okean Postat Martie 10, 2020 Autor Partajează Postat Martie 10, 2020 " Denumirea de firobuz este folosita doar in Banat si are legatura cu vehiculele aduse din Italia, unde acestea sunt denumite ‘filobus’. " Link spre comentariu
ctepeo Postat Martie 10, 2020 Partajează Postat Martie 10, 2020 Aflasem şi eu că de acolo provine. În poză primul model de troleibuz folosit la Timişoara. Au fost aduse doar 3 şi niciunul nu a fost păstrat :( Link spre comentariu
okean Postat Martie 10, 2020 Autor Partajează Postat Martie 10, 2020 (editat) Ca la noi, exemplele sunt multiple...la subiect, restul au fost sovietice - MTB 82 Editat Martie 10, 2020 de okean Link spre comentariu
ctepeo Postat Martie 10, 2020 Partajează Postat Martie 10, 2020 82D mai exact. Care au avut şi varianta de... tramvai. Şi în Bucureşti au fost din astea. Se pare că am şi produs 1-2 sub licenţă. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 10, 2020 Partajează Postat Martie 10, 2020 Tarr încă mai există. L-am folosit pe vremea cînd încă mă mai bărbieream şi mi s-a părut de departe cel mai bun astringent. Plus că mirosea decent. Link spre comentariu
icar Postat Martie 10, 2020 Partajează Postat Martie 10, 2020 Exista, dar parca nu nai esa de bun... Link spre comentariu
okean Postat Martie 10, 2020 Autor Partajează Postat Martie 10, 2020 No, bine ca inca mai exista, exemplele sunt putine... Link spre comentariu
okean Postat Martie 11, 2020 Autor Partajează Postat Martie 11, 2020 B-dul 6 Martie, 1960 Link spre comentariu
franzm Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 Daca tot s-a adus în discutie un cinematograf, cine-si mai aduce aminte de primul film 3D prezentat în cinematografele românesti? Pe la sfârsitul anilor '70. Productie sovietica. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 (editat) Hmmm, parca era si un rechin ce sarea spre public... In Lahovari l`am vazut, parca Studio era numele cinematografului. Cinematografe 3D erau atitea cite perechi de ochelari polarizati erau si bineinteles proiectoare cu filtru. Editat Martie 11, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 cite ciomotografe 3D erau in RO in anii 70! Link spre comentariu
okean Postat Martie 11, 2020 Autor Partajează Postat Martie 11, 2020 Filmele 3D' in anii aia, se vedeau prin ochelari de carton de genul asta : Link spre comentariu
icar Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 (editat) Acum 5 ore, franzm a spus: cine-si mai aduce aminte de primul film 3D prezentat în cinematografel Da, filmul a rulat pe "strada cu cinematografe", din poza de mai sus, daca nu ma insel la Timpuri noi. La intrare primeai o pereche de ochelari, cred ca erau polaroizi sau in doua culori, nu mai stiu. Dura un pic pina te prindeai, adica pina ochiul-creierul intrau in joc. Era o secventa in care un pusti venea pe o birna si, cind ajungea la capat, sarea "in sala". Am vazut oameni care s-au ferit! A fost o experienta inedita. Si singura, 3D murise in fasa. Deocamdata. Nu a fost la sfirsitul anilor 70, ci mai incoace, prin 74 - 76. La Timpuri noi rula "in continuare". Fiind multe desene animate, le vedeam de doua, trei ori la rind. Aveam grija ca inainte de a aprinde lumina, sa-mi schimb locul. Editat Martie 11, 2020 de icar Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 Nu stiu de ce aveam impresia ca in epoca, numai la sala palatului erau echipamente stereoscopice! Acum 55 minute, okean a spus: Filmele 3D' in anii aia, se vedeau prin ochelari de carton de genul asta : Am imbatrinit si am ramas in urma rau! in anii astia prin ce se vad??? Link spre comentariu
Postări Recomandate