Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 4 ore, sesebe a spus:

Exact mai ales ca la BMW nu ai de schimbat becuri la semnalizare........

La BMW găsești piese pe toate drumurile și ceea ce se cheamă "experiență în service" adică mecanicii nu se uită ca mâța-n calendar cum se mai întâmplă în cazul japonezelor ori alte mașini mai rare pe la noi.

E consecința logică a faptului că BMW -urile sunt numeroase în Ro, fie că sunt noi sau cazane sh.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, yo3fkc a spus:

Asta a ramas doar legenda .

Simtita pe pielea mea , consoarta sufera de Mazda 6 .:95

La fel si cu alea nemtesti!

Mazda aia are ea ceva ascenente iuropene, nu?

1 oră în urmă, +_Florin_+ a spus:

La BMW găsești piese pe toate drumurile și ceea ce se cheamă "experiență în service" adică mecanicii nu se uită ca mâța-n calendar cum se mai întâmplă în cazul japonezelor ori alte mașini mai rare pe la noi.

E consecința logică a faptului că BMW -urile sunt numeroase în Ro, fie că sunt noi sau cazane sh.

Normal ca le cunosc, la cite probleme sint cu ele.

Pe alea fiabile nimeni nu le cunoaste si cind ajungi sa dai fata cu o problema...nimeni nu stie nimic!

Asta este valabila la orice, aveau colegii mei niste echipamente americane, functionau de peste 10 ani si cind a fost o problema de reconfigurare nimeni nu mai stia nimic si mai grav

nu se mai gasea nici softul de management! :d,

A durat vreo citeva zile sa`l primeasca de la furnizor...

Cam asa este si cu masinile fiable, nimeni nu stie mare lucru despre ele, la alea cu probleme frcvente, gasesti doctori si pe marginea santului, amintiti-va de Dacia 1300.

Editat de Ion_Bumbu
Typo
Link spre comentariu
Acum 17 ore, +_Florin_+ a spus:

2CV era cel mai ieftin Citroen, dar foarte robust, fiabil. N-am avut ocazia să-l "simt". Știu doar că era popular prin zonele rurale din Franța (probabil nu crăpa ouăle fermierilor francezi) :rade: și pe la mănăstiri.

Oricum, francezii n-au fabricat vreodată mașini proaste, indiferent de clasă- alias categoria socială careia ii era adresată. Dar au fabricat mașini urâte și mașini frumoase. 

În caietul de sarcini al lui 2CV era specificat foarte clar că această minunată maşinuţă trebuie să meargă pe câmp (arătură), să transporte doi agricultori pe scaunele din faţă
şi două coşuri cu ouă fără să se spargă sau doi saci cu cartofi.
În filmele franţuzeşti de comedie se poate constata că acest 2CV era folosit şi de măicuţe (călugăriţe) care îţi arătau degetul mijlociu îndreptat în sus dacă erau şicanate în trafic.

Link spre comentariu
Acum 34 minute, Ion_Bumbu a spus:

La fel si cu alea nemtesti!

Mazda aia are ea ceva ascebente iuropene, nu?

Nope .

Eu am cc , luat din 2012 nou . Acum are aprox 285K . Schimbat doua telescoape spate , oalele de la telescoapele fata , kit-ul de ambreiaj plus consumabilele intotdeauna la timp 

Doamna are Mazda 6 din 2016 . Aprox 90K . Schimbat turbina anul trecut , 8500 lei , o supata pe admisie 3200 lei , toate telescoapele plus niste bucse , nu stiu cat au mai fost si ele . Cat a fost in garantie , fiecare revizie peste 1500 lei ( la reprezentanta , bineinteles ) .

Link spre comentariu
Acum 23 minute, yo3fkc a spus:

Nope .

Eu am cc , luat din 2012 nou . Acum are aprox 285K . Schimbat doua telescoape spate , oalele de la telescoapele fata , kit-ul de ambreiaj plus consumabilele intotdeauna la timp 

Doamna are Mazda 6 din 2016 . Aprox 90K . Schimbat turbina anul trecut , 8500 lei , o supata pe admisie 3200 lei , toate telescoapele plus niste bucse , nu stiu cat au mai fost si ele . Cat a fost in garantie , fiecare revizie peste 1500 lei ( la reprezentanta , bineinteles ) .

Am avut B2500 facuta in Tailanda, am mers 150KKm cu ea si n`am schimbat decit becuri, nici maxcar placute de frina, dar masina era din 2006, inca nu se faceau reduceri masive de costuri, cea mai fiabila masina de teren cu care am mers vreodata, la fel, cea mai inconfortabila si neplacuta la condus.

Cum au evoluat cu ajutorul contabililor europeni se vede dar nu mai rau decit cele consacrate.

Acum 13 minute, Alphsoo a spus:

Mda. Frantuzele sunt cele mai tari masini, mai ales daca au motor de Renault si emblema de Dacia. BMW e masina proasta pt. ca e preferata gibonilor :rade:

Dacia e o masina corecta ca pret si mai ales fiabila.

Da, cei de la BMW au facut citeva inventii deosebite, distributia la volanta, ca sa o schimbi dai jos motorul, lantul tine sub 100Kkm si alte ieftinaciuni ...se mai mira oamenii de ce`s cunoscute in service.

Editat de Ion_Bumbu
Typo
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus:

Da, cei de la BMW au facut citeva inventii deosebite, distributia la volanta, ca sa o schimbi dai jos motorul, lantul tine sub 100Kkm si alte ieftinaciuni 

Ai de au facut asta or sa traiasca sute de ani daca ne luam dupa numarul de lumanari si rugaciuni de slava aduse de mecanicii de prin service-uri!!!!:d

Cred ca nu este mecanic sa nu zica: sa le dea Dumnezeu santatate celor de au facut ca pentru schimbul lantului de distributie sa fie data jos volanta. Sunt unii care se duc la cunoscuti dintr-o localitate in alta si din cauz asta (dureaza mult) sunt nevoiti sa ia si o noapte la hotel! :rade:

Link spre comentariu

Uneori solutiile tehnice alese, in urma unui concurs nefericit de imprejurari, pot conduce la consecinte grave; de exemplu prin 2000' la un sediu acr se afla un bmw cu probleme la motor ,probleme aparute datorita faptului ca ventilatorul era actionat de un cuplaj/ambreiaj termic care s-a defectat,motorul s-a supraincalzit,  radiatorul  era corp comun cu vasul de expansiune care s- a fisurat, soferul nu a oprit la timp , s.a.m.d.

Link spre comentariu
La 26.01.2020 la 10:55, adrian_pic a spus:

Moldovenii doar cu bautura in cap! Distilau orice, "cifra octanica" sa iasa cat mai mare!

Sunt din Suceava. Si eu tot asa credeam, ca moldovenii stiu sa distileze orice. Asta pana cand  un neamt autentic dupa ce a vazut padurea de soc de pe malul apei si a cerut sa cumpere rachiu de soc. Se face din boabele alea negre. I-am explicat ca la noi nu se folosesc fructele socului, cel putin nu la facut rachiu. Din vorba in  vorba i-am spus de rachiul de sfecla (samahoanca). Doua zile a durat pana sa aflu de unde pot cumpara o sticla de samahoanca. Nu mai e ca pe vremuri cand bagau in butoi orice, faceau si rachiu de bomboane...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări