Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 12 ore, alcon a spus:

Calea Vacaresti - 1978

Nu stiu care erau standardele epocii, dar putem observa in foto ca in Romania existau ateliere unde se reparau seringi! care presupunem ca erau in posesia persoanelor particulare, stabilimentele de profil ma gindesc ca aveau oameni specializati, nu mergeau cu seringa la reparat in oras!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, okean a spus:

Sarbatorim astazi 13 februarie  Ziua Mondiala  a  Radioului !

z radio.jpg

Apoi poza aia are legatura cu vechea sarbatoare din 7 mai, Popov, asta noua se sarbatoreste din 2011... mai un pic si dau coltu` radiourile clasice.

Asta din 13 februarie are lagatura cu radioul cam deloc.

Este in fapt ziua inaugurarii unui post de radio ( ONU ) in 1946 si cam atit.

Link spre comentariu

La postul local de radio este o emisiune cu de toate, ca sa zic asa. Realizatoarea isi incepe emisiunea anuntind ce se sarbatoreste in ziua respectiva. Sunt unele sarvatori atit de ciudate, ca nu-ti vine sa crezi. De ce nu ar fi o zi a radioului, inventata in 1946? Prima transmisie radio, dupa unii, a avut loc la data de 24 martie 1896, Popov fiind autorul.

Link spre comentariu

Mare Savant, altele erau standardele atunci. Seringi de unica folosinta nu existau, asa ca, daca se putea, se reparau. Nu mare lucru, un piston, un semering, relipit partile metalice de tubul de sticla. Se bagau la autoclava,  cu ace cu tot, la 150 grade, si dezinfectia era asigurata. Erau surori medicale/felceri sau doctori, care faceau injectii pe acasa. Normal ca aveau seringile lor pe care, uneori, le reparau.

Eu am remarcat altceva, in 1978 se mai purtau pantaloni evazati!!!

Link spre comentariu
Acum 20 minute, icar a spus:

La postul local de radio este o emisiune cu de toate, ca sa zic asa. Realizatoarea isi incepe emisiunea anuntind ce se sarbatoreste in ziua respectiva. Sunt unele sarvatori atit de ciudate, ca nu-ti vine sa crezi. De ce nu ar fi o zi a radioului, inventata in 1946? Prima transmisie radio, dupa unii, a avut loc la data de 24 martie 1896, Popov fiind autorul.

Pentru ca n`are de`a face decit cu inaugurarea unui post de radio, radioul exista deja de vreo 50 de ani...

Ma rog, nu`i mare bai insa nu reprezinta mare lucru in 1946 un post de radio nou.

Seamana mai mult a sarbatoare "politica" decit tehnica.

Despre seringi...am vazut si am avut deoarece le foloseam la modelism, amestecuri la motorase, era un cilindru din sticla rodata, pistonas de alama dar fara nici un simering, oring sau parti de plastic sau guma, doar metal sticla.

Cind faceam vaccinuri la scoala veneau cu etuva portabila si acolo le dezinfectau, cu ace cu tot, nici alea nu erau de unica folosinta inca.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marele Savant a spus:

Nu stiu care erau standardele epocii, dar putem observa in foto ca in Romania existau ateliere unde se reparau seringi! care presupunem ca erau in posesia persoanelor particulare, stabilimentele de profil ma gindesc ca aveau oameni specializati, nu mergeau cu seringa la reparat in oras!

Atelierele alea erau ale cooperatiei mestesugaresti si emiteau factura. Nu e exclus ca si unele spitale sau dispensare sa fi apelat la ele.

Link spre comentariu

Alea de care spun eu erau cu piston dublu lung si nu aveau nimic de plastic.

Asta este ceva mai moderna.

Nu`i cilindrul rodat, eransarea se face pe o ring nu piston sticla de aia e si scris pe ea 200C max.

Da, era un sant dar pistonul era dublu fata de foto si era matuit cilindrul de sticla in urna rodajului.

La fel ca la sticlele de solutii cu dop rodat.

Asta:

2064775054_Seringasticla.thumb.jpg.e0c15ac6495834c1cf4cb4e5f8ed4c70.jpg

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 2 ore, icar a spus:

Mare Savant, altele erau standardele atunci. Seringi de unica folosinta nu existau, asa ca, daca se putea, se reparau. Nu mare lucru, un piston, un semering, relipit partile metalice de tubul de sticla. Se bagau la autoclava,  cu ace cu tot, la 150 grade, si dezinfectia era asigurata. Erau surori medicale/felceri sau doctori, care faceau injectii pe acasa. Normal ca aveau seringile lor pe care, uneori, le reparau.

trebuie sa marturisesc rusinat ca eu am purtat si in 1980!

Link spre comentariu

Erau seringi cu simering din cauciuc siliconic, dar erau si fara, cu un inel metalic pe mijloc. La cele fara inel din cauciuc, etansarea se facea pe suprafata pistonului, deci prelucrarea era de precizie si compensate dilatarile cauzate de temperatura.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 8 ore, icar a spus:

eu imi amintesc ca nici in 1989 nu se descoperise seringa de unica folosinta la noi, desi eram buricul universului!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări