Marele Savant Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Acum 2 ore, -Atlas- a spus: Buna Exact. Erau atunci "perversi" la poarta scolii? Nici vorba,erau copii liberi pe strada mai multi Km. Asa eram si eu,aveam "per pedes" 1,5 Km din oras(Dej),pana acasa(pe dealul Florilor),cum era numit cartierul unde locuiam,eram si eu "cazat".Era plin de elevi(galagiosi,bineanteles),care mergeau spre case. Problema este "cine sa-i atace"?Poi nu era nimeni...... Era liniste,in orase mici(cum e orasul Dej). Spor tuturor Alex Desigur, atunci puscariile erau goale iar militia soma! cred ca sint mai sigure acuma orasele cu mare parte din infractori si smecherasi plecati prin alte zari! Link spre comentariu
informer Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Acum 3 minute, +_Florin_+ a spus: Dacă "corecția" nu se lasă cu spart de timpane sau alte defecțiuni ireversibile, derbedeului îi va fi rușine să povestească cuiva că "a luat-o", mai ales părinților. Nu va contrazic dar totusi eu n-as miza pe asta... poate copilul in cauza nu zice dar pot fi altii care o fac. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea as zice ca s-a exagerat in general cu protectia generalizand pe baza unor exceptii regretabile... si nu merg mai departe cu afirmatiile. Cum eu n-am legatura cu subiectu`, mi se pare nepotrivit sa dau sfaturi sau indrumari de orice fel in astfel de probleme. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 1 oră în urmă, ratza a spus: am spus în faţa tuturor că ambii mei copii au voie de la mine să le spargă capul oricui atentează la integritatea lor corporală, în orice fel. se pare ca ii iubesti mult din moment ce ii sfatuiesti cum pot ajunge intr-o institutie de reeducare sau chiar mai rau! Link spre comentariu
ratza Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Acum 36 minute, adrian_pic a spus: Am o intrebare: care este pedeapsa daca ii trag o pedala la ureche la un "cacat de asta de 12-14 ani care se crede intangibil"? (nu am cazier, nu am avut nici o plangere impotriva mea la politie.) Nu ştiu, dar nu-ţi recomand să-i dai la ureche. De cele mai multe ori e suficient să-i iei viguros de guler şi să le arăţi că nu-i de glumă, în cazul în care nu reacţionează la o atenţionare verbală fermă. De fapt, e mult pînă-ţi ştiu de frică, vorba bună funcţionează din ce în ce mai rar. Acum 32 minute, informer a spus: Cred ca depinde cat de seriosi sunt parintii personajului in cauza in a te "trage la raspundere"... dupa caz, poti s-o incurci destul de rau. Ar trebui sa dea de gandit faptul ca un minor isi poater "reclama" chiar si parintii pt. asa ceva.... Nu-mi exprim parerea sincera despre asta... . De obicei, părinţii respectivilor nu dau niciodată pe la şcoală şi nu le pasă de plozi. În plus, cei care sînt cunoscuţi ca derbedei au şanse foarte mici să fie crezuţi şi nici nu vor spune. Legat de a doua parte, îmi pot exprima eu. Dacă copiii mei consideră că trebuie să fiu reclamat, nu au decît s-o facă, dar vor trebui să-şi asume faptul că vor rămîne fără tată pentru tot restul vieţii. Motive ar fi două: 1. Am eşuat în a-i educa. 2. Trăieşti cum alegi. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Acum 44 minute, adrian_pic a spus: nu am cazier, Problema rezolvata, vei avea in situatia respectiva! Acum 41 minute, informer a spus: Cred ca depinde cat de seriosi sunt parintii personajului in cauza in a te "trage la raspundere"... dupa caz, poti s-o incurci destul de rau. Ar trebui sa dea de gandit faptul ca un minor isi poater "reclama" chiar si parintii pt. asa ceva.... Nu-mi exprim parerea sincera despre asta... . Aici toti sint niste rambi sau bruzlii locali, care isi iubesc tare mult familiile! asa de mult incit oricind sint gata sa sparga capete sau sa rupa gituri si se se duca ani buni in puscarie lasind familia lipsita de ajutorul lor! Link spre comentariu
ratza Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Acum 5 minute, Marele Savant a spus: se pare ca ii iubesti mult din moment ce ii sfatuiesti cum pot ajunge intr-o institutie de reeducare sau chiar mai rau! Ce ar trebui să-i învăţ, că e mai bine să stea cu capetele plecate şi s-o sugă de la toţi, nu? Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte. Link spre comentariu
informer Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Acum 7 minute, ratza a spus: De obicei, părinţii respectivilor nu dau niciodată pe la şcoală şi nu le pasă de plozi. În plus, cei care sînt cunoscuţi ca derbedei au şanse foarte mici să fie crezuţi şi nici nu vor spune. Acu` asa ca destindere as spune ca eu, cu toate ca nu consider c-am fost vreun derbedeu iar alor mei le pasa de mine, totusi am "urmarit tactil contururile feminine" ale unor colege, candva in adolescenta timpurie... nu ca ele ar fi dat sa fuga ingrozite. Inteleg ca mi-ati fi taiat scula pt. asta, nu? Link spre comentariu
