Усилитель Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 6 hours ago, icar said: Okean, stii ce era interesant? Aveai salam Torpedo, Vinatoresc, Italian, de vara, de Sibiu, Victoria. Le deosebeai gustul cu ochii inchisi! Acum, ...orice are acelasi gust, dat de sare si ciclamat! Si nu sariti ca-i imagine de propaganda, eu am prins astfel de galantare, si in provincie si in Bucuresti. S-a uitat benzoatul de sodiu care reactioneaza in stomac cu acidul din el si rezulta benzen care e cancerigen... Sa nu mai zic ca multe din salamurile feliate dar si altele au si cate 3 conservanti. Mananc rar si numai de la un producator local, are 4 magazine in localitate, face traditional si fara chimicale, toate sunt gustoase, salamul de vara e cu porc si vita usor afumat, fara excese de grasime, la 10 lei iese un salam fi5cm si 25 lung. Mai sunt si reclamele gen :reteta curata, dar are benzoat cu toate ca te aburesc gen : nu contine gluten, nu colorant, nu zahar etc Link spre comentariu
icar Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 (editat) Acum 19 minute, Усилитель a spus: Mai sunt si reclamele gen :reteta curata, dar are benzoat cu toate ca te aburesc gen : nu contine gluten, nu colorant, nu zahar etc Da, minciuna prin omisiune! Ca Basescu: nu l-am lovit pe copil cu pumnul in stomac! Si ce e cu glutenul asta, de e asa bau-bau? Editat Februarie 9, 2020 de icar Link spre comentariu
okean Postat Februarie 9, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2020 (editat) Cand era in voga eram prea mic, acum sunt mare da' nu mai e... " Ce nesimţiţi şi comunişti aştia aveau grijă de toate...." 1964 Cazinou Constanta ! Editat Februarie 9, 2020 de okean Link spre comentariu
icar Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Da, era un loc select. Prapadul a venit o data cu Mazare. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Acum 14 minute, icar a spus: Si ce e cu glutenul asta, de e asa bau-bau? Se mai manaca odata cu faina de grau. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Acum 56 minute, Усилитель a spus: Mananc rar si numai de la un producator local, are 4 magazine in localitate, face traditional si fara chimicale, Ca sa tii 4 magazine, trebuie sa produci industrial, adica sa folosesti retete industriale.Te imbeti cu apa rece cand crezi ca ala nu baga nimic chimic si iti da tie produs curat. Si efectul placebo cateodata ne face bine. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Sunt magazine mici, si produce zilnic cam cat trece, are eticheta pe produse, cu compozitia si la noi nu se joaca, controalele sunt stricte..... Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Treaba e mai nuantata. Este si la mine in sat un magazin care face carnati productie proprie. Cumpara din metro asa numita carne de lucru si matele. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Acum 39 minute, Усилитель a spus: Sunt magazine mici, si produce zilnic cam cat trece, are eticheta pe produse, cu compozitia si la noi nu se joaca, controalele sunt stricte Ok, cum zici tu. Trebuie sa te gandesti ca batranii nostri cand preparau produsele traditional, nu produceau pt vanzare, si nici tot felul de preparate si semipreparate.Era o gama restransa de preparate. Restul sunt pt industrial, orice ai zice, ca doar nu faceau mosnegii cremvursti si parizer in batatura, sau salam Victoria. Si ca orice reteta industriala care se respecta, are si fainosag.E bine ca nu stii, dar asta nu inseamna ca lipseste. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Bun, pai cu faina de griu se maninca de cel putin 7000 de ani!?? Doru, stiu si eu un producator din asta, vinde doar in citeva magazine. Daca nu faci comanda cu 2-3 zile inainte, ramii fara, pentru ca face putin. Din carnea lui sau a celor ce ii vind vitele si porcii. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 (editat) Să-mi spui tu mie ca un țăran face sunca afumata tradițional, în 2...3 zile. Nu are rost sa mai lungesc vorba... mai bine va dau dreptate și toată lumea e mulțumită. Sa aveți pofta la produse tradiționale, făcute industrial. Editat Februarie 9, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Sunca afumata nu se face in 3 zile, dar poti face zilnic lasat la macerat, uscat 30 zile si livrat in aceasi ordine zilnic. Si sosul Tabasco se face in 2 ani si totusi se imbuteliaza zilnic.. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 (editat) Asta înseamnă să știi cu 30 zile înainte ca vei avea cerere, și cât vei avea cerere, nu mai e valabila comanda cu 2 zile inainte. Dacă nu ai cerere, trebuie sa conservi produsul, sau să-l tratezi în asa fel încât să-i prelungești durata de valabilitate. Nu amesteca mere cu pere ca te strici la burta. Lasă sosul la categoria lui, pe ala îl vinzi îmbuteliat, spre deosebire de preparatele din carne. Asa va mai place sa contraziceți, dar în realitate nu știu câți dintre voi ați pierdut timp într-o fabrica de preparate din carne. Editat Februarie 9, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 (editat) Orice produs natural sau bio cum ii mai zice acum nu tine mult timp....in contact cu aerul se degradeaza rapid si nu cred ca exista vreun producator care prefera sa arunce produsul la gunoi. Se baga si chimicale si sare la greu in ele. Cand ma duc pe la tara mananc bio...carne prajita si carnati scosi de la untura, puiul din batatura taiat atunci pe loc...cand vine vara branza prospata, rosiile si castravetii direct din gradina si tot asa... Editat Februarie 10, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 eu cand eram mic si mergeam vara la bunici tin si acum minte ca nu cumparam de la chiosc decat paine si tigari pentru un unchi. ce ma mai stresa ca trebuiau sa fie de nu stiu unde, sf gheorghe cred, moi, niste carpati de 3 lei incluzand si o cutie de chibrite. Painea era din aia uriasa, banateana, statea o saptamana in beci, alaturi de carnati, sunca cu boia, slana cum se zicea, piept ardelenesc, oua si alte alea. Acu daca iau o paine proaspata si o tin 3 zile in casa la temp si umiditate controlata in a 4 zi e mucegaita, nici macar nu se mai intareste cum se intarea painea comunista. Pui, gaini, curcani, rate,iepuri de curte chiar si porumbei erau prezenti in meniu. Cand eram f mic cresteau porc si aveau vaca, mai tarziu au renuntat la ele. Cateva oi erau la cioban pe perioda verii, dar era branza la borcan. Acum se mananca numai chimicale si lumea se mira ca sunt atatea cancere. Link spre comentariu
Postări Recomandate