Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 34 minute, icar a spus:

Atlas, stai linistit, legea nu a fost pentru amarasteni, ei eu fost "victime colaterale", beneficiari pe nepusa masa! Adevaratii beneficiari, cei pentru care a fost data legea, au fost baronetii in devenire, care au cumparat viloace enorme, si nu una,  la pretul unei lazi de bere, ca sa ma aliniez la comparatia de mai sus!

Buna

Stiu si din astia,in Cluj-Napoca in spate la piata agroalimentara din centru un cunoscut exact asa a pus mana pe o vila de care te sperii.

Spor

Alex

Link spre comentariu

Corect Florine, nu contest asta, dar daca nu erau jmecherii, nu se uita nimeni la anarasteni si nevoile lor. Adica, in plina inflatie galopanta, nu prevezi in contract o clauza, in care sa se stipuleze faptul ca la rate trebuie tinut cont de inflatie? Haida de!! Ori ce cumparai atunci in rate, isi inzecea pretul pina plateai ratele!!!

Link spre comentariu

Despre asta vroiam sa atrag si eu atentia d-le icar,lipsa indexarii cu inflatia.A fost o avere nationala care s-a impartit inegal.Si daca comparam preturile din anii 90 cu cele de acuma...Prin anii 90 se putea lua un apartament cu 3 camere la 1000-2000 $.In plin boom imobiliar acelasi apartament putea ajunge,in unele orase,la 100000$!!

Link spre comentariu

Pai tocmai aceasta lipsa a indexarii, a fost chchirezul legii! In plina inflatie, nu ti cont de ea, chiar nu s-a prins nimeni de asta? Daca faceai un imprumut la banca, tot asa se intimpla? Asta si cuponiada, au fost marile tunuri ale viitorilor baroni, indiferent de culoarea lor!

Acele vile si case, s-au vindut apoi cu milionul de dolari/euro! Nu contest ca au beneficiat si o multime de oameni de lege, dar nu pentru binele lor a fost data asa!

Link spre comentariu

Corect spus d-le icar!Si astia,ca-si zic stanga,dreapta sau altfel,ne arunca prafuri in ochi acuma.Toti sunt niste fripturisti/ciolanisti .Toti au politica populismului,adica..."noi v-am dat sau va vom da"...Si in fond isi vad de interesele lor sau a celor din spatele lor!Ca Romania inca e o vaca buna de muls.Si aici vorbim de miliarde de euro,nu de mizilicuri gen angajare fictiva Dracnea.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, icar a spus:

Corect Florine, nu contest asta, dar daca nu erau jmecherii, nu se uita nimeni la anarasteni si nevoile lor. Adica, in plina inflatie galopanta, nu prevezi in contract o clauza, in care sa se stipuleze faptul ca la rate trebuie tinut cont de inflatie? Haida de!! Ori ce cumparai atunci in rate, isi inzecea pretul pina plateai ratele!!!

Noi judecam cu mintea de acuma, cele intimplate in urma cu 30 de ani, situatii de exceptie, care se intimpla de obicei o data in viata sau mai rar chiar! Asa cum se tot intinde petleau cu procesul revolutiei din 1989! e usor de impartit acuzatii in toate partile dupa ce ai toate informatille si nu mai trage nimeni cu tunul in tine! se stie ca vitejii apar dupa razboi, nu in timpul acestuia! e o aberatie sa judeci cele intimplate, cind a fost o deruta totala regizata cu talent de oameni care au mai facut asta de numeroase ori in alte parti ale lumii! 

Pina una alta, milioane de familii au putut cumpara o locuinta fata de citeva sute/mii care au cumparat o casa mai acatarii! Si care de multe ori au ramas cu banii dati, locuintele respective fiind adesea ''retrocedate'' altora mai smecheri! 

Cred ca treaba cu vinzarea locuintelor este principala chestie pentru care unii il urasc visceral pe Iliescu si guvernul de atunci! multi inca pling seara in pat de ciuda ca n-au apucat ei sa ''privatizeze'' citeva zeci/sute de blocuri si sa traiasca din chirii!

Si nu, in epoca nici ratele la credite sau la altceva nu au fost indexate o perioada indelungata pina statul si economia au inceput sa se dumireasca pe ce lume sint sai sa se organizeze!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Între 1991 şi 1999 am avut în total inflaţie de vreo 500% :qetrwe  Eram copil şi adolescent când a fost asta. Nici salariile nu erau prea strălucite. Dar fiind tânăr şi majoritatea din jur nefiind nici era prea bogată (unii aveau maşină, electronice mai multe) nu o simţeam pe asta cu inflaţia. Dar acuma când văd că creşte preţul şi doar cu 10-20 Bani, mă apucă mici depresii.

