okean Postat Martie 27, 2020 Autor Partajează Postat Martie 27, 2020 (editat) Anii de glorie... Editat Martie 27, 2020 de okean Link spre comentariu
alcon Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 (editat) Acum 19 ore, icar a spus: Nu cumva era 1953, la Festivalul International al Tineretului? Nu, era vara lui '56! http://metropotam.ro/La-zi/12-fotografii-superbe-cu-bucurestiul-anului-1956-art1577546604/ Editat Martie 27, 2020 de alcon Link spre comentariu
okean Postat Martie 27, 2020 Autor Partajează Postat Martie 27, 2020 Marmelada 1948... Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 (editat) Halele centrale Ploiesti 1980 Editat Martie 27, 2020 de dan-a2 Link spre comentariu
icar Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Acum 1 oră, okean a spus: Marmelada 1948... Nu-mi mai aduce aminte, ca-mi lasa gura apa! In armata am mincat pe saturate, multora le era frica de carii!!! 1 Link spre comentariu
okean Postat Martie 27, 2020 Autor Partajează Postat Martie 27, 2020 (editat) S-a mai discutat era superioara si " regular " , aia din 1948 cred ca a fost cea mai buna, era produsa in primul an de dupa seceta dintre anii 1945 - 1947 ! Recent am luat un borcan de marmelada de Raureni, e la mare distanta de ce a fost, da la vremurile astea e ok... Editat Martie 27, 2020 de okean Link spre comentariu
alcon Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Acum 12 minute, icar a spus: Nu-mi mai aduce aminte, ca-mi lasa gura apa! In armata am mincat pe saturate, multora le era frica de carii!!! Într-adevăr, şi mie îmi plăcea marmelada, orezul, pilaful sau "balastrul" cum îl numeau toţi gherţoii, eu vorbesc foarte serios!!! Link spre comentariu
okean Postat Martie 27, 2020 Autor Partajează Postat Martie 27, 2020 Nici painea neagra nu era rea, puteai sa te autoservesti din rastelul de la " BA " , da cea mai buna era fasolea aia de la cazan facuta cu conserve de porc in prag de expirare ! 1 Link spre comentariu
franzm Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Acum 3 minute, okean a spus: conserve de porc in prag de expirare ! Noua la liberare ne-au dat conserve din alea pe drum. Un mort si câtiva zeci spitalizati. Împreuna cu un coleg, fostul radist al unitatii, am ajuns mai întâi la un spital din Timisoara si mai apoi la Arad. Noroc cu mama (asistenta la spital) si colegele ei din Timisoara. Si ca n-am fost asa pofticiosi. Link spre comentariu
icar Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Balastul era groaznic. Cautam bucatile de carne din el, restul ajungea la bateria a opta! Fasolea, ciorba sau iahnie, era facuta numai din boabe de recolta, fiarta la cazan, aproape juma de zi. Se servea cu o felie generoasa de salam prajit! Ceapa o furam de la magazie. Fereasca sfintu' sa aprinzi, dimineata, un chibrit in dormitor! 1 Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Ati uitat de pesmet, consumul excesiv ducea direct la infirmerie... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Ce probleme ati avut voi cu mancarea...eu n-am decat amintiri frumoase.Paine neagra proaspata, slana afumata, marmelada, fasole cu slana afumata, varza clujana, un fel de sarmale neambalate...asta numai cateva de care imi aduc aminte. Am avut un maistru militar la bucatarie, care era pasionat si priceput. Facea din nimic mancare buna. Era din Brasov. Pana la armata, alegeam si slanina din salam si o dadeam deoparte.Cand am dat de slana din Cristuru Secuiesc, groasa de 6 cm dar o mancai fara paine si nu era gretoasa, alta era treaba. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Acum 9 minute, doru3160 a spus: Cand am dat de slana din Cristuru Secuiesc, groasa de 6 cm dar o mancai fara paine si nu era gretoasa, alta era treaba. ... serios ca nu inteleg cum e posibil. Eu din ce am inteles, noi spunem slanina la grasimea aia care nu are pic de carne in ea si ardeleni zic slana la ce noi numeam kaizer. Nu cumva vorbesti de kaizer? Ca din ala pot si eu sa mananc fara paine daca ii pun mustar. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 (editat) Slanina cu soric, fara un pic de carne. Nu stiu cum o prepara, dar mananci de pocnesti. Primea pachet cu asa ceva, adus, nu prin posta si mai primea pe langa hrean ras la borcan in otet, ceva sticla cu palinca. Aia trebuia ascunsa, si sarit gardul dupa ea, nu putea intra in unitate pe cai normale. Editat Martie 27, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
-Atlas- Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 (editat) Acum 26 minute, doru3160 a spus: Slanina cu soric, fara un pic de carne. Nu stiu cum o prepara, dar mananci de pocnesti. Buna Poi e simplu de preparat. Se ia slana de pe "Ghita".De preferat pana la "linie",este o "linie"care separa slana in doua "trepte". Prima linie cea apropiata de sorici si nu e foarte sensibila. Daca vrei slana mai "grasa"si treci de prima linie risti sa se rancezeasca la caldura.Oricum daca o prepari temeinic,ardeleneste, nu se rancezeste deloc.Doar.... Aici intervine experienta(si eu am suficienta,pentru a nu avea probleme). Se pune slana in saramura(de preferat naturala,daca nu exista naturala preparata in casa,pana tine öul"de gaina la suprafata,adica pana pluteste oul de gaina),dcaa nu pluteste lucrati degeaba.Se tine 2 zile in saramura (minim),carnea de "ghita"in 2 zile este extrem de sarata(in saramura care am descris-o mai devreme),slana nu.Slana ia saramura doar cat are nevoie si poate fi consumata oricand fara probleme si fara restrictii. Carnea de ghita tinuta in saramura care am descris-o poate fi desarata in 12 ore, de pe o zi pe alta.Altfel prima apa la fierbere se arunca(cca 5 m).Slana nu,se consuma asa cum este.Slana nu acumuleaza sare prea multa. Nu am zis pana acum,dar totul este afumat, la fum de lemn esenta tare(fara rasinos). Eu folosesc lemn de prun(greu de gasit). Spor tuturor Alex Editat Martie 27, 2020 de -Atlas- Buna Link spre comentariu
Postări Recomandate