icar Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Un Bf-109, scos din apele canalului. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Acum 23 ore, cocochannel a spus: inchis are 2 fire, deschis are 3 ? cand telefonul stateain furca era o tensiune continua mai mica, cand vorbeai se inversa polaritatea, daca erai cuplat, precum marea majoritate a telefoanelor. cand suna aveai 100 volti alternativ. la care trebuia sa reziste electronica. am legat si eu ceva pe linia telefonica si a mers fara probleme ani buni si am folosit piese romanesti in majoritate. probabil ca ala functiona cu predilectie cand nu se vorbea la Telefon. cand se vorbea erau alte servicii care inregistrau. cum a ramas cu firele, cind 2, cind 3? Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) Da' asta va place?! https://www.cryptomuseum.com/index.htm Editat Februarie 29, 2020 de gica70 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) Imi plac, dar astea-s mai moderne Acum un sfert de secol, pe vremea când bricolam acustomate și emițătoare de ascultat, aveam in gând să fac ceva "performant" de genul: microfon + LNA + compresor de dinamică + filtru vocal + emițător FM. Totul cât mai compact și bine camuflat într-o veioză chinezească sau ceva bibelou. Din păcate a rămas la stadiul de proiect... De distracție, aș incerca o astfel de configurație cu smd-uri și/sau integrate moderne, din păcate nu prea mai am timp de distracții... Editat Februarie 29, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
okean Postat Februarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2020 Mozaic vechi de 2400 de ani din Hatay Turcia 'be cheerful, enjoy your life' Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Acum 10 ore, Ovidanie a spus: Dupa cateva zile a discutat cu nevasta-sa, care foarte senina i-a spus: Aha, ai aflat si tu! Amicul perplex: Cum adica, stiai?? La care nevasta-sa i-a spus ca nu era sa-i lase sa se reguleze prin scara blocului sau prin boscheti, foloseau apartamentul cu acordul ei. Foarte corecta atitudinea doamnei. Am si eu o fata si, de comun acord cu sotia, am procedat la fel (n-am pus camera video, mă). Daca-i arati copilului ca ai încredere în el, sunt sanse mari ca si el sa-ti arate ca merita aceasta încredere. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Ea pare Marina Voica, el, nu pare de la circulatie. Cu un mic exercitiu de imaginatie, da-i jos uniforma si vezi ca figura aia se potriveste mult mai bine undeva langa un tractor, pe ogor. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Si oare de unde se recrutau militienii pe vremuri?? Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Mai erau si ciobani, si fugiti de la scoala, si multe alte categorii... Link spre comentariu
icar Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Da, am cunoscut un maior de militie, care a ajuns militian, doar ca avea "origine sanatoasa". La patruzeci si ceva de ani, si-a dat bacul, cu greu, ca desi a putut sa copieze din carte, nu a stiut de unde (strict autentic!). Dupa bac, cind s-a intocmit dosarul de inaintare in grad (atunci era doar capitan), s-a constatat ca omul avea boar...patru clase primare! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 (editat) Probabil ciobanii și fugiții de la școală erau angajați pe post de tablagii, bănuiesc că ofițerii (sau măcar cei ce trebuiau să conducă o anchetă) aveau ceva școală, altfel s-ar fi ales praful de toată instituția Dl. Icar , nu vă contrazic , or fi fost cazuri dar totuși cum își făcea meseria de ofițer unul cu 4 clase ? ... Editat Martie 1, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Pai erau asanumitii "ofiteri de paie" facuti la apelul bocancilor in prima parte a conducerii muncitoresti a tarii. Dupa anii 60 au inceput sa`i scoata la pensie de pe la 45 de ani si au inceput sa introduca bareme pentru a deveni ofiter de militie sau interne Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 (editat) Acum 5 ore, alcon a spus: Plotoneru de la circulatie cu madama, batosi ! Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus: Si oare de unde se recrutau militienii pe vremuri?? Dintre absolventii scolii de tractoristi, de doi ani de la Ceacova! Au incercat sa intre la liceu, dar n-au fost admisi, pe motiv ca nu cunosteau toate literele, iar la matematica nu stiau tabla inmultirii cu 1(unu)! Se vede pe moaca lui ca-i prost gramada. Uniforma de militian la circulatie , a imprumutat-o de la un coleg mai rasarit care sa stie si sa scrie si sa citeasca (pe litere)! Editat Martie 1, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Corect! se stie dealtfel, ca in acea epoca era banal sa imprumuti o uniforma de militian si sa te pozezi imbracat in ea linga o masina de militie. iar tipul respectiv are o tinuta si o atitudine decenta, iar figura nu are nimic ce ar putea sugera cele scrise de dv. referitor la nivelul de pregatire! Bine, strugurii erau acri si in epoca respectiva! Link spre comentariu
Postări Recomandate