Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 8 ore, Ovidanie a spus:

I-am explicat ca la noi nu se folosesc fructele socului, cel putin nu la facut rachiu. 

in general se face suc, cu zahar si lamaie. nu am inteles niciodata de ce unii ma priveau ciudat cand le ziceam ca se poate face o dulceata exceptionala din fructele de soc, plus tot felul de bauturi alcoolice foarte bune si destul de scumpe in magazin. 

socul, catina, coarnele, coacazele, macesele chiar, erau puternic dispretuite in timp ce lumea se extazia la aronia sau altele asemenea. 

poate s-or mai fi schimbat intre timp.

Link spre comentariu

Macesul, fructul zic, are un continut mare de vitamina C. Din fructele uscate, se face un ceai foarte bun, aromat. Funzele de soc, alaturi de flori, sunt foarte bune la ceai. E bun la raceala! Si din fructe se face ceai.

Acum 23 minute, cocochannel a spus:

socul, catina, coarnele, coacazele, macesele chiar, erau puternic dispretuite in timp ce lumea se extazia la aronia sau altele asemenea. 

Chestie de snobism. Toate au vitamine si minerale care bat gincobiloabele dupa care se da lumea, acum, in vint. Tei, musetel, romanita, urzica, paducel, busuioc, coada soricelului, menta, salcim, au cam fost uitate....

Link spre comentariu

s-a mai discutat despre fermentat si macerat, doua chestii diferite.

provocarea este sa faci alcool numai din fructe, fara nici un alt adaos. nu e chiar usor, nici orice soi de pruna nu face asta si alea de top sunt prune marunte care se fac toamna, migalos de cules, prunii se bateau in banat si pe urma luai toate fructele la puricat sa nu fie stricate, sa nu scape vreo frunza, etc.

Link spre comentariu

Pai masina aia s`a facut la inceputul anilor 60, pe atunci nava era moderna...

In spate sint macarale portuare iar masinile au aspectul acela mat de la ceara suflata pe ele pentru a fi protejate la transport.

Asa se facea pe vremea aia, tata tot asa a luat R10 Major, ceruit de au spalat aia vreo citeva ore pe el sa o dea jos.tt

Editat de Ion_Bumbu
Typo
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări