Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Vreun detonator din vremea WW2, sau poate un "releu de timp" urilizat în domeniul foto ...habar n-am !

Dar, cum spuneau și colegii mai sus, nu trebuie aruncat până când nu se clarifică  ce este de fapt !

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Acum 14 minute, icar a spus:

Pe spate, ce are? Inscriptia " impuls" il cam scoate din domeniul foto.

Nu vă contrazic, dar eu am văzut pe la începutul anilor '80 un vechi aparat care aparținuse unui fotograf, cam asemănător cu acesta. Era un temporizator care stingea o lampă cu lumină roșie sau verde, după un anumit timp (probabil "timp de expunere" ... nu mă pricep la domeniul foto).

Aparatul avea cam aceleași "butoane" ... un comutator timp 1/timp 2, un potentiometru cu ajutorul căruia se regla timpul pe cele două domenii, și ... acea priză în care se introducea ștecherul lămpii :).

Inăuntru se vedea doar un transformator și un tub electronic ... citez din amintiri, au trecut mulți ani de atunci.

Poate fi și detonator, după cum spuneam, sau orice altceva ...

Link spre comentariu

cecul cu punct semnifica ca vine ceva, cercul cu x semnifica ca pleaca ceva (un semnal)

Cred ca este un ”dispozitiv de ping ”, folosit candva pentru teste.

ping.jpg

Nu te grabi cu desfacutul sa punem pariuri:rade:

Editat de daniels
Link spre comentariu

Pentru expunere foto ai lumina alba, aprinsa un anumit timp, reproductibil. Scula, asa cum zici, poate fi asa ceva, daca butonul "impuls" ar insemna declansarea luminii, stingerea facindu-se automat. Ar putea fi ceva ce genereaza un impuls, ping,  de o anumia durata, bine determinata.

Link spre comentariu

Merg pe varianta timer pentru expunerea hartiei in laborator foto. Aprinde becul alb al aparatului de marit sau copiat, pentru un timp reglat din potentiometru, intr-unul din cele 2 domenii selectate. Cercul cu X inscris in el este simbolul becului pe care il aprinde. Cealalta pozitie a comutatorului poate fi "simularea" aprinderii (verificarea timpului de aprindere, folosind un mic bec cu neon sau un buzer).

Lumina rosie (inactinica pentru hartia foto alb-negru) este data de o lampa care sta aprinsa continuu si nu are treaba cu timer-ul

La hartia color se folosea o lampa cu lumina verzuie (unde e ochiul mai sensibil) dar de intensitate mult mai mica decat lampa rosie.

Editat de Ticu
Link spre comentariu

Cred ca e o masina de calatorit in timp romaneasca. De aia are 2 viteze. Posibil ambele inapoi.

E faina cutia.

Decat sa o arunci dami-o mie sa imi fac un redresor,serios.

Editat de NICA
Link spre comentariu

Eu foloseam in laborator lumina galben verzuie, un bec de 25W, intr-o cutie din Al, cu un filtru ORWO. Lumina rosie era chioara rau si te pacalea la contrast.

O fi un temporizator foto, dar de ce "impuls"? Pentru ca pe ala apasa utilizatorul ca sa aprinda, temporizat, lumina alba?

Link spre comentariu

Butonul ,,Impuls,, declanşează temporizarea.Dar butonul de reglaj al timpului nu e cel original, e unul recuperat de la un radio ,,de epocă,, fiindcă lipsesc marcajele orientative cu timpii de funcţionare, nu puteai să reglezi fără un reper numeric, orientativ măcar....

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări