Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Cu borsul am avut o experienta haioasa. In Ardeal, cel putin in zona de unde sunt eu, nu se folosea bors, coirbele nu se acreau, se dregeau cu ou si smintina. Printre pustanii mai artagosi, era o vorba: "ba, iti dau una peste mușticăl, de-ti sare borsul". Concluzia imediata era ca borsul e ceva rosu. Bun, ajung eu, prin 1970, in Bucuresti si sunt invitat, duminica, la masa, la neamuri. Felul intii, ciorba de vacuta. Vine gospodina cu oala cu ciorba si pune la fiecare in farfurie. "Pofta mare la toata lumea",  si incep sa maninc. Hait, astia mi-au dat ciorba stricata, zic dupa prima inghititura! Cum naiba, doar a pus la toata lumea din aceeasi oala! Mai iau o lingura, acelasi gust de ciorba stricata, acrita! Ailalti, balotau linistiti. Gaza vede ca ceva nu e in regula la mine si ma intreaba daca imi place borsul. Opaaa, zic, pai nu e rosu? Nu, borsul e asa ca ce am in farfurie. Incep sa ma dumiresc si, ca intaritura la cele spuse, gospodina imi aduce un pahar cu bors, sa-l gust. "Poti sa-l bei tot", zice gazda, "face bine la stomac!" Gust si ma lamuresc! Deci asta-i borsul cu care se acresc ciorbele in regat!!! Cu timpul, 30 de ani de stat printe bucuresteni, m-am obisnuit, si cu borsul, si cu mincarea de spanac, si cu sarmalutele alea minuscule, si cu "sunca" in loc de slana, si cu untura in loc de unsoare...

Link spre comentariu
Acum 13 ore, maresaldeflota a spus:

Doar că mi-am adus aminte... 

67682928_1285482314966702_1987623019622694912_n.jpg

Buna

Am beut si din galeata si din urma de tractor.Ca altfel crapam de sete.

Sper sa fie ceva ploi in iunie(ca altfel nu se fac ciuperci si nu are rost sa merg la padure),voi face ceva poze cu 

fantani de pe hotar.De acolo luam apa proaspata cand mergeam la coasa(manual) si la fan.Erau pline de broaste,

dar se pare ca eram imuni la toate bolile,nu am patit nimic,cu toate ca nu ne-am spalat pe maini cu apa miscelara,

(de fapt nu ne-am spalat deloc),la masa de pranz,singura care o luam in camp.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări