okean Postat Ianuarie 26, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 Si pasta de macese era foarte buna Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 Acum 15 minute, gica70 a spus: Ai mei faceau cornata! Era foarte apreciata! Moldovenii doar cu bautura in cap! Distilau orice, "cifra octanica" sa iasa cat mai mare! 1 Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 Acum 24 minute, Усилитель a spus: Cand eram copil ,printre putinele ce se gaseau la magazin cam tot timpul era "Pasta de Coarne" mancam pe paine , era acrisor , "tragea "putin gura ( nu plin de zahar si indulcitori ca produsele de astazi ) vitaminizant , mineralizant , un fruct cam uitat in ziua de azi.... Varianta de azi : Varianta de azi....... nu sunt coarne. Coarnele nu se fac in ciorchine ca strugurii, se fac in ciucuri ca ciresele sau visinile. Coarne sunt bune toamna tarziu dupa ce cad pe jos. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 (editat) Corect, in dreapta borcanului sint coacaze rosii sau strugurași. Pasta de coarne se gaseste si azi, sint producatori prin zona Devei care o vind in piete si trebuie doar fiarta. Este foarte buna doar ca se fierbe destul de incet. P.S. noi apreciam cornul si pentru lemn, ieseau din el niste bete de pescuit.... Editat Ianuarie 26, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 Eu lemnul de corn l-am văzut doar cu crengi scurte și foarte ramificate,nicidecum lungi drepte și subțiri. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 Nu ati cautat cum trebuie, la marginea padurii sau ati incurcat pomul. In general era greu de gasit un lastar lung si drept ca cel de alun astfel ca trebuia sa le indreptam noi, citeva caramizi legate de bat si lasat atirnat in pod de pe un an pe celalalt. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 Din corn faceam varfurile, restul vergii era din soc. Socul se facea la 2-3m drept. Mai am un maner cu prindere pt mulineta din textolit in care se infingea o vergea de alun sau corn. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 (editat) Se gaseau bete de corn sau alun mai lungi, asa cam la 1,5 - 2 m. Erau elastice si rezistente. In fiecare an, imi fac gem de macese, e un fel de traditie. Credeti-ma, nu se compara cu conservele, pline de E-uri, din comert, nici macar ce cele de la Raureni! E drept, e foarte mult de munca la gemul de macese, dar merita. Mai ales daca iti plac clatitele!!! O reteta, tot de familie: amestecati gem de macese cu smintina de casa (nu din supermarket!). Va lingeti pe degete!!!! Editat Ianuarie 26, 2020 de icar Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 Am fost cândva la cineva în ospeție, a avut vin de măceșe,făcut de el, beam câte o gura, m-am pus la mâncat sărmăluțe mărime mijlocie, am terminat 15buc și litrul de vin, n-am avut nici o problema digestiva..... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 Acum 14 ore, alcon a spus: Mertz "bot de cal", cum îl numeau românii în epocă. Exemplarul din foto aparține clasei de lux, motor mare pe benzină (de la 2.5 l în sus). Superbă mașină, acum e o raritate ... și când mă gândesc că la începutul anilor '90 puteam cumpăra asemenea modele din Germania (în stare bună) cu numai 2000 DM, realizez cât de fraier am fost. Merita luată și conservată. Am cumpărat atunci un 280S model mai nou, W116, din păcate l-am folosit zi de zi și mi-am bătut joc de el (eram la vârsta "teribilismelor"), am mai povestit pe aici. În peisajul rutier bucureștean post-revoluție "bot de cal" era relativ prezent, doar că românii aduseseră modele din clasa inferioară, cu motorizari 200 sau 220D -iesel , că alea consumau puțin ... însă erau mai puturoase ca Dacia la demaraj. Destui faceau taximetrie cu ele, pentru asta erau foarte bune, net superioare Daciei la capitolul eleganță/confort, ca să nu vorbim de fiabilitate. 1 Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 (editat) Acum 7 ore, okean a spus: Si pasta de macese era foarte buna Asta o consumam toamna tarziu direct din tufisuri! Este nemai pomenita de gustoasa, sanatoasa si bogata in vitamina "C". Grija mare, trebuia sa nu consumi si semintele. Cei patiti stiu de ce! Editat Ianuarie 26, 2020 de gica70 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 Acum 23 minute, gica70 a spus: Cei patiti stiu de ce! Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 26, 2020 Partajează Postat Ianuarie 26, 2020 Da, țușca e parfum pe linga puful de pe simburii de macese! Si eu mincam, cu grija, pasta de macese, stoarsa, cu grija, din fructul pe care a cazut prima bruma. 1 Link spre comentariu
okean Postat Ianuarie 27, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2020 1937 Mamaia " Casa Vapor " Link spre comentariu
Postări Recomandate