Marele Savant Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 vaaaai! cum domn'e, umblau scolaritele pe strada neinsotite macar de unul dintre parinti si se urcau singure in troleibuz? iar acum, cei de virsta lor nu stiu nici sa se incheie la pantofi sau sa-si stearga nasul singuri! Link spre comentariu
informer Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Acum 5 minute, Marele Savant a spus: vaaaai! cum domn'e, umblau scolaritele pe strada neinsotite macar de unul dintre parinti si se urcau singure in troleibuz? iar acum, cei de virsta lor nu stiu nici sa se incheie la pantofi sau sa-si stearga nasul singuri! Varianta "oficiala" ii ca-s multi perversi in ziua de azi si-i mult mai periculos... pt. umblat singuri/singure nu pt. siret... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Varianta reala e ca astia din ziua de azi nu stiu ce pateau perversii din vremea aia... Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 (editat) Voi vedeti cat de circulate sunt strazile in pozele de mai sus? Cand eram mic, ne jucam si noi fara grija pe strada. Treceau probabil 3-4 masini (nu diferite, aveam un vecin sofer de basculanta si venea cu masina acasa) toata ziua pe strada aia, si cand se apropiau se auzeau de la distanta, aveam timp sa ne ferim. Acum pe aceeasi strada e tot o vajaiala (si majoritatea parca-i la curse). Inainte de '89 erau doua masini particulare care sa ne "deranjeze" (una de ceva mai multa vreme, a doua aparuta putin inainte). Acum in fiecare curte sunt 1-2 masini. Editat Martie 4, 2020 de Liviu M Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Si eu cand eram copil jucam fotbal in fata casei pe drum ,lansam zmeie , , foarte rar trecea cate-o masina.......acum ( strada mea are la 100m intersectie semaforizata cu un drum principal) nu pot sa ies cu masina la orele de varf coada e mai lunga spre intersectie de 100m , cu rabdare pot sa ies si merg in directia opusa si sa ma intortochez prin alta parte pe drumul principal........ Link spre comentariu
informer Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Io n-am inteles pana la urma: fiecare copil ii dus cu masina pana-n curtea scolii si preluat de acolo pt. ca-s: a) prea multe masini; b) prea multi perversi nepedepsiti: c) nu gaseasca scoala singuri; d) toate la un loc? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Ar fi in stare sa-i duca cu masina direct in sala de curs !! Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Acum 41 minute, informer a spus: ii dus cu masina... pt. ca: se poate. Ai mei nu m-au dus cu masina pentru ca n-aveau, benzina era pe sponci... Eu as zice ca nici timpurile si nici mentalitatile nu mai sunt aceleasi, asa ca intrebarea (+ raspunsul - ehehe, pe vremea mea...) e... nepotrivita. Eu mi-am dus copilu' cu masina la scoala de cate ori am considerat ca e cazul (ghiozdan prea greu, vremea prea rea...). Anul asta (scolar) nu l-am (prea) mai dus, c-am avut noroc de vreme blanda (fara gheata, fara potoape dimineata, la plecare) si a crescut, isi poate cara singur ghiozdanul. Merge singur, cu bicicleta. Da' daca se schimba conditiile, il voi duce iarasi cu masina. Daca tot am... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 ''pe vremea mea'' majoritatea parintilor aveau servici! si tot atunci, programul de lucru incepea la ora 7 dimineata si se termina la 15.20-15.30, raminind suficient timp dupa amiaza pentru alte activitati. Deci nici daca ar fi vrut, nu prea aveau cum sa ne duca sau sa ne ia de la scoala! plus ca ar fi ris toti colegii de cel pe care-l asteptau parintii! Dar, dati-i inainte si pe urma mirati-va de rezultate! Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Mie mi-ar fi placut sa-mi care o masina ghiozdanul si sa nu mai inghet ca fraierul pana acasa (iarna). Iar daca as fi plecat cu masina de la scoala, as fi fost probabil eroul clasei, n-ar fi ras nimeni de mine. In generala un singur coleg avea masina. Mai tarziu ITB-ul a fost de baza, da' iarasi, as fi preferat o dacie amarata mersului pe scara. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Acum 38 minute, Marele Savant a spus: Deci nici daca ar fi vrut, nu prea aveau cum sa ne duca sau sa ne ia de la scoala! Cum ziceam "pentru ca se poate". Acum 39 minute, Marele Savant a spus: raminind suficient timp dupa amiaza pentru alte activitati. Sa-nteleg ca daca te trezesti mai deveme, are ziua mai mult de 24 de ore, sau cum? Link spre comentariu
icar Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Da, pentru ca se poate. Scuza si motiv pueril. Mama mea a fost o perioada casnica. Asta nu ma impiedica sa merg singur la gradinita si scoala. Da, era mai putina circulatie, dar si mai multa educatie. Mama in spunea mereu: de la scoala vi ata acasa. Si o ascultam. Bun, copii mici, circulatie intensa, perversi, ii duci la scoala. Dar...elevii de gimnaziu si liceu, de ce vin la scoala cu taxiul sau ii duc parintii? Nu cumva de ...lene? Stiu pe cineva care sta la nici 200 de metrii de scoala. Isi duce copilul, cu masina! De ce? Ii ie frica si parintelui de perversi? Am mai spus, dimineata si la prinz, orasul e blocat de masina+un copil! De ce, pentru ca pot? Da, pe vremea mea mergeam pe jos, fie -20 de grade, fie +25 de grade, pe ploaie, vint, vreme buna, nu conta. Mergeam in "gasca" , povestind si rizind. Nici nu bagam de seama ca am ajuns la poarta liceului. Ce, atunci nu te putea lovi o masina, nu te putea ataca un pervers? Stiu pe cineva care isi ducea nepoata la scoala, bunica carind ghiozdanul, nepoata topaind alaturi! La o anumita distanta de scoala, isi expedia bunica acasa, sa para ca a venit singura la scoala! Ehe, multe sunt mofturi penteu ca...putem! Link spre comentariu
Postări Recomandate