informer Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Mai era un pistol care tragea cu ceva discuri, incarcate de pe lateral cu incarcatorul pe verticala... era sau am visat? Link spre comentariu
informer Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 (editat) Ahh... si ala rosu io nu mi-l amintesc ca pe ala care "pusca" acele capse de pe hartie... cel pe care mi-l amintesc io era mult mai catre filmele cu cowboy, ceva Colt , avea o chestie cu arc ce o departa tragaciul si la un moment "scapa" si "percuta" capsele... damn, o fost in alta viata L.E. era si o pusca cu doua tevi, cu aer comprimat... da` parca avea dopuri la capetele tevilor, ceea ce acum imi pare cumva ciudat... :? Editat Octombrie 27, 2019 de informer Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Mai exista un model de pistol cu apa la care tragaciul actiona pistonul unei pompe. Era facut dintr-un plastic transparent care nu prea rezista la cazaturi. Stropea mult mai departe decât modelul din plastic moale. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 (editat) Dopurile de la pusca cu doua tevi erau din polietilena alba , si prinse fiecare cu ceva sfoara , de sub capatul tevilor , servind la intarirea sunetului ( daca astupau tevile inainte de tragere ) , un pocnet destul de sec . Editat Octombrie 27, 2019 de gauss Link spre comentariu
alcon Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Al treilea pistol folosea o rola de hartie chioara ce era perforata de o tija producand un zgomot puternic, similar Colt-ului care folosea capse depuse intre doua straturi de hartie, si, da, mai exista un model de pistol cu apa la care tragaciul actiona pistonul unei pompe. Era facut dintr-un plastic rosu transparent care nu prea rezista la cazaturi. Stropea mult mai departe decât modelul din plastic moale, dar, avea pretul mai mare, nu l-am avut, din motive financiare... Link spre comentariu
informer Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 (editat) Cel mai "tare" joc pe care l-am primit in copilarie o fost un joc de fotbal, din ala "de masa" dar nu cu jucatorii pe niste tije, cum am incercat sa gasesc poze ci cu ei actionati prin curele, pe sub masa si cu cate un picior mai lat care lovea mingea atunci cand invarteai doua "butoane" in fiecare capat al mesei. Asta a fost un joc fain "2 zile"... pana io si prietenii din bloc ne-am plictisit de el... ceea ce nu s-a intamplat un timp mult mai lung cu jocu` Optic, amintit mai devreme... ;) Editat Octombrie 27, 2019 de informer Link spre comentariu
norad Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Erau si "pistoale de apa" in forma de elefant. Intra mai multa apa, asadar, alimentai mai rar. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Acum 7 ore, alcon a spus: ... nu l-am avut, din motive financiare... Nici eu. Din aceleasi motive. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Mai era un joc de fotbal cu jetoane, care, in timp au fost inlocuite de nasturi. Avea o plansa verde, cu liniile de tusa si careu si porti. Jetoanele erau jucatorii, un jeton mic era mingea. Jetoanele jucatori erau putin curbate pe margini, adica marginile erau nitel tesite. Pe acele margini apasai cu un alt jeton mai mare si jucatorul pleca ca din pusca. Nu aveai voie sa misti jetoanele cu mina. Daca se loveau doua jetoane adversare, era faut, daca un jeton incaleca mingea, era hent. Pina la urma am renuntat la jetonul mare si dadeam bobirnace jucatorilor. Mai erau niste planse din carton, cu desenul partilor unui avion (arpi, roti, fuselaj, etc) pe care le decupai si, dupa ce le lipeai, obtineai o macheta la scara. Stiu ca era un avion cu elice, unul cu reactie, parca Tu-140, si un tractor pe senile. Erau la moda acum 60 de ani. ... si prin anii 60-70 Le ziceam pantaloni tolcer sau pantaloni trapez. Cu cit era mai lat la baza cracul, cu atit era mai cool. Ma rog, pe vremea aia nu exista cuvintul... Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Se mai gaseste "baterie plata " chiar de marca, emag=3lei , ce folosite erau pe vremuri.......caz uzual ,radio portabil SOKOL ,cu 2 buc in serie prinse cu guma pe spate......atunci alea de 9V erau scumpe si mai rare.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Acum 1 minut, Усилитель a spus: atunci alea de 9V erau scumpe si mai rare... Si proaste, nu prea apucai sa te bucuri de ceva ore de functionare pe un radio obisnuit. Acum 10 minute, icar a spus: Erau la moda acum 60 de ani. Da, dar cand ajungeai acolo, erai fericit... Link spre comentariu
George Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Acum 8 ore, norad a spus: Erau si "pistoale de apa" in forma de elefant. Intra mai multa apa, asadar, alimentai mai rar. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 (editat) De baterii patrate " beneficiau " si aparatele romanesti gen Zefir si Electronica , inghesuite fortat in husa de piele , si conectate cu conductori suplimentari . P.S. - pantalonii evazati au facut " epoca " . Cat mai largi jos ( minim 30 cm ) , si cat mai strimti la coapsa si posterior , cu talia scurta ( mai mult mimata ) . Daca erau prevazuti si cu centura ( lata ) cu catarama fluture , de te intepa in burta , era O.K. Camasa cu revere supradimensionate , descheiata ( obligatoriu ) la gat , strimta si cu maneci ( destul de ) largi . Sau tricou ( obligatoriu cu inscriptie in engleza ) , cu ceva geaca deasupra taliei , sau vesta ... De incaltari nu mai aduc vorba . Editat Octombrie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Acum 1 oră, icar a spus: Era agatatoarea de la portjartier. Il foloseau femeile sa nu le cada ciorapii Link spre comentariu
Postări Recomandate