+_Florin_+ Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Așa este, aparatul despre care vorbeam avea două rănduri de inscripții in jurul butonului, una parcă era gradată in secunde și cealaltă in minute, dacă îmi amintesc bine. Link spre comentariu
informer Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Acum 47 minute, validae a spus: Butonul ,,Impuls,, declanşează temporizarea.Dar butonul de reglaj al timpului nu e cel original, e unul recuperat de la un radio ,,de epocă,, fiindcă lipsesc marcajele orientative cu timpii de funcţionare, nu puteai să reglezi fără un reper numeric, orientativ măcar.... Deasupra de buton este fereastra aia cu dunga verticala si in spatele ferestrei este ceva rosu` care banuiesc ca se invarte odata cu butonu`... nu m-am uitat mai exact ca-i murdar geamu`... las` ca-l desfac azi, de curiozitate. @NICA, daca vii dupa el (dar nu anu` viitor!) ti-l dau cu placere... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Acum 3 ore, icar a spus: Eu foloseam in laborator lumina galben verzuie, un bec de 25W, intr-o cutie din Al, cu un filtru ORWO. Lumina rosie era chioara rau si te pacalea la contrast. O fi un temporizator foto, dar de ce "impuls"? Pentru ca pe ala apasa utilizatorul ca sa aprinda, temporizat, lumina alba? ORWO 112 si 113, 113 fiind mai inchis si mai verzui, foloseam bec de 15W Mai exista insa nu la indemina. Pentru color...160, 166, ceva de genul era. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 25, 2020 Partajează Postat Februarie 25, 2020 Nu le mai stiu numerele. Stiu ca aveau filtre rosu, verde inchis, pentru filme A/N si galben vrezui, pentru hirtie A/N. Color nu am lucrat. Doar diapozitive. Alea le developam pe neve, cu cronometru si termometru in mâna! Link spre comentariu
icar Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Cine isi mai aduce aminte.... Link spre comentariu
norad Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Unde-s facute pozele de mai sus? La Techirghiol? Link spre comentariu
informer Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Acum 1 minut, norad a spus: Unde-s facute pozele de mai sus? Banuiesc ca "numele cheie" e Ada Kaleh... . Link spre comentariu
icar Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Exact, pe fosta insula Ada Kaleh! Putini mai stiu de ea si istoria ei. Link spre comentariu
NICA Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 VID-20200226-WA0020.mp4 Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 1 oră în urmă, norad a spus: Unde-s facute pozele de mai sus? La Techirghiol? Dupa ce insula a fost inundata se mai vindeau produse traditionale, rahat, inghetata, cafea etc. in zona Baile Herculane-Orsova- Tr. Severin. pozele par a fi facute la Herculane. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Nica, perinita la un revelion antic si de demult. Din pacate, multi, prea multi de acolo nu mai sunt! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 la baile herculane se facea baie si plaja in padure? si nudism ? Link spre comentariu
norad Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 Eu disting in poza niste indivizi cu pielea inchisa la culoare. Par a se fi uns cu namol. N-am cunostinta ca pe insula Ada-Kaleh sa fi fost o sursa locala de namol. Iarasi, nu stiu daca se practica nudismul acolo. La Herculane sunt (sau, cel putin, erau) niste bazine mici din piatra, cu apa termala, langa albia Cernei. Se intra in costum de baie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 26, 2020 Partajează Postat Februarie 26, 2020 da, mai era unul acoperit, plus niste bazine pe langa hoteluri, dar eu am fost demult si doar in trecere. Link spre comentariu
Postări Recomandate