata de motive politice, este un cosmar logistic.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări