Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Dacă tot vorbim despre injecții....! Mai stie cineva injecția/vaccinul facut in copilărie care, după vindecare, lăsa o urma, pe umar, asa ca o rozeta?... stiu ca m-a durut umarul 2-3 săptămâni.... ne lăudam între noi care are un semn mai mare! 

Link spre comentariu
Acum 29 minute, Ion_Bumbu a spus:

Mai am si acuma semn.

Cre` ca majoritatea-l avem... :rade:

Io de ex. am 2 vizibile clar, unul dintre ele a fost multi ani mai "iesit in afara" da` vad ca s-o mai erodat cu vremea... :) 

Parca era asa ca nu trebuia sa fie nici prea mic, nici prea mare... pe la mijloc era ala bun.. ;) 

Editat de informer
Link spre comentariu

Semnul ca semnul da' despre ce vaccin era vorba? Dar despre permanganatul de potasiu (parca asa se numea!) care ne facea limba vineție o saptamana, va mai amintiți? 

Editat de flomar60
Link spre comentariu
Acum 11 minute, flomar60 a spus:

Semnul ca semnul da' despre ce vaccin era vorba?

Cred ca era impotriva tuberculozei.

Mie cea mai "barbara" vaccinare mi s-a parut aia din armata: eram un sir de sute de soldati la bustu` gol care treceam printre doi "sanitari", fiecare cu o coada de matura, sau creanga sau asa ceva cu tifon in capat, imbibat in rivanol. Dupa ce treceam de astia 2 care ne ungeau pe umar cu smachelina aia, la un pas distanta intram intre alti doi care ne injectau ceva, simultan, in ambii umeri. :) 

Si uite ca din ce stiu io n-o murit nimeni de la vreun vaccin... :rade:

Link spre comentariu

Este vorba de vaccinul antipoliomelitic. Nu se facea cu ace, ma rog, nu erai intepat, ci zgiriat. Se punea pe piele substanta activa, apoi pielea era zgiriata cu virful acului. Se facea un fel de "infectie", mai mare sau mai mica, functie de reactia organismului, care in  final lasa o cicatrice. Acum se injecteaza.

Link spre comentariu

Informer, vaccinul antiTBC, se facea altfel. Initial era un test, o mica injectie subcutanata, pe interiorul bratului. Dupa citeva zile, se facea o pata rosie. Daca era mica sau nu aparea, inseamna ca nu aveai anticorpi si iti facea vacccinuln in umar sau pulpa piciorului. Daca pata avea o anumita dimensiune, medie sa zic, aveai anticorpi, deci nu te mai vaccinau. Daca pata era mare sau foarte mare, iar era nasol, inseamna ca aveai microbul, dar nu aveai imunitate, asa ca iar te intepau.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, icar a spus:

Este vorba de vaccinul antipoliomelitic

Esti sigur ca ala pt. poliomielita nu se facea in picior?

Numa` intreb, nu-s vreun cunoscator da` parca asa tineam minte

Pt. ala pt. tuberculoza se facea reactia pe antebrat si functie de cum iesea te injectau cu ceva si la umar, care sa facea urat... din nou, asa retin, nu zic ca-i neaparat asa. :) 

Na ca am scris deodata... :)

Editat de informer
Link spre comentariu

Cred ca toate astea erau foarte bune.

Ca dovada inca suntem functionali.

Acum se moare cu zile in urma infectiilor luate din spitale , a incompetentei si daca nu ai bani multi pentru spaga.

Avem si cui multumi pentru toate astea si celelalte.

Link spre comentariu

Informer, asta imi aduc aminte, ca ala cu rana era antipoliomelitic si ala cu testul, antiTBC. Se faceau multe vaccinuri pe vremea aia, nu te intreba nimeni nimic. Tin minte ca in clasele primare fiind, intra in clasa colegul Romanițan, galben ca ceara: ne face injectie! Noi rideam de el, ca de unde stie, dar nu trecea 10 minute de la inceputul orei si usa se deschidea, avind in cadru sora medicala, cit usa, cu o casorela de inox in mina! Nu mai respira nimeni!! Mare tevatura cu colegul Romanitan: lesina, stropit cu apa, lugu, lugu, ademenit cu vreo bucatica de ciocolata, din cancelaria directoarei. Opt ani, aceeasi tevatura, ca, la ceva timp de la terminarea liceului sa aud, cu uimire, ca a fost unul dintre cei mai buni medici militari de la Spitalul Militar din Bucuresti! Ma intreb si acum, cum a trecut de disectii! Din pacate, Dumnezeu sa-l hodine, s-a prapadit anul trecut.

Tot aud, la stiri, de copii de scoala, intoxicati la clasa, din cauza substantelor folosite la curatenie/dezinfectie!! Pai cum naiba? Cind eram in scoala, era motorina pe podele, cloramina la buda si formolul pe banci, holuri si clasa in general. In 12 ani de scoala, plus 2 de gradinita, si nici dupa aceea,  nu am auzit de vreo intoxicatie sau barem ustrime la ochi! Cred ca in aceste cazuri vorbeste inconstienta si nepasarea!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări