Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

1 oră în urmă, icar a spus:

dar...intretinerea era max 50 de lei pe luna, curentul 30 bani kW, cu 5 lei luai o piine si o juma de parizer, un pachet de tigari era 5 lei,

Asta cind sariul era de 700 de lei, altfel preturile nu seamana cu cele din anii 70-80 si le-ati si amestecat! De ex. Daca o piine era 2,5 lei (piinea neagra, cea mai ieftina), rezulta ca Kg. de parizer era 5 lei ceea ce nu se potriveste! intretinere, la 3 persoane/3 camere, nici vara nu am platit sub suta de lei, pe la teatru se vede ca nu ati prea dat, nu era 25-30 de lei biletul nici in loja oficiala, in fine, numai abureli!

Acum 1 minut, Ion_Bumbu a spus:

In `87 un LNC era 90000lei!

In ianuarie 1990, o instalatie completa de receptie prin satelit s-a cumparat cu 63.000 de lei!

Link spre comentariu

Elev fiind după '84, în Suceava, mă costa prânzul 12 lei la cantina de la Zimbru ( fabrica de tricotaje) sau 15 lei la cantina partidului.

Cu abonament era 10 lei pe zi la ambele.
Motorina ce-o mai socotiţi, în afară de sobele pe motorină sau aprins focul cu lemne la ce mai trebuia? 

Aro-uri erau prea puţine la particulari.

Nu scriam aici, dar mi-aţi adus aminte şi mi s-a făcut dor de mirosul de naft ( petrol lampant).

Cu aşa ceva mergeau bunicii în grajd să mulgă vacile... în lungile nopţi de iarnă:

z.png

Link spre comentariu

balcescu ala a circulat si inainte si dupa 90, dar preturile au diferit imens inainte si dupa.

dacia era vreo doua plase de sute in vara 90, cand mai dadeau masini la aia de aveau inscriere . cu atat era rugat sa-ti vinzi masina la poarta fabricii, cred ca era peste 400 000 lei.

am luat dacia 1310 in 90 cu inscriere, chiar pe ultima suta de metri, dar oricum a fost fabricata ca dupa revolutie, adica jalnic.

Link spre comentariu
Acum 56 minute, cocochannel a spus:

un aparat video recorder costa cat o masina mica noua.

un casetofon deck mai mult.

Video, da; casetofonul nu. Se miscau cam între 10 si 25 mii.

La sfârsitul anilor '70 o masa la cantina CFR din Arad costa 7-8 Lei.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 47 minute, okean a spus:

Alea de 1.0 ...

Oooo, nu, in 87 erau pe la 1,8dB

Alea de 1dB abia dupa 91-92 au ajuns pe la noi.

Acum 53 minute, Marele Savant a spus:

In ianuarie 1990, o instalatie completa de receptie prin satelit s-a cumparat cu 63.000 de lei!

Eu o faceam mai ieftin!

:d

Link spre comentariu

In est fara parabola de 1,8 m si LNB de maxim 1.3 nu aveai ce cauta pe 19,2 grade , in Banat era un lob mai aproape de sursa, in 92 am vazut LNB de 0.8 de la Technisat. Ca reper de timp ASTRA 1A  a fost pus in pozitie in ianuarie 89 cu primele canale de maxim interes : Film NET, Sky MOVIES, MTV...etc .

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 3 ore, franzm a spus:

Video, da; casetofonul nu. Se miscau cam între 10 si 25 mii.

La sfârsitul anilor '70 o masa la cantina CFR din Arad costa 7-8 Lei.

nu casetofonul obisnuit, un F-91 sau F-95  de la akay, costa ceva mai mult de 25 mii.

nimic nu avea sens in ultimii ani, orice chestie pe care o cumparai cu pile si relatii, dupa ce o foloseai o vreme puteai sa o vinzi mai scump. am avut un makaj luat cu 4500 si l-am vandut mai scump.

Link spre comentariu
12 hours ago, Ion_Bumbu said:

Oooo, nu, in 87 erau pe la 1,8dB

Alea de 1dB abia dupa 91-92 au ajuns pe la noi.

Eu o faceam mai ieftin!

:d

cu cativa prieteni aveam un proiect in comun, cu putin inainte de revolutie aveam receptor de satelit complect home made.....schema era din revista Radiotekhnika  ,ghidul de unda facut la strung ,schimbare polarizare cu motor de casetofon ,acordul cu un  potentiometru/varicap ,la modelele ulterioare cu butoane /potentiometre  de la TV romanesti, puteai "programa "cateva canale.....Oglinda era mare  1.4m fibra de sticla cu folie aluminiu lipita.....l-am avut instalat ,ma uitam la nemti tot timpul ,asa am invatat germana.....

Link spre comentariu
Acum 11 ore, okean a spus:

Maspro made in Japan cu tranzistori HEMT ...

poza.jpg

SNV31899.jpg

Tare!

Acelea-s poze facute de mine, anuntul de vanzare in care le-ai vazut este al meu, am avut o cutie plina cu jucarii din alea, noi noute...

Apropo' de preturile scrise de unii mai sus... Da, romanii in "saracia" lor  au aruncat miliarde pe te miri ce prostii, un TV color (cel romanesc) costa salariul pe un an, un videorecorder putea ajunge si la salariul pe cativa ani, la fel o instalatie de receptie satelit... si totusi romanii si-au aruncat fara sa clipeasca agoniselile de-o viata pe asemenea prostii, inclusiv dupa ce au trecut la capitalism si dupa ce fabricile in care lucrau stateau deja sa cada...

La inceputul anilor '90 cand eram student in Bucuresti, televizoarele color straine aduse de baieti destepti se dadeau direct din tir pe valuta si nu se putea satisface cererea chiar daca adaosurile ajungeau si la 400% sau chiar 500%... parca venea sfarsitul lumii si pentru romani TV-ul color ar fi fost biletul de intrare in rai... De reclama cu sloganul "Bucuresti-Berlin, plata in valuta!", va mai amintiti?

Doamne, cand ma gandesc la vremea anilor '90 cand faceam service la tara, erau unii care aveau case din pamant, fara baie, aveau copii de crescut si apoi de tinut in scoli,  dar in schimb agoniseala intregii familiii pe un deceniu si-au aruncat-o pe un TV si-un videorecorder! Si arareori isi asuma rezultatele proastelor lor decizii si fapte, dar multi ma bombardeaza cu stiinta lor despre cum Oculta mondiala a programat si a facut totul ca sa-i saraceasca pe ei si ca sa le fie lor rau... nu cumva sa-i contrazici, ca e de rau iar pentru ei ori esti tradator de neam si tara, ori faci parte din Oculta!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări