Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Acum 24 minute, Усилитель a spus:

Cand eram copil ,printre putinele ce se gaseau la magazin cam tot timpul  era "Pasta de Coarne" mancam pe paine , era acrisor , "tragea "putin gura  ( nu plin de zahar si indulcitori ca produsele de astazi )  vitaminizant , mineralizant , un fruct cam uitat in ziua de azi....

Varianta de azi :

pasta-de-coarne.jpg

Varianta de azi....... nu sunt coarne.

Coarnele nu se fac in ciorchine ca strugurii, se fac in ciucuri ca ciresele sau visinile. Coarne sunt bune toamna tarziu dupa ce cad pe jos.

Coarne-de-p%C4%83dure-fructe-cu-propriet

Link spre comentariu

Corect, in dreapta borcanului sint coacaze rosii sau strugurași.

Pasta de coarne se gaseste si azi, sint producatori prin zona Devei care o vind in piete si trebuie doar fiarta.

Este foarte buna doar ca se fierbe destul de incet.

P.S. noi apreciam cornul si pentru lemn, ieseau din el niste bete de pescuit....

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Se gaseau bete de corn sau alun mai lungi, asa cam la 1,5 - 2 m. Erau elastice si rezistente.

In fiecare an, imi fac gem de macese, e un fel de traditie. Credeti-ma, nu se compara cu  conservele, pline de E-uri, din comert, nici macar ce cele de la Raureni! E drept, e foarte mult de munca la gemul de macese, dar merita. Mai ales daca iti plac clatitele!!!

O reteta, tot de familie: amestecati gem de macese cu smintina de casa (nu din supermarket!). Va lingeti pe degete!!!!

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 14 ore, alcon a spus:

mb1.jpg

mb2.jpg

Mertz "bot de cal", cum îl numeau românii în epocă.  Exemplarul din foto aparține clasei de lux, motor mare pe benzină (de la 2.5 l în sus).

Superbă mașină, acum e o raritate ... și când mă gândesc că la începutul anilor '90 puteam cumpăra asemenea modele din Germania (în stare bună)  cu numai 2000 DM, realizez cât de fraier am fost. Merita luată și conservată. 

Am cumpărat atunci un 280S model mai nou, W116, din păcate l-am folosit zi de zi și mi-am bătut joc de el (eram la vârsta "teribilismelor"), am mai povestit pe aici.

În peisajul rutier bucureștean post-revoluție "bot de cal" era relativ prezent, doar că românii aduseseră modele din clasa inferioară, cu motorizari 200 sau 220D -iesel :rade:, că alea consumau puțin ... însă erau mai puturoase ca Dacia la demaraj. Destui faceau taximetrie cu ele, pentru asta erau foarte bune, net superioare Daciei la capitolul eleganță/confort, ca să nu vorbim de fiabilitate. 

Link spre comentariu
Acum 7 ore, okean a spus:

Si pasta de macese era foarte buna

res_1b360441c392178b6fb09973a8c32fea_450x450_v3su.jpg

Asta o consumam toamna tarziu direct din tufisuri! Este nemai pomenita de gustoasa, sanatoasa si bogata in vitamina "C". Grija mare, trebuia sa nu consumi si semintele. Cei patiti stiu de ce!

Editat de gica70
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări