franzm Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 Acum 12 ore, Marele Savant a spus: Mult folclor de acest gen circula, dar era doar in scopul de descurajare! Apai sa stie Înaltimea Ta Atotstiutoare ca eu am fost chemat la CIst si mi s-a pus scrisoarea în fata. Fiind din neam de dusman al boborului, erau valabile alte reguli. Mai ales în situatia data. Acum 2 ore, norad a spus: Da, dar in cazul asta ati creditat statul fara nici o dobanda sau penalitati. Ei au aplicat dobanzi si penalitati. Din cauza asata, la noi la munca ne socoteste în asa fel impozitul încât sa platim prea putin si sa fim nevoiti sa platim diferenta pe urma. Asa ca eu predau declaratia de impozit la limita. În felul asta ma crediteaza statul. Fara dobânda. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 Acum 7 minute, franzm a spus: Din cauza asata, la noi la munca ne socoteste în asa fel impozitul încât sa platim prea putin si sa fim nevoiti sa platim diferenta pe urma. Asa ca eu predau declaratia de impozit la limita. În felul asta ma crediteaza statul. Fara dobânda. Stiu eu caz in care statul primeste mai mult si restituie dupa. Da' cu dobanda. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 1 oră în urmă, franzm a spus: Apai sa stie Înaltimea Ta Atotstiutoare ca eu am fost chemat la CIst si mi s-a pus scrisoarea în fata. Fiind din neam de dusman al boborului, erau valabile alte reguli. Mai ales în situatia data. Din cauza asata, la noi la munca ne socoteste în asa fel impozitul încât sa platim prea putin si sa fim nevoiti sa platim diferenta pe urma. Asa ca eu predau declaratia de impozit la limita. În felul asta ma crediteaza statul. Fara dobânda. Indubitabil si in acest caz! dar cred ca in alta parte trebuie sa cautati motivul pentru care scrisoarea dv. a a juns la ofiterul cu CI. Iar ''dusmanii poporului'' faceau armata la diribau, nu prea faceau CI-istii pureci pe acolo! Desi, iar la fel, in ultimele 2 decenii ante 1989 li se cam rupea de asta! erau unitati militare cu multe sute de soldati, cine credeti ca pierdea timpul sa citeasca scrisorile si mai ales ca sa ce? si atunci si acum si peste tot in lume, serviciile nu sint asa de atotputernici cit si-ar dori, asa ca sa lanseaza povesti care sa convinga poporul ca ei sint in toti si in toate! ori, din viata de toate zilele, vedem ca nu este deloc asa! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 (editat) Un coleg de armata avea depusa cererea de emigrare cu familia in Israel. Toata lumea stia, bineinteles si cei din conducerea unitatii insa n`a avut nimic de suferit din asta. A facut anul I cu noi si apoi a plecat cu familia in Israel. In rest, aveam si destui colegi de etnie germana si nimeni n`a avut treaba lor. Editat Martie 2, 2020 de Ion_Bumbu Typo Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 Acum 3 ore, icar a spus: Daca luam bani de la caserie, acont, parca se numea, in ziua in care veneam, trebuia sa fac hirtiile de cheltuieli si sa predau restul de bani. ''Avans spre decontare'' se numea si legal trebuia justificat in 3 zile lucratoare de la intoarcerea din delegatie. Ca serviciul financiar a scurtat termenul din diverse motive, nu inseamna ca asa era si legal! Link spre comentariu
icar Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Mare Savant, nu am zis ca e legal sau ba, am zis ce pateam noi. Dupa 89, treaba s-a nasolit rau. Nu mai primeam avans spre decontare (nu mai stiam cum se numea!) ca nu erau bani. A doua zi trebuia sa mergem musai si obligatoriu in delegatie si casieru' zicea "de unde sa-ti dau, ca n-am". Asa ca plecam pe banii nostri si primeam decontul dupa 2 - 3 luni, in pina inflatie galopanta! Link spre comentariu
dorian 70 Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Apropo de avansul spre decontare şi decontul de după el... Eram la sediu, ne făceam deconturile. Pe decont evidenţiam transportul, diurna şi cazarea, pentru astea trebuiau documente justificative, adică bilete autobuz, tren, chitanţe.. Aveam un coleg aproape de pensie, o figură de om... iubitor de coniac, dar un bun meseriaş, cel mai bun dintre noi. Era de loc din sat de la mine însă locuia într-o comună alăturată. Uneori îşi uita ochelarii acasă şi îi făceam eu hârtiile. De multe ori venea cu un pumn de bilete toate cu serii apropiate, luate probabil din acelaşi autobuz. Doamna de la contabilitate