alcon Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Acum 43 minute, doru3160 a spus: Slanina cu soric, fara un pic de carne. Nu stiu cum o prepara, dar mananci de pocnesti. Primea pachet cu asa ceva, adus, nu prin posta si mai primea pe langa hrean ras la borcan in otet, ceva sticla cu palinca. Aia trebuia ascunsa, si sarit gardul dupa ea, nu putea intra in unitate pe cai normale. Da, da, aşa, că bine zici! Armata era foarte bună şi la deszăpezire. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Acum 1 minut, alcon a spus: Interesant grederul acela din prim-plan. Oare era produs la noi? (în epocă am văzut doar modele produse în RDG, arătau puțin altfel). Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Nu, ala era rusesc, are fata de Stalinet. La noi se faceau la Nicolina, fabrica demult uitata... Link spre comentariu
okean Postat Martie 28, 2020 Autor Partajează Postat Martie 28, 2020 (editat) Nicolina - Iasi nu mai exista, a fost rasa din temelii, in locul ei creste iarba ! Nicolina GA 200 - autogreder articulat echipat cu motor de 200 CP Editat Martie 28, 2020 de okean 1 Link spre comentariu
okean Postat Martie 28, 2020 Autor Partajează Postat Martie 28, 2020 Bragagiu în Piaţa Mare, 1928 ! Link spre comentariu
ratza Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Singurul loc în care am băut bragă e Drobeta Turnu Severin. Se mai găseşte şi prin alte locuri? Link spre comentariu
icar Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Acum 12 ore, adrian_pic a spus: ardeleni zic slana la ce noi numeam kaizer. Sa nu zici asta in Ardeal, ca o iei pe coaja! Slanina e una, kaizerul e alta! Slanina e aia de pe spate sau burta, 2- 6 cm grosime, fata carne sau foarte usor impanata, doar asa firicele. Se lasa la sare cam o saptamina (uneori, in sare, se pune usturoi pisat, nedecojit), apoi se afuma. Uneori, inainte de a fi data la sare, se opareste putin in cazanul in care au fiert măieticii, lebărul si toba! Daca da si un inghet peste ea, nu te mai saturi mincind. Kaizerul e slanina impanata bine, mai pentru domni. E slanina de pe piept, trebuie putin fiarta, altfel carnea se intareste la sare. Se afuma si ea, si e foarte buna! Bucurestenii spun la slanina "șunca", de unde, habar nu am! Slanina de pe gusa, uneori impanata, dupa rasa porcului si cum a fost el hranit, se cresteaza in patratele, se fierbe in cazan, apoi se sareaza, dupa care se presara cu usturoi zdrobit si boia dulce, apoi se lasa la racit. Nu-i musai, dar o poti da la fum. O bunatate, ce mai! 1 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 (editat) Ma, asta ii din Maramures si uite ce zice: Deci bucata aia care o arunca ai vazut la ce se foloseste, deci nu o mananca. Editat Martie 28, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
-Atlas- Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Buna Ceea ce are tipul in clip par a fi coaste cu slanina cu tot,nu slanina. Pentru mine cea mai buna slanina este de pe burta.Este mai subtire si slanina si soricul. Nu-mi place extrem de grasa cum este cea de pe spate,asa cum ii placea de exemplu bunicului meu. Si inca ceva.Slanina se poate tine in saramura si vara.Toata vara.Se inmoaie soricul,iar de sarat nu se sareaza prea tare. Ia sare doar cat are nevoie.Se scoate din saramura,se zvanta putin si e gata de consum.Din pacate nu poti face treaba asta cu slanina cumparata.Porcul trebuie neaparat parlit,ori cu gaz,ori cu lemn,ori(cum se facea pe vremuri) cu paie. Cel industrial este oparit,iar soricul are alta consistenta. Spor tuturor Alex Link spre comentariu
daniels Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 (editat) 1 oră în urmă, ratza a spus: Singurul loc în care am băut bragă e Drobeta Turnu Severin. Se mai găseşte şi prin alte locuri? Da, Giurgiu, Braila, Galati, Tulcea, Constanta. Bors de putina faceti? Editat Martie 28, 2020 de daniels Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Acum 54 minute, adrian_pic a spus: Ma, asta ii din Maramures si uite ce zice Da' l-ai gasit bine...cred ca in afara de el, nu mai sunt altii mai destepti. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Acum 28 minute, daniels a spus: Da, Giurgiu, Braila, Galati, Tulcea, Constanta. Bors de putina faceti? Nu. Mie nu-mi place borşul. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Braga e un fel de bors. Nevasta face acasa bors si otet, maia nu am vazut sa faca. Bunica facea un fel de maia cu malai. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Ştiu că e un fel de borş, dar gusturile diferă mult. Nevastă-mea e din Oneşti, aşa că ştiu bine ce-i ăla borş. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 28, 2020 Partajează Postat Martie 28, 2020 Se face prin zona Link spre comentariu
Postări Recomandate