La 18.02.2020 la 22:06, alcon a spus:

aro.jpg

Pentru ce era atâta lume?

Bănuiesc că poza nu e făcută mai devreme de 1998, deoarece văd Gardieni Publici.

La 20.02.2020 la 10:56, okean a spus:

Ericsson 1896...

1896_telephone.jpg

Acum, când vorbitul la telefonul fix nu mai o chestia aşa de scumpă, lumea nu prea mai are fix. Mai ţineţi minte tarifele de la telefonia de pe vremuri - inclusiv aia mobilă:26

Editat de ctepeo
Link spre comentariu
Acum 12 minute, Marele Savant a spus:

cind a fost o deruta totala regizata cu talent de oameni care au mai facut asta de numeroase ori in alte parti ale lumii! 

Da Mare Savant, ai dreptate. Am fost dusi de nas, am luat teapa, cum se spune. Tehnici patentate de altii si verificate indeajuns, ca sa cazi in plasa. Numai vezi dumneata, cineva a aplicat acele tehnici, si acela se face vinovat. Ca daca Brates nu tipa intr-una "veniti sa aparati televiziunea", caca un ofiteras nu ar fi aratat la televizor o tastatura, zicind ca e bomba, daca Iliescu nu ar fi trecut pe la ambasada rusa "ca sa spunem cine suntem si ce vrem", daca in piata nu s-ar fi distribuit arme pe buletin, precum acuma credite!, Ceausescu tot ar fi picat, ca si ceilalti sefi de state comuniste, zic, tot ar fi picat, dar fara atitea victime. Despre asta vorbim, recte cozile de topor! Hai ca o dam pe politica si ne inchide Validae stuff-ul!

Fața de atunci, acum poti spune ca telefonia e moca! Dai mai multi bani pe telefon de fite, deci pe convorbiri. Ca sa nu mai punem la socoteala netul...

Link spre comentariu

Romania a fost si se dovedeste a fi o tara atipica, iar oamenii au reactii imprevizibile. Atunci circulau dezinformarile ca pestii prin apa, nu e nimic de mirare! Uitati-va acuma, dupa 30 de ani, de imbecilitati se vehiculeaza prin media, cite conspiratii si aiureli create doar de mintile odihnite ale celor care singura preocupare este sa astepte postasul cu pensia sau ajutorul social, sau daca sint angajati stim noi cam pe unde, se plictisesc asteptind sa vina ora de plecat acasa! Credti ca Brates mai traise alte asemenea evenimenta ca sa fie pregatit sa le faca fata? sau armata si serviciile care se antrenau mai mult la canal sau la cules papusoi? cine credeti ca era pregatit pentru asemenea evenimente? Sa na gindim ca cei care au pus mina pe putere nu trebuiau sa se justifice in fata nimanui, Iliescu se putea proclama seic, imparat sau sultan in apluzele multimii si nu ar fi protestat nimeni! dar nu a facut-o, a urmat o inflatie de partide si alegeri democratice!

Au murit oameni in 1989, e adevarat! dar am devenit o tara libera! Stefan cel Mare pierdea de zece ori mai multi soldati infiecare din bataliile cu turcii pe care le cistiga asa de bine ca le platea tribut in continuare!

Cite rasturnari de regim au mai fost anchetate in lumea larga, culmea tot de catre cei care au cistigat de pe urma acesteia?

Ascultati un om batrin, Iliescu nu este iertat nici dupa 30 de ani, exact de cai care nu au reusit sa ''privatizeze'' la timp fondul de locuinte si de cei carora le-a fost dejucat planul de rupere a tarii! cred ca mai avem printre noi destui colegi care isi amintesc provocarile incercate  care la noi n-au mers pentru ca pe noi ne interesau atunci kent-ul, blugii si guma de mestecat, dar au dat rezultate la sirbi! asta s-a urmarit si la noi, dar nu a mers, asa ca de ce credeti ca i-ar ierta cineva pe cei care le-au distrus planurile indelung si pe bani grei intocmite?

Link spre comentariu

Mare Savant, imi poate spune cineva de ce s-au dat arme civililor? De ce balconul CC, unde era "creierul" "revolutiei", nu avea urma de glont, iar sala mica a palatului si ateneul ardeau? Lui Ceausescu i se putea da un sut, ca si lui Kadar sau Honecker, cu exact aceleasi rezultate pe care le avem azi. Nu Iliescu sau Brucan s-au opus la ceva, si nici "poporul revolutionar". S-a facut exact cum a trebuit sa fie! La sirbi a fost altceva, ce nu se compara nici macar cu 15 martie!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări