Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...


Postări Recomandate

Acum 29 minute, -Atlas- a spus:

Buna

Gresit

Toti cei care dau"cu toporul" in fum dau in cel lichid.

Nimic mai daunator decat fumul lichid,este mai cancerigen decat multe altele.

Spor tuturor

Alex

 

 

Nu vad unde-i greseala: 

 

Ca nu-i sanatos, asta e partea a doua dar chiar si afumarea traditionala este nociva si cancerigena.

Link spre comentariu

Doru, hai sa zicem ca mai sunt producatori care tin la onoarea lor. Ca in reclama. Taman aici e baiul, crezi ca omul musai vrea sa devina milionar din cirnati. Face si pentru altii cum face pentru el. 

Salamul din dreapta cintarului e Torpedo. Cred ca sunt 40 de ani de cind nu l-am mai vazut!

Screenshot_20200207-164819_Pinterest.jpg

Link spre comentariu
Acum 53 minute, icar a spus:

Doru, hai sa zicem ca mai sunt producatori care tin la onoarea lor.

Eu nu zic nu. Doar ca nu poti face productie in stilul in care faci produsele pt uz propriu si sa le vinzi in magazin. In primul rand iti trebuie retete omologate, aprobate de DSV DSP si cati s-or mai fi inventat intre timp. Asta voiam sa-ti spun. Una e sa vii cu 3 carnati si doua sunci in piata si sa le vinzi (desi si aici te poate agata, daca vor, pt ca iti trebuie o caruta de acte ca sa poti face asta legal) si alta e sa ai magazin in care sa vinzi propriile produse. Sunt anumite standarde pe care trebuie sa le indeplinesti, oricat de marunt ai fi ca producator, altfel te zboara de pe piata. Intri pe domeniul alimentatie publica, si o marfa insuficient conservata poate face multe necazuri atat cumparatorului cat si vanzatorului, respectiv producatorului. Nu poti avea magazine in care sa vinzi carnati facuti la tine in bucatarie, chiar daca tu de acolo mananci.Trebuie sa ai spatiu si utilaje. Avand astea, iesi din sfera producatorilor artizanali de carnati, intri in clubul industrial, si aici abordezi retete industriale. Si in concluzie, nu exista retete industriale, fara fainosag. Asta voiam sa explic, fara sa contrazic pe nimeni.

Link spre comentariu

Problema grava in capitala este faptul ca se distrug, inchid, pietele rand pe rand, una cate una. In locul lor bineinteles, carrefour, mega image, lidl s.am.d.

Nu mai gasesti nimic natural...nu mai este picior de taran pe nicaieri. Acum o perioada de timp era o babuta care vindea si ea ceapa de pe batatura ei in fata unei foste piete inchise....avea o sacosa cu ceapa. Au luat-o politia comunitara pe sus.....

Nu mai gasesti sa mananci nimic bio in Bucuresti...esti obligat sa cumperi toate produsele cu chimicale si fara niciun gust. Monopolul hipermarketurilor...hipermarketuri lasate de catre primarii sectoarelor sa se deschida peste tot in capitala.

Pana si painea nu mai e buna...daca n-o mananci in ziua aia...a doua zi o arunci la gunoi. Ciorba, mancarea, facuta cu carne de la hipermarketuri, n-are nici pe departe gustul ca cea facuta din carne de la tara.

Cam asta traim...! 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Mai găsești... pe Iancului nu se  ridică băbuțe, sunt oua aproape in fiecare zi... 

Apoi la mănăstirea Plumbuita au oua bio, lapte de la vacile lor plus alte lactate, miere vin toate Bio... In București... 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Intr-un an, abia venit in oras, am cumparat carne de la Kaufland, ca la 10 kilo, cu burta cu tot, si am facut cirnati. Catastrofăn! Dupa ce i-am afumat, i-am urcat in pod, la aer rece. Ei bine, s-au uscat asa de tare, de nu a mai ramas mai nimic din ei! Dupa patania asta am invatat lectia si am arvunit niste pulpa si burta, de la un producator local si nu am mai avut probleme!

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Alphsoo a spus:

Durata afumarii traditionale depinde de ce fel de fum folosesti, cald sau rece. Cu cel cald se afuma mult mai repede. Apropo spaniolii tin carnea in sare dupa care o pun la uscat fara nici un fel de fum iar jamonul lor facut traditional rezista ani buni fara nici un fel de conservant.

Altfel nu aveau curaj sa caute un nou drum spre India.

Link spre comentariu

Am fost, pe vremea impuscatului, intr-o delegatie la Sf. Gheorge, delta, in plina vara. Cred ca cel mai cautat lucru acolo, era sarea. Veneau pescarii cu barcile pline cu peste, nevestele si copiii il curatau, puneau o tona de sare pe el, apoi, precum frunzele de tutun, era pus pe sfoara, la uscat, in plin soare. O musca nu se apropia de el! In citeva zile se facea iasca, scuturau sarea de pe el si il bagau la șpaiț. O parte o vindeau, alta o tineau pentru ei.

In antichitate, sarea era foarte scumpa. De aici vine si denumirea de solda/salariu, mercenarii romani primeau solda in sare. Tot de aici si superstitia ca daca versi sare, te certi. Normal, la cit de scumpa era sarea, daca scapai doar cu o muștruleală, erai fericit! Drumul Sării, nu serii, cum zic unii, era drumul pe unde intrau carele cu sarea extrasa din ocne. Ca tot suntem la nume, Rimnicul Sarat,  vine de la rimnic, mlastina, helesteu, iaz, multe, odata, in zona si sarate.

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 21 minute, icar a spus:

Am fost, pe vremea impuscatului, intr-o delegatie la Sf. Gheorge, delta, in plina vara. Cred ca cel mai cautat lucru acolo, era sarea. Veneau pescarii cu barcile pline cu peste, nevestele si copiii il curatau, puneau o tona de sare pe el, apoi, precum frunzele de tutun, era pus pe sfoara, la uscat, in plin soare. O musca nu se apropia de el! In citeva zile se facea iasca, scuturau sarea de pe el si il bagau la șpaiț. O parte o vindeau, alta o tineau pentru ei.

In antichitate, sarea era foarte scumpa. De aici vine si denumirea de solda/salariu, mercenarii romani primeau solda in sare. Tot de aici si superstitia ca daca versi sare, te certi. Normal, la cit de scumpa era sarea, daca scapai doar cu o muștruleală, erai fericit! Drumul Sării, nu serii, cum zic unii, era drumul pe unde intrau carele cu sarea extrasa din ocne. Ca tot suntem la nume, Rimnicul Sarat,  vine de la rimnic, mlastina, helesteu, iaz, multe, odata, in zona si sarate.

Buna

Exact,prieteni de-ai mei merg in delta an de an.Cu sacul de sare dupa ei.

Aduc peste gata conservat.Stau in delta cam o saptamana.

Cum mai spuneam eu folosesc saramura naturala,este stravezie precum cristalul,verzuie.

In jurul Dejului sunt o sumedenie de izvoare.

Pusa pe limba pisca al naibii.

Cantarita o galeata de 10L are 12,13Kg(ambalajul exclus).Este aproape imposibil sa obtii asa ceva acasa.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări