Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Se numesc "degetare", se pun pe deget și astfel poți împinge acul de cusut fără a te înțepa.

Le știu din copilărie. Bunica mea era croitoreasă, prin anii '70 ... '80 făcea bani frumoși lucrând în particular, era o mică capitalistă neimpozitată de statul comunist :rade:.

Îmi amintesc și mașina de cusut Singer cu "S", fabricată în 1902, care funcționa  precum un ceas elvețian ...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Înca n-am auzit un ceas elvetian asa de zgomotos ;-)

Erau renumite masinile Singer si mult dorite ca zestre. Fetele care primeau asa ceva ca zestre puteau fi sigure ca nu vor muri de foame. Si nici cei care se pricepeau sa le repare. Tin minte cum, copil fiind, reglam suveica (tensiunea firului) la masina bunicii ca sa iasa cusatura frumoasa si uniforma. Învatasem de la bunicul.

Asa arata masina bunicii, mai putin cele doua sertare din margini.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Degetarele au cam disparut. Cine mai ștopolește ștrinfii sau barem mai coase un nasture? Tineti minte cind se intorceau gulerele la camasi? Sau se dadea la intors chiar o haina, fusta sau palton!!!

Bunicul centralei termice.

Screenshot_20200207-164613_Pinterest.jpg

Nu mai stiu exact, dar parca se numea vaiant, dupa numele firmei ce la construit/comercializat.

Link spre comentariu

Okean, stii ce era interesant? Aveai salam Torpedo, Vinatoresc, Italian, de vara, de Sibiu, Victoria. Le deosebeai gustul cu ochii inchisi! Acum, ...orice are acelasi gust, dat de sare si ciclamat!

Si nu sariti ca-i imagine de propaganda, eu am prins astfel de galantare, si in provincie si in Bucuresti.

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 5 ore, icar a spus:

Okean, stii ce era interesant? Aveai salam Torpedo, Vinatoresc, Italian, de vara, de Sibiu, Victoria. Le deosebeai gustul cu ochii inchisi! Acum, ...orice are acelasi gust, dat de sare si ciclamat!

Si nu sariti ca-i imagine de propaganda, eu am prins astfel de galantare, si in provincie si in Bucuresti.

Ala vanatoresc era " BENGA " asta da'n zilele noastre,  victoria bucati de carne e o " copie infidela " 1 la suta cu mult E !

Era in orice ALIMENTARA in orisice orasel cat de cat...

Aia cu tuica slaba e tot Forman Harrison...american, nu se pricepe :rade:

Bucuresti 1953 AGERPRES

Bucuresti, 1953.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări