Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

Acum 43 minute, doru3160 a spus:

Slanina cu soric, fara un pic de carne. Nu stiu cum o prepara, dar mananci de pocnesti. Primea pachet cu asa ceva, adus, nu prin posta si mai primea pe langa hrean ras la borcan in otet, ceva sticla cu palinca. Aia trebuia ascunsa, si sarit gardul dupa ea, nu putea intra in unitate pe cai normale.

 

Da, da, aşa, că bine zici!
Armata era foarte bună şi la deszăpezire.

 

z.jpg

 

z1.jpg

 

z2.jpg

 

Link spre comentariu
Acum 12 ore, adrian_pic a spus:

ardeleni zic slana la ce noi numeam kaizer. 

Sa nu zici asta in Ardeal, ca o iei pe coaja! :rade: Slanina e una, kaizerul e alta! Slanina e aia de pe spate sau burta, 2- 6 cm grosime, fata carne sau foarte usor impanata, doar asa firicele. Se lasa la sare cam o saptamina (uneori, in sare, se pune usturoi pisat, nedecojit), apoi se afuma. Uneori, inainte de a fi data la sare, se opareste putin in cazanul in care au fiert măieticii, lebărul  si toba! Daca da si un inghet peste ea, nu te mai saturi mincind. Kaizerul e slanina impanata bine, mai pentru domni. E slanina de pe piept, trebuie putin fiarta, altfel carnea se intareste la sare. Se afuma si ea, si e foarte buna! Bucurestenii spun la slanina "șunca", de unde, habar nu am! Slanina de pe gusa, uneori impanata, dupa rasa porcului si cum a fost el hranit, se cresteaza in patratele, se fierbe in cazan, apoi se sareaza, dupa care se presara cu usturoi zdrobit si boia dulce, apoi se lasa la racit. Nu-i musai, dar o poti da la fum. O bunatate, ce mai!

Link spre comentariu

Buna

Ceea ce are tipul in clip par a fi coaste cu slanina cu tot,nu slanina.

Pentru mine cea mai buna slanina este de pe burta.Este mai subtire si slanina si soricul.

Nu-mi place extrem de grasa cum este cea de pe spate,asa cum ii placea de exemplu bunicului meu.

Si inca ceva.Slanina se poate tine in saramura si vara.Toata vara.Se inmoaie soricul,iar de sarat nu se sareaza prea tare.

Ia sare doar cat are nevoie.Se scoate din saramura,se zvanta putin si e gata de consum.Din pacate nu poti face

treaba asta cu slanina cumparata.Porcul trebuie neaparat parlit,ori cu gaz,ori cu lemn,ori(cum se facea pe vremuri) cu paie.

Cel industrial este oparit,iar soricul are alta consistenta.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări