Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

eu am stat 6 ani intr-un bloc construit cred prin 47. avea 15 etaje si tobogan pentru gunoiul menajer care era cremat intr-un crematoriu la subsol. nu toate instalatiile de pe vremuri functionau si in epoca moderna, adica gura la tobogan era mititica si eram sfatuiti sa ducem gunoiul cu punga in camera unde era toboganul si era strans de personalul blocului zilnic. Daca vroiai sa bagi pe tobogan, se ducea , dar jos era strans manual si bagat in pungi de gunoi.

Nu se mai ardea , dar tehnologia a existat si a fost folosita. Caldura obtinuta prin ardere nu cred ca era folosita la vremea ei. Mai exista in subsol un cazan orizontal cam cat  locomotiva de mare, pt ca incalzirea era cu calorrifere cu apa. Desigur ca nici locomotiva nu mai mergea, langa ea era o centrala mult mai moderna si mai compacta, poate la 2 metri cubi, care facea toata treaba.

Link spre comentariu

De termit ai auzit? 

Acolo arde alumiul (se oxideaza) și se reduce fierul la fier metalic. 

Deșeurile menajere bio ard foarte bine dacă sint uscate și dacă mai adaugi și aer sub presiune ai rezolvat problema. Totul este sa conțină cit mai putina umezeala. 

Link spre comentariu

Umezeala de care se poate scapa intr-o camera de precombustie.

Se faceau calcule similare la materia "Fenomene de transfer". Erau necesare informatii despre puterea calorica a materiei uscate, gradul de umiditate, gradul de maruntire si altele.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, sesebe a spus:

De termit ai auzit? 

Acolo arde alumiul (se oxideaza) și se reduce fierul la fier metalic. 

Deșeurile menajere bio ard foarte bine dacă sint uscate și dacă mai adaugi și aer sub presiune ai rezolvat problema. Totul este sa conțină cit mai putina umezeala. 

pe mine ma intrebi ? chestia aia care era prezentata in breaking bad, cand sparge depozitul politiei ?

si gainatzul arde daca e bine uscat, dar aia care il usuca prefera sa-l amestece cu pamant si il vand precum compost bio pe bani mai buni decat combustibil. 

era vorba de gunoi menajer strans in pungi biodegradabile. crezi ca locatarii sufla in el, sau ca cei care il colecteaza il mai desfac sa-l vanture?

probabil ca e vreo initiative in tari nordice mai ecoresponsabile si cu servicii sociale la alt nivel.

si la mine exista colectarea gunoiului menajer compostabil o data pe saptamana si a gunoiului menajer o data la doua saptamani (incepand de anul asta). eu inca nu am priceput cum functioneaza treaba asta, ca mai merg la pescuit, capul si maruntaiele ajung intr-o punga pe care daca o pun in bacul de gunoi, dupa doua zile nu mai iesi din casa.

Link spre comentariu
Acum 33 minute, Thunderer a spus:

Eu cand ard lemne la gratar obtin sau consum caldura? 

Obtii caldura. Carnea arde, contine carbohidratati

Daca vrei sa arzi fierul va trebui sa consuni caldura. Dupa ce vei opri sursa de caldura fierul nu mai arde. Coaja de ou o arzi degeaba, eventual obtii gips. Ca sa usuci toate resturile trebuie sa consumi caldura.

Eu cred ca acolo este ceva pt distrugerea resturilor menajere si in secundar caldura este folosita pt incalzit.

Link spre comentariu

Pe pagina web a centralei zice clar ca ard resturi menajere (inclusiv textile) pentru incalzire. Randamentul este superior arderii carbunelui. D-aia si mandria lor ca renunta la ars carbunii, dar mai ales implicarea populatiei. 

Partea proasta e ca dadeau drumul la caldura in Octombrie si opreau in Martie. Oricum, aveau 7-8 luni sa tot stranga si usuce materia prima. 

Colegul @cocochannele pe pista cea buna. 

29 minutes ago, cocochannel said:

A gunoiului menajer o data la doua saptamani (incepand de anul asta).

V-au redus taxele macar? La 2 saptamani cred ca se-mpute gunoiul vara. 

Link spre comentariu

vara se impute si intr-o saptamana. tu nu ai gunoi la bac de intrebi?

viermusii apar aproaape instantaneu vara pe caldura, noroc ca stau in bacul inchis.

taxele nu se reduc, ca e acelasi escroc de primar de vreo 30 de ani.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări