Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Si eu am intalnit capsule de CO2 ce nu aveau continut, desi cutia era sigilata. Tija supapei avea sectiune patrata si era cazuta inauntru.

Un semn ca sifonul va iesi bun era faptul ca se facea bruma intensa pe capsula de CO2 in momentul destinderii gazului.

In facultate, la Termodinamica,  proful ne-a intrebat de ce se formeaza bruma pe capsula (legatura intre energie interna, caldura si lucru mecanic).

Editat de norad
Link spre comentariu

Buna

Exact ce spune "norad".Multa lume a avut capsule de CO2,inclusiv eu.

La inceput le schimbam la magazin,apoi a aparut o instalatie de "umplere' cu CO2 in oras.

Nu toate capsulele erau etanse si se descarcau.O simpla garnitura era problema si putea fi schimbata.

La fabrica "11 Iunie" Dej se fabrica suc,Pepsi si Brifcor(cunoscute de cei care au trait perioada respectiva).

Un coleg a"obtinut" naiba stie de unde ceva concentrat de Pepsi si faceam "acasa" Pepsi cu apa,concentrat si 

o capsula de CO2.Puneam o picatura de concentrat la o butelie de CO2(cca 1L).Colegul era cu esenta,eu cu CO2-ul.

Erau cutii de 10 patroane(asa se numeau pe atunci).Am facut suc inclusiv cu socata,a iesit bine,dar spre deosebire de

Pepsi avea multa spuma(probabil datorita CO2).Improvizam cum puteam pentru ceva deosebit.Cei care nu au trait 

atunci,nu pot sa-si inchipuie cum se punea problema.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Da. Aroma de Pepsi (ma rog, cred ca era) am avut si eu. Cam 100 mL. Nu stiu de unde facusera rost ai mei. Puneam mai putin de 1mL in autosifon. Dar mai adaugam si zahar. Si astfel, papilele gustative simteau gustul bauturilor imperialistilor.

Pepsi original, la sticla, doar in vacanta, la mare.

Link spre comentariu

În Ungaria se găsesc și acum patroane de CO2, mulți a-și fac soda, adevăratul spritz se face cu sifon, nu cu apa minerala, (sărurile minerale din apa minerala reacționează cu acidul și altele din vin și strica gustul) 

Tinerii pun la chefuri  vodca în recipient, baga un patron jumate, rezultatul e o vodca carbogazoasa ce lovește... 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Усилитель a spus:

(sărurile minerale din apa minerala reacționează cu acidul și altele din vin și strica gustul) 

Încearcă Borsec. 

Patroane cred ca mai am câteva cutii, dar nu se mai încarca pe nicăieri. Înainte le dădeam la schimb în sifonerii, le dădeam goale și luam alte cutii cu patroane pline. Acum nu mai știu nici o locație în tot târgul care sa umple nici macar sifoane. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Le-am avut pe toate trei. Primul era cu apa, stringeai de el si tisnea apa. Al doilea tragea cu mingi de ping-pog, iar al treilea avea un fel de capse pe banda de hirtie.

Capsule cu codoi se gasesc la magazinele  ce vind arme neletale sau la cele ce vind replici airsoft, ce merg ce codoi in loc de propan/butan.

Cind cumparam capsule pentru autosifon, le incercam apasind usor piesa patrata cu capatul cheii de la yala. Daca pica piesa, tipa de sifonarie le schimba. Chestia e ca cele fisiite pe jumatate sau trei sferturi treceau ca bune la test.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări