okean Postat Februarie 17, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2020 Era standard cam peste tot, de exemplu in Bacau, in 1978 inca mai erau functionale... Link spre comentariu
icar Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 Tin minte, era prin anii 60, cind in oras au aparut prinele firme luminoase. La un magazin de tesaturi si unul alimentar, o autoservire. (Autodeservire, cum ziceau unii pe atunci!) Stateam in curtea magazinului de țesaturi, si toata ziua stateam, gura casca, in poarta si ne uitam la mesteri cum lucreaza. Mesteri, vine vorba, ca pina i-au dat drumul sau cîcîit destul!!! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 Acum 8 ore, franzm a spus: Ati folosit asa ceva la începuturile televiziunii în UIF? Da, se aduceau de la sirbi in zona asta, n`am folosit dar am reparat, erau cu AF239 daca mai tin bine minte, cel putin primul cam o lua in freza de la traznete. Pentru mine am facut, era o manufactura adevarata in vremea aia, anii 80. Link spre comentariu
okean Postat Februarie 17, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2020 17 Februarie 1600: Giordano Bruno, filosof renascentist italian, ars pe rug din ordinul Inchiziției (n. 1548) Link spre comentariu
okean Postat Februarie 17, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) Acum 31 minute, icar a spus: Tin minte, era prin anii 60, cind in oras au aparut prinele firme luminoase. La un magazin de tesaturi si unul alimentar, o autoservire. (Autodeservire, cum ziceau unii pe atunci!) Stateam in curtea magazinului de țesaturi, si toata ziua stateam, gura casca, in poarta si ne uitam la mesteri cum lucreaza. Mesteri, vine vorba, ca pina i-au dat drumul sau cîcîit destul!!! Pacat ca nu s-au pastrat...aduceau cumva cu celebrele firme luminoase de la Las Vegas ! Acu' se chema cica " Tub spectral " Editat Februarie 17, 2020 de okean Link spre comentariu
icar Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 Prin anii 75, au fost schimbate cu unele ce aveau scrise literele pe o "cutie" din plastic alb, laptos, cu neoane inauntru. Se lumina cutia, iar litera fiind opaca, iesea in evidenta. Au aparut apoi altele, cu litere din tabla, luminate din interior, asfel pe pererele luminat, aparea conturul intunecat al literei. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 Si la noi in oras a fost plin in anii 70 cu reclame neon, mie-mi placeau alea verzi, era linistitor si placut pt ochi...... Centrul nostru este rotund, in mijloc un parc si ma uitam roata si peste tot erau firme luminoase, in mai multe culori, dar pe cateva acoperisuri erau din alea mari de tot cam 1.3m pe 3-4m. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 @okean, stii ca in Bacau e o firma care face astfel de reclame? Link spre comentariu
ctepeo Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 (editat) Reclamele/firmele luminoase au repărut în Bucureşti în anii '50. În 1956 existau deja. Probabil au funcţionat până în anii '70. Ce le-a pus capac cred că a fost tăierea accesului la petrol ieftin după Revoluţia din 1979 din Iran. Nu ştiu dacă cea de la Hotel "Intercontinental" mai era sau nu aprinsă în anii '80. Chiar şi în 2000 şi ceva mai vedeai din astea cu descărcare în gaz rămase... dar din păcate majoritatea au fost date jos în loc să fie reparate :( Mai erau şi semnele de circulaţie iluminate. La S.T.B. (ex-R.A.T.B.) nu ştiu dacă a mai rămas vreo casetă indicatoare iluminată. În anii '60-'70 nu erau din alea pătrăţoase, erau unule cu acoperiş ţuguiat (în ape). Se vede în poza asta, altături de un semn de circulaţie iluminat. Pe stâlpi se văd şi corpuri de iluminat duble - aveau 2 lămpi. Erau "Philips" corpurile. În 1971 troleibuzele mai aveau vreo 15 ani de circulat pe acolo... Editat Februarie 17, 2020 de ctepeo Link spre comentariu
okean Postat Februarie 17, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2020 Ceva deosebit in anii 70 era ca-n poze : Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2020 Partajează Postat Februarie 17, 2020 A fost odata. Literele facute din tuburi alimentate cu ridicatoare de tensiune, nu erau neoane ca in casetele luminoase, se faceau la Steaua Electrica Fieni in judetul Dambovita, insa asta se intampla acum vreo 40 de ani. Intre timp s-a cam ales praful, cred ca nici sticlari capabili sa modeleze un tub nu mai sunt. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 18, 2020 Partajează Postat Februarie 18, 2020 Okean, like! Constanta? Link spre comentariu
okean Postat Februarie 18, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2020 (editat) Evident, e prima " Fantana Cinetica " - 1971, creata de artistul Constantin Lucaci ( 7iul 1923 - 20iul 2014 ). Fantani cinetice, dintr-o serie mai lunga, mai sunt la : Turnu Severin, Vaslui, Resita, Braila, Giurgiu si Alba Iulia in 2007 ! Alba Iulia... Editat Februarie 18, 2020 de okean Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 18, 2020 Partajează Postat Februarie 18, 2020 Acum 9 ore, okean a spus: Ceva deosebit in anii 70 era ca-n poze : Astrea nu-s din Constanta? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2020 Partajează Postat Februarie 18, 2020 Am vazut personal fantana din Costanta . Ere spectaculoasa pe timp de zi dar pe intuneric era de vis . Avea proiectoare si in apa , nu doar pe margini . Link spre comentariu
Postări Recomandate