era foarte atentă, de regulă, avea şi o lupă cu care se uita atent la dată, ne aducem aminte cum se imprima data pe biletul CFR. Le mai mânjeam noi pe la dată pe cele care nu corespundeau, se mai făcea şi doamna că trece cu vederea. Colegul de mai sus, nu prea îşi făcea probleme cu biletele, le băga în plic, punea şi de o ciocolată acolo, lăsa plicul cu acte pe masă şi pleca. După un timp mi-a şi spus care-i treaba, doamna era din Putna, adică din zonă de la noi şi... era cu trei zile mai mare ca el, de aceea îşi permitea. Iar cel mai tare a fost într-o lună când pe decont şi-a trecut 32 (!!) de diurne. Cum naiba poţi întinde o lună să-ţi iasă 32 de diurne? Uite că se poate, mă uitam la el şi nu-mi venea a crede ce scrisese pe foaie. Si aşa a trecut decontul de contabilitate, director, casierie, ce să mai zic de CFI sau care o fi fost peste ei, nu i-a imputat nimeni nimic. Aşadar toate se fac cu oameni... Link spre comentariu
franzm Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 (editat) Acum 11 ore, Marele Savant a spus: Indubitabil si in acest caz! dar cred ca in alta parte trebuie sa cautati motivul pentru care scrisoarea dv. a a juns la ofiterul cu CI. Iar ''dusmanii poporului'' faceau armata la diribau, nu prea faceau CI-istii pureci pe acolo! Într-adevar, majoritatea faceau armata la TRL, înclusiv frate-miu. Dar uite ca eu am facut la scoala regimentala. Si numai doi din toata unitatea (eu si un pifan) erau din neamul "lustruitorilor de suruburi", cum îi place unui coleg de aici sa ne considere. Si vreo trei-patru unguri. Asa ca nu era prea mare efort sa ne purice. Mai ales ca în cazul meu avea si motiv. Acum 55 minute, dorian 70 a spus: Iar cel mai tare a fost într-o lună când pe decont şi-a trecut 32 (!!) de diurne. Cum naiba poţi întinde o lună să-ţi iasă 32 de diurne? Apai si eu io am fost odata pontat 25 de ore pe zi. 24 de ore prezent fizic la lucru plus o ora sporul pentru conditii deosebite de munca (unitate nucleara). Editat Martie 3, 2020 de franzm Link spre comentariu
okean Postat Martie 3, 2020 Autor Partajează Postat Martie 3, 2020 Academiei, 1934 Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 50 ani mai tarziu, copii lor vindeau deseuri electronice. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 (editat) exceptind condensatorii cu tantal, albastri, restul componentelor erau la fel de bune cu ce livra baneasa prin serv. desfacere. Nu vindea ''Baronu''' componente proaste ca se ducea vorba si raminea fara clienti! Editat Martie 3, 2020 de Marele Savant Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Se stia ca nu sunt la aceiasi parametri cu cele din fabrica, dar atunci era valabila zicala, la vreme de seceta, e buna si o grindina. Cand nu aveai de unde, nu mai faceai mofturi. Link spre comentariu
icar Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 (editat) Doru, tare de tot, like! Cu deconturile aveam o treaba tare de tot. Cind mergeam la Stei, unde stateam cam doua saptamini, luam o camera la "hotel" (vai mama lui, veneam cu asternuturi de acasa), plateam 5 lei pe noapte. 15 lei camera, cu trei paturi. La institut, decontam "cazare fara hotel". Pentru asta se decontau 15 lei. Ne ramineau in buzunar 10 lei de noapte, ori 14 nopti, facea 140 de lei. Acolo am vazut singura stada fara...strada! Adica, erau doua trotuare si intre ele un...rîu! Casele erau insirate in lungul "strazii" , de o parte si alta a rîului. Ca sa ajungi "acasa", mergeai pe trotuar. Oameni aveau si masini cu care mergeau... prin albia rîului. I- am intrebat daca au avut vreodata inundatie, au zis ca nu! Editat Martie 3, 2020 de icar Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Acum 25 minute, doru3160 a spus: Se stia ca nu sunt la aceiasi parametri cu cele din fabrica, Erau la fel de bune sau de proaste cele vindute de bisnitari ca si cele livrate de fabrica. Cred ca inca mai gasesc pastrat ca amintire, un BM324, marcaj albastru, luat de la desfacere la pret extra deoarece erau sortate, dar care continea doar 3 operationale in loc de patru si asa tot lotul! sau un integrat DIL16 care pe o parte avea 7 pini si pe cealalta 8! bisnitarii nu faceau gafe din astea! ma refer la cei ''oficiali'' care vindeau mereu acolo, nu la cei care apareau accidental, vindeau ceva si nu-i mai vedeai la fata! Link spre comentariu
Postări Recomandate