Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Nu stiam bancul!

Ali asta va fi atit de sarac cit vom vrea noi. Pentru ca treburile se pot asigura si pune in miscare si cu cap, nu numai cu interdictii!

Cum bine se zice mai sus, am pus rasadurile la rosii, am pregatit straturile si, cind se va mai incalzi nitel, le pun in gradina, alaturi de castraveti, ceapa, usturoi si altele. Si nu sunt singurul care face asta!

Link spre comentariu

Icar.Cam tarziu cu ceapa si usturoiu...Mergeau puse din toamna...Si tineti minte "reteta" de la sasi.Castravetele se pune langa gard sau se pune o plasa verticala langa.Cel mai bine ii merge cand urca.Am avut pe timpuri o tufa,din soiul de Bistrita,ce s-a urcat intr-un pom pina la 4 m!Era plina!

Link spre comentariu
Acum 9 minute, doru3160 a spus:

Asa va mai laudati, de parca ati manca numai ridiche si salata...Ce faceti voi acolo in gradinile voastre, e ca un floc in fata sulii fata de o eventuala criza alimentara. Eu sper totusi sa nu fie nevoie de ridichile voastre. :rade:

Total de acord cu tine , insa eu fac asta an de an , cu virus sau fara .

Face bine la pisic putina sapa de week-end ...:)

Editat de yo3fkc
Link spre comentariu

Branca, nu pun de toamna pentru ca, peste iarna, las gainile afara, prin gradina. Castravetii numai pe plasa i-am pus. Ii seman de 2 nai, ca sa ii culeg tot la doua zile!:limb: Am pus doar Olandezi.

Doru, daca toti ar gindi ca tine, chiar ne paste foamea! Daca toti ar cultiva peticul de pamint din jurul casei, nu s-ar mai plinge ca nu au ce minca! Si ar mai elibera productia industriala. Vad la tv, familii "nevoiase", care se pling ca nu au de nici unele si cer sa fie ajutate, dar gradina si curtea sunt numai o balarie! Astia, in opinia mea, chiar duc lipsa de ceva: chef de munca!

Criza financiara va fi, si numai daca ne gindim ca la visterie nu se mai acumuleaza nimic!

Link spre comentariu

Icar.Buna vorba cu balariile de langa casa.Inainte vreme la tara,de saracie si nevoie,cultiva omu de toate.Tineau si vite sau capre,oi.Isi mai si confectionau diverse.Acu...pauza!Se cumpara totul de-a gata.Si asta pe zone unde,pe vremuri,erau si mai mult de zece ori oameni!Cresc in multe parti numai buruieni...Ca animale la pascut numai sunt...

Link spre comentariu
Acum 30 minute, icar a spus:

Doru, daca toti ar gindi ca tine, chiar ne paste foamea!

Vezi de treaba. Cu cateva zeci de metri patrati poti face (doar) o activitate de hoby. Daca ai mai mult, atunci iti trebuie mecanizare, ca doar nu te intorci la plugul tras de cai. La cantitatea de hrana ce trebuie asigurata, ce pun oamenii pe langa casa e fix pix. Dar daca tu poti sa-ti asiguri subzistenta ta si a familiei pe timp de 1 an fara sa cumperi nimic, doar din ce cultivi, ai tot respectul meu.

Link spre comentariu
Acum 46 minute, BRANCA a spus:

Icar.Buna vorba cu balariile de langa casa.Inainte vreme la tara,de saracie si nevoie,cultiva omu de toate.Tineau si vite sau capre,oi.Isi mai si confectionau diverse.Acu...pauza!Se cumpara totul de-a gata.Si asta pe zone unde,pe vremuri,erau si mai mult de zece ori oameni!Cresc in multe parti numai buruieni...Ca animale la pascut numai sunt...

Buna

Poi cam asa.Acum nu mai cultiva nimeni aproape nimic.

Am observat ca le e lene si sa fure.Acum cativa ani trebuia sa pazesc gradina.

In ultimii 3 sau 4 ani nu mai e cazul,nu mai fura nimeni,cel mai probabil de lene.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Eu mă intreb cine (mai) cultivă legume în câmp. Cel puțin la mine in zonă nu se mai practică. Cei care cultivau cantități mari și vindeau în piețe acum fac bișniță, le cumpără de-a gata. E mai puțin de muncă iar profitul cam același. 

Mai sunt și producători adevărați, dar ăia au sere pe terenuŕi ingrădite și oarece canine bine hrănite, care sălășuiesc printre sere.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Am langa casa 100mp de gradina din care fac bulion pentru tot anul(+consumul pe vara) ceva morcovi, patrunjel si telina pentru uzul curent si pe vreo 3 luni de iarna, fasole pe par care pusa la congelator ajunge pana la sf lui mai, praz ...... si vita de vie de jur imprejur pentru circa 300 litri vin.:rade:

Si  cel mai important e destinderea.

Editat de mila
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări