icar Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Vax, nu stiu unde a fost facuta poza. Malagamba era un tip excentric, pentru vremurile lui. In acea vreme era un adevarat sacrilegiu sa ai sacoul de o culoare si pantalonii de alta. Multi tineri i-au copiat stilul vestimentar, primind numele de malagambisti. Termenul s-a generalizat, asa ca daca te imbracai diferit fata de ceilalti, ti se spunea ca te-ai imbracat malagamba. Primele machete din plastic, au fost cele nemtesti, de la Plastikard. Nu aveau vopsea, acel bronz era lipici. Aveau decaluri minime si erau fara instructiuni de vopsire. Au avut, atit avioane comerciale, multe, cit si militare, putine. Celebru era Beriev, B-6. Au avut si elicoptere. Scara nu era unitara, de multe ori nestandardizata. Dupa 90 au aparut machete de la firme cu renume, atunci: Heller, MatchBox, Airfix, Italeri. Alta poveste, detaliile erau de calitate, cu liniile de panou trasate, atunci, in pozitiv, cu decaluri detaliate (insemne, stensiluri, desene de pe deriva, insemne tactice etc). Mai tirziu, au aparut o gramada de firme: Dragon, Eduard, RS Model, Amodel, FineMolds, PM (turcesti), Academy, Hasegawa, Roden, ACE, Smer, ZV Models, UM, ICM, HobbyKraft, Revell, Tamiya, bani sa ai! Detalii tot mai fine, decaluri foarte detaliate, gravari in negativ, detalii in cocpit, cala trenului de aterizare detaliata. S-a diversificat oferta: avioane, tancuri, tunuri, figurine, elicoptere, nave, submarine, corabii, camioane, motociclete, masini de lux. Prin anii 80 au scos si romanii niste machete: Fiat G-50, Hurricane, Spifire. Din pacate, fara decaluri si de slaba calitate (bavuri, injectie la mica presiune, nepotriviri de componente, defecte de matrita). Am avut cam 500 de kit-uri, din care cam 300 facute. Am mai vindut din ele, mai am citeva zeci nefacute. Din cauza lor am renuntat la electronica. La asta lucrez acum 1 Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Scula Hi-Fi Cu astea ati patinat? Le spuneam patine cu condăr. Condărul il avea legat de cit cu o sfoara, daca il pierdeam era jale! Pe astea nu am reusit sa le stapinesc, imi dadeam numai in degete, asa ca am renuntat rapid la ele! Tiglăzău. Bagai carbuni si calcai! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 (editat) Machetele nemtesti aveau si lipici si bronz . Unele ... Lipiciul era incolor , bronzul era bronz . Am avut bronz la Yak - 24 P , si la Il - 18 . Editat Octombrie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Probabil. Eu am gasit doar un tub cu lipici, de culoarea bronzului. Nu l-am folosit niciodata. Aveam lipiciul meu: resturi de rame, dizolvate in cloroform. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 (editat) Acum 41 minute, icar a spus: Cu astea ati patinat? Le spuneam patine cu condăr. Condărul il avea legat de cit cu o sfoara, daca il pierdeam era jale! Cheia aia e bricolata. Originala arata altfel. Patinele astea au fost moartea ghetelor. Stricau inevitabil tocul, daca nu-l desprindeau. Editat Octombrie 28, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Acum 2 ore, norad a spus: Niste link-uri cu pozele machetelor? Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Corect Doru, ala era condărul original! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Nu erau ascuțite? Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 (editat) Erau asa cum se vede in poza pusa de mine, cel putin ce-am avut eu. Aveau zimti in bot, si erau pt zapada. La gheata erai ca pisica pe sticla cu ele. Erau bune la condus sania si mai faceam cate o tura si solo cand partia era batatorita bine. Mai tarziu am reusit sa cumpar de ocazie o pereche cu tot cu ghete, niste patine de hochei. Cele noi erau scumpe cu crengi. Cu alea mergeam doar la patinoar, pe zapada le stricam.Dezavantajul era ca le purtai doar cat iti veneau ghetele, si cum eram in crestere, mai mult de 1 an nu mergeau.Trebuiau vandute si cumparate altele. Editat Octombrie 28, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Dorule, da-mi voie sa te contrazic. Este adevarat, nu aveau un otel prea bun, dar le ascuteam des. Am jucat hochei cu ele, am concurat la patinaj viteza, patinam cu fata sau cu spatele la fel de bine! Patine de hochei am avut abia dupa ce am terminat liceul. Am dat pe ele, de noi, aproape 500 de lei, cind salariul era cam 1000 de lei. Am patinat de pe la 12ani, numai pe patine de acest fel, pe lacul din oras, iar toti copiii ce veneau pe lac aveau patine de acest tip. Nasol era, cind, din cauza umezirii exagerate a talpii bocancului, se desprindeau de pe acesta. Luai o trinta de piriia gheata sub tine. Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 (editat) Alea erau patine excelente....foarte bune de rupt rotula labei piciorului. Editat Octombrie 28, 2019 de mac01 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Acum 15 ore, icar a spus: ... si prin anii 60-70 Le ziceam pantaloni tolcer sau pantaloni trapez. Cu cit era mai lat la baza cracul, cu atit era mai cool. Ma rog, pe vremea aia nu exista cuvintul... poza asta ar trebui afisata de un milion de ori sa bage la cap toti desteptii care povestesc ca stiu ei bine cum te tundea militia daca aveai parul lungi si iti taia pantalonii! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Acum 8 ore, icar a spus: Dorule, da-mi voie sa te contrazic. Este adevarat, nu aveau un otel prea bun, dar le ascuteam des. E democratie. La mine ce am avut eu, aveau cam 4mm grosime si canal pe mijloc. Ce sa ascuți si unde sa le bagi pe gheață? Eu spun despre ale mele...ce au avut altii, e treaba lor. Eu n-am pretins ca n-ai mers pe gheață, am spus ce faceam eu cu ale mele. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 (editat) https://www.stirilekanald.ro/un-celebru-actor-roman-a-primit-o-adeverinta-ca-sa-poarte-parul-lung-in-epoca-in-care-era-interzis-sa-ai-plete-eusebiu-stefanescu-era-obligat-sa-prezinte-actul-militienilor-17936034 P.S. - nu i - a folosit prea mult . Militia aflase si ea ca se folosesc peruci la teatru , asa ca tov . Eusebiu Stefanescu s - a tuns regulamentar . Editat Octombrie 29, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 29, 2019 Partajează Postat Octombrie 29, 2019 Perioada în care a fost făcută poza a fost probabil 1979 -1975. Adeverinta e din 1995. Sunt perioade diferite. Link spre comentariu
Postări Recomandate