BRANCA Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Va invidiez cu gradinaritul!Eu nu mai pot sa ma ocup.Pe langa miscare,destindere,tot ce cultivi are alt gust!Si mai esti si sigur ca nu sunt tratate cu cine ce stie chimicale... Vine primavara.E plina piata de verdeturi si nu cumparam nimica!De frica!E foarte greu sa dezinfectezi de ex salata,ceapa s.a.Mancam tot "vechituri"... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Acum 52 minute, BRANCA a spus: Va invidiez cu gradinaritul!Eu nu mai pot sa ma ocup.Pe langa miscare,destindere,tot ce cultivi are alt gust!Si mai esti si sigur ca nu sunt tratate cu cine ce stie chimicale... Vine primavara.E plina piata de verdeturi si nu cumparam nimica!De frica!E foarte greu sa dezinfectezi de ex salata,ceapa s.a.Mancam tot "vechituri"... Chiar sinteti siguri ca ce punem noi in gradina sint lipsite de chimicale??? Va garantez eu ca nu, cel putin la mine, daca nu fac stropiri nu ramin cu nimic. Si nu vind nimanui, doar consum propriu. Link spre comentariu
yo3fkc Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Acum 19 minute, Ion_Bumbu a spus: Chiar sinteti siguri ca ce punem noi in gradina sint lipsite de chimicale??? Va garantez eu ca nu, cel putin la mine, daca nu fac stropiri nu ramin cu nimic. Si nu vind nimanui, doar consum propriu. Pai nimeni nu zice ca sunt 100% fara chimicale . Dar sunt incomparabil mai putine chimicale decat la cele crescute pentru comercializare . Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Singurul tratament chimic pe care il fac e impotriva manei. O mare parte din fructele si legumele din comert au o mare problema si anume coptul. Nu se maturizeaza pe planta, sunt coapte artificial cu tot felul de substante. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 1 oră în urmă, yo3fkc a spus: Dar sunt incomparabil mai putine chimicale decat la cele crescute pentru comercializare . Si de ce crezi ca cel care vinde, cheltuie de-a-mboulea pe chimicale, mai mult decât trebuie, doar, doar te intoxica si pe tine ca si cumparator? Vorbesc de micii fermieri, care in mod normal, consuma si ei de unde produc, iar surplusul îl vinde. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 doru3160.Am discutat mai demult cu un legumicultor de la Dragasani.Si rosiile pt consumul propriu le pufaia,pt rosit,cu erbicidu interzis!Mergea la Timisoara ca facea tratament de cancer... Ultima ora la TV.Incasarile la buget au scazut cu 40%!Voci din PNL-bugetarii care stau acasa trebuie sa "fie solidari" cu efortul statului!...Adica...urmeaza taieri.Cei drept s-ar preconiza numa pe perioada urgentei.Pai si pe urma o sa aiba incasari??? Link spre comentariu
yo3fkc Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Acum 10 minute, doru3160 a spus: Si de ce crezi ca cel care vinde, cheltuie de-a-mboulea pe chimicale, mai mult decât trebuie, doar, doar te intoxica si pe tine ca si cumparator? Vorbesc de micii fermieri, care in mod normal, consuma si ei de unde produc, iar surplusul îl vinde. Din ce am inteles eu , problema este , asa cum zicea si colegul @daniels la coacere . Cele pentru comercializare sunt culese verzi ( pentru a rezista un timp mai lung pe taraba ) si tratate chimic sa capete culoarea . Plus ca baga ingrasaminte la greu pentru a avea o productie cat mai mare . Am un vecin la vreo 200 de metri cu solar mare si zilele trecute cara saci cu ingrasamant din masina parcata in fata portii . Din ce am vazut , in trecere , era NPK . Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Tramvaie Utilitare & Stuff. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Tramvaie, Eiffel, gradinarit=Turnul Babel Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 4, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2020 (editat) Legumicultura & gradinaritul e ocupatie straveche in sensul asta trebe' inteles Ps. @alcon LIKE ! Editat Aprilie 4, 2020 de okean Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 (editat) Acum 1 oră, BRANCA a spus: Ultima ora la TV.Incasarile la buget au scazut cu 40%!Voci din PNL-bugetarii care stau acasa trebuie sa "fie solidari" cu efortul statului!...Adica...urmeaza taieri.Cei drept s-ar preconiza numa pe perioada urgentei.Pai si pe urma o sa aiba incasari??? Pai propune tu o solutie echitabila. Vrei ca bugetarii sa ramana cu salariile intacte si gaura sa o acopere sectorul privat? Mie mi se pare un indemn corect la solidaritate mai ales ca taierile se aplica doar pe perioada urgentei. Editat Aprilie 4, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 4, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2020 (editat) Exista o solutie simpla, flamanzii de la privat trec la bugetari pe salarii decente si bugetarii trec la privat sa vada cum se castiga banu' e " curat " echitabil ! Editat Aprilie 4, 2020 de okean 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 (editat) Acum 17 minute, okean a spus: Exista o solutie simpla, flamanzii de la privat trec la bugetari pe salarii decente si bugetarii trec la privat sa vada cum se castiga banu' e " curat " echitabil ! Ce mi-ar place sa fie posibil asa ceva. Din pacate asta ar insemna sa dea faliment toti privatii ce au angajati proveniti din cei de la bugetari. Cei 5-10-15% dintre bugetari care mai si lucreaza asa cum trebuie nu-i pot compensa pe ceilalti care nu stiu decit sa plimbe hirtii de pe un birou pe altul. Exemplul clar l-am vazut aseara la tembelizor unde s-a vazut cum un colaborator extern se ocupa de achizitii de materiale medicale din strainatate asta in conditiile in care avem citeva zeci de mii de angajati bugetari numai in Bucuresti care ar putea face asta dar nu stiu si poate nici nu vor. Editat Aprilie 4, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 4, 2020 Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Cea mai simpla reteta de facut paine : 1kg faina se amesteca cu aprox 2 linguri rase de sare si 620 ml apa minerala, se framanta circa 10 min /pana nu se lipeste de mana. Nu trebuie lasat la dospit! Se trece la coacere. Se fac franzelute, ca asa se coace mai repede/mai putin gaz. Se preincalzeste cuptorul aragazului aprox 180 grade, se pun franzelutele pe tava si in pozitia superioara a cuptorului se face coacerea , dupa circa 5 min se reduce flacara la aproape min, se lasa 20 min, dupa care se intorc pe spate franzelutele, asa nu face jos coaja groasa. Se lasa inca 30-40 min, tot la min, depinde de cuptor. Pofta buna! Amatorii pot experimenta si varianta cu bere in loc de drojdie..... Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 4, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2020 Multumim !Am pus eu reteta cu bere...salvam berea pentru dupa masa, e mai OK ! Link spre comentariu
Postări Recomandate