ratza Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Dacă fiică-ta îi zice ăluia "NU" în repetate rînduri şi ţi se plînge acasă de chestia asta, ce faci? O ignori şi-i spui să se obişnuiască? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 (editat) Acum 4 minute, ratza a spus: Dacă fiică-ta îi zice ăluia "NU" în repetate rînduri şi ţi se plînge acasă de chestia asta, ce faci? O ignori şi-i spui să se obişnuiască? NU! Doi ochi si doi dinti! (mie mi se pare putin ochi pentru ochi si dinte pentru dinte!) P.S. Plus ca intre dobitoci circula ideea ca femeile (fetele) spun NU dar in capul lor este DA. Editat Martie 4, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
daniels Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Acum 8 minute, ratza a spus: Ce ar trebui să-i învăţ, că e mai bine să stea cu capetele plecate şi s-o sugă de la toţi, nu? Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte. nu asa ii formezi caracterul. Mai bine ii trimiti sa faca sport. Fata mea a facut inot pana in clasa a XI-a. Acolo vor capata incredere in ei. Link spre comentariu
informer Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 (editat) Acum 15 minute, ratza a spus: Dacă fiică-ta îi zice ăluia "NU" în repetate rînduri şi ţi se plînge acasă de chestia asta, ce faci? O ignori şi-i spui să se obişnuiască? Apai asta nu stiu, n-am idee daca s-au plans acasa sau nu... oricum lumea nu dadea asa multa importanta "harjonelilor" copiilor cum se da in ziua de azi... asta incluzand faptul ca luam cate un liniar in palma sau o trasatura de perciuni de la invatator/profesor. Existau chiar parinti care incurajau cadrele didactice sa aplice "corectii" cand este cazul... evident ca nu exagerari... iar daca odrasla facea tam-tam ca o fost tras de urechi de profesor, mai lua o corectie si acasa ... "me included". Probabil d-aia is asa timorat si handicapat la varsta mea... Sigur, am inteles ca sunt metode mult mai bune azi... probabil lumea era mai "barbara" inainte, se vor vedea rezultatele in viitor... sincer habar n-am si cum spuneam, pt. mine oricum n-are importanta. Editat Martie 4, 2020 de informer Link spre comentariu
ratza Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Amîndoi fac sport, şi-au ales singuri, iar încredere în ei au cu mult mai multă decît aveam eu la vîrsta lor. Asta ca să nu mai zic de cunoştinţe. Treaba mea ca părinte e să-i fac să judece pentru sine şi să-i ajut dacă pot. În fine, deja am poluat topicul. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 (editat) chestia asta ... cu fata/baiat...taiat scule nu taiat...sa stiti ca e precum o prisma. depinde din ce unghi privesti. in orice caz, daca privesti din ochii de parinte, nu o sa vezi aproape nimic. daca esti tata de fata, vei spune exact ceea ce-am citit. daca esti tata de baiat, vei spune exact ce stii tu si vezi despre fete. iar daca privesc din ochii realitatii, e dezastru. eu privesc cu doi ochi, am si fata am si baiat. am ales, sa vad corect si real. o vad si pe fata cum se imbraca si se agita inca de la 11 ani, deci de ce-as fi mirat sa apara vreunu care-i face curte.. il vad si pe el un disperat la 17 ani ca nu a facut inca sex, si lumea e pe sfarsite.. in orice caz. daca vreti sa vedeti adevarul, filmati terenul inainte sa apara vreo problema. si daca observati atitudini gresite si la fetele voastre faceti din timp ceva. caci eu unul stiu un lucru ca si barbat. daca pisica nu ridica coada..... asta este. se aplica de la prima varsta, chiar daca noi ai consideram inca copii, ei vorbesc de la 9 ani despre sex. Editat Martie 4, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
alcon Postat Martie 5, 2020 Partajează Postat Martie 5, 2020 Salut voios de pionier Link spre comentariu
-Atlas- Postat Martie 5, 2020 Partajează Postat Martie 5, 2020 Acum 8 ore, ratza a spus: Dacă fiică-ta îi zice ăluia "NU" în repetate rînduri şi ţi se plînge acasă de chestia asta, ce faci? O ignori şi-i spui să se obişnuiască? Buna Sunt multe de zis.Oricum nu putem,noi ca parinti,interveni prea mult in viata copiilor.Dar..... Copiii oricum fac doar ce vreau,dar daca o fata se plange de mai multe ori ca este "abordata" insitent de un baiat pe care nu-l doreste,trebuie luata o atitudine care sa-l descurajeze pe "intrus".Fara discutii.Daca fata nu poate scapa de el,trebuie sa intervina societatea(scoala,politia).De cele mai multe ori(adica aproape intotdeauna),societatea este absenta.Raman doar parintii,care"sunt obligati" sa-si faca simtita prezenta,intr-un mod sau altul.Cel mai important lucru este ca fata respectiva sa nu se simta abandonata.Daca se va simti abandonata nu stie nimeni unde se va ajunge si nu e de bine. Spor tuturor Alex P.S.Eu sunt tata si de baieti si de fete.Au avut libertate mai mult decat si-ar fi dorit dar.....am incercat sa-i fac responsabili fata de cei din jur si cred ca am reusit. Link spre comentariu
Postări Recomandate