okean Postat Februarie 6, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2020 National R-108N Link spre comentariu
okean Postat Februarie 7, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2020 Electronica S 632T Link spre comentariu
icar Postat Februarie 7, 2020 Partajează Postat Februarie 7, 2020 Vorbeam la un moment dat de lanterne cu dinam... 1 Link spre comentariu
okean Postat Februarie 7, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2020 Alt " perpetuum mobile " Link spre comentariu
icar Postat Februarie 7, 2020 Partajează Postat Februarie 7, 2020 Cine stie ce sunt astea? Link spre comentariu
okean Postat Februarie 7, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2020 (editat) Lasam tineretul ...nu ? Editat Februarie 7, 2020 de okean Link spre comentariu
-Atlas- Postat Februarie 7, 2020 Partajează Postat Februarie 7, 2020 Acum 53 minute, icar a spus: Cine stie ce sunt astea? Buna Am vre-o 2,dar mai vechi. Si o folie de pietre. Spor Alex Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 7, 2020 Partajează Postat Februarie 7, 2020 Acum 1 oră, okean a spus: Lasam tineretul ...nu ? Ca bine zici... Pietre mai am si eu pe undeva, dar jucarii din astea n-am folosit. Mi-au placut mai mult cele electrice din care cred ca mai am ceva ramasite. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 7, 2020 Partajează Postat Februarie 7, 2020 (editat) Mai era una cu un electromagnet, direct la 220. Asta? Editat Februarie 7, 2020 de icar Link spre comentariu
okean Postat Februarie 7, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2020 Asa ceva...nu-s suficient de batran Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 7, 2020 Partajează Postat Februarie 7, 2020 (editat) Accesoriu la cutia de sardele. Ma rog , mai era si ala aia de sunca... Editat Februarie 7, 2020 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
okean Postat Februarie 7, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2020 (editat) S-a strigat " BINGO" " Cele 2 tije gen ``cheita`` din imagine reprezinta doua desfacatoare de conserve din metal, din perioada comunista, anii 60-70. In ele se fixa o extremitate a capacului de conserva, care era apoi rulat si desfacut cu ajutorul ``cheitei``, desfacatorului " Cred ca erau si dupa 70 la conservele de sunca presata Editat Februarie 7, 2020 de okean Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 8, 2020 Partajează Postat Februarie 8, 2020 CHEIA de Adrian Paunescu Mari poeţi, de-a lungul vremii, au asemănat femeia Cu o floare, cu un soare, c-o zeiţă, cu-o scânteie, Cu o apă, c-o papuşă... Eu, cum nu-s poet prea mare, zic că seamănă c-o uşă . Uşa către fericire, uşa către mângâiere Uşa ce spre taine duce galopând... luna de miere. Uşa către înrobire, uşa jugului etern Uşa care iţi deschide perspectiva spre infern.. Deh, dar ca s-ajungi să intri, e-o problemă delicată Fiindcă mai întâi de toate, uşa trebuie descuiată. Şi treaba se face bine şi devine fericită Nu cu cheia la-ntîmplare, ci cu cheia potrivită. Cheia ei originală, orice uşa-n lumea asta După nuntă şi tradiţie are cheia ei, şi... basta! Dar de iei un gen de usă , simplă, dublă sau de tei Şi-ai să vezi că merg la dînsa două sau mai multe chei Stai, n-o sparge cu toporul, nu ţipa, nu fă scandal, Ia-ţi mai bine portofelul şi te du la tribunal. Ca să-ţi iei o altă uşă , liber trebuie să fii Şi-asta costă, după leafă, de la 3 la 7 mii! Când alegi o uşă nouă, trebuie s-o faci cu artă Să n-aibă, Doamne fereşte, broasca defectă sau spartă ... Că broasca atât e bună, până n-a scăpat la chei, Că pe urmă n-o mai fereci, nici cu două nici cu trei.. E asemeni cu ulciorul, care dus prea des la apă Te trezeşti că-i sare smalţul, ori se sparge, ori se crapă.. Uşa este ca găina, că abia când e bătrână Mai matură şi mai coaptă, face supa cea mai bună. Da, dar care om în viaţă nu şi-a spus în gândul lui: "Dă-o dracului de supă, vreau un picioruş de pui"? Uşa este ca un loto, zice puştiului un tată Nu e nici o diferenţă - dai un ban, mai tragi odată Însă, dragul tatii, află, nu ţine cât veşnicia, Că exagerând cu joaca, ţi se strică jucăria. Am văzut o uşă care a trăit în viaţa toată Ca o sfântă cuvioasă, şi-a murit nedescuiată.. A urlat la dânsa cerul, cu o voce ca de crai: "Hei, stafie îngălbenită, poate vrei să intri-n rai? Marş la iad, acolo-i locul pentru-o scândură uscată Ai trăit degeaba-n lume şi-ai rămas tot încuiată." Ce te temi mereu de uşă ? o să-mi spuneţi cu temei, Habar n-am. Aveţi dreptate, să vorbim atunci de chei. Fiindcă principalu-n lume, nu e gândul, nici ideea Nu e focul şi nici roata, principalul este cheia.. Şi există chei... o groază, câţi bărbaţi, atâtea chei, Că de când e lumea lume, cheile le ţin la ei.. Unele sunt lungi şi groase, sau subţiri ca un şiret Altele mici, delicate, ce deschid şi un fişet. Principalul nu-i mărimea, important - la orice uşă - E să se lovească cheia şi să fie.... jucăuşă. Să nu se îndoaie-n broască şi să ţină la-nvârtit. Chei de lacăte, valize, de casete, frigidere, De cămări, de mănăstire, pivniţe sau şifoniere, Ar mai fi cheia franceză, cheia la casa de bani, Cheia de la Turnul Londrei sau făcută de ţigani, Dară, ce te faci amice, că din sute de modele Tu te chinui toată viaţa cu o cheie de... sardele? Merge ea cât merge bine, dar apoi prinde rugină Şi-atunci nici Gerovitalul n-o mai scoate la lumină! Poţi să-i dai cu glaspapirul, şmirghel, pile, ciocolată, Tot ce-ncerci este zadarnic, ţi-a ieşit din uz şi gata! "Geaba-ncerci", geaba te zbuciumi şi degeaba-ţi ieşi din fire. Nu te văita la lume, nu e vina nimănui, Leag-o cu-n şiret sau fundă, fă-i un nod şi pune-o-n cui! Sunt atâtea chei pe lume, cheia "sol" şi cheia "fa", Dar asta nu te-ncălzeşte dacă n-ai tu cheia ta. Şi... zicând cum zic bătrânii... la o tinereţe nouă, Zici... privindu-ţi amintirea... "AH, DE-AŞ FI AVUT EU DOUĂ!" Link spre comentariu
okean Postat Februarie 8, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2020 @franzm like ! Marfuri de sezon...Bucuresti 1960 ! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate