Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

Da ... , dar alea erau impersonale si neutre . Ma rog , zic eu ... , in vreme ce renumita carpeta a stimulat si pe (h)artisti ... , sa (h)artisteze :

P.S. - era " emblema " unanim recunoscuta a celor care au lucrat in tarile arabe prietene ... , de unde se aduceau " serpii " Sharp GF xxxx , metrajele cu sclipici pentru nunti , lurexul , cafeaua , hauru' , si celelalte kestii vandabile mult .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 3 ore, gauss a spus:

......

"Șerpii" se aduceau si de pe meleagurile defunctei CE, un unchi al meu avea numai șerpi in casă. De la piton la talie medie, sfarsind cu cei "de buzunar".  Era un admirator al respectivului brand. 

Pitonul era o combină muzicală cu aspectul unui deck pick-up foarte mare. Conținea casetofon, radio si evident pick-up. Radioul avea UL/UM/UUS si 5 game de US. Ca fapt divers, unchiu' recepționa Europa Liberă cu aceeasi ușurință ca si București 1, diferența constând in ceva fading și zgomot de fond. Cel putin asa imi amintesc ...

Eu m-am ales doar cu un șerpisor de buzunar, UM/US, il am si acum. Actualmente receptioneaza bine "The Buzzer", singura transmisie pe US neschimbată, care care a supraviețuit peste decenii, si încă ne dă fiori reci ... :rade:.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Desigur . Eu m - am referit la radiocasetofoane . Prahova a fost o zona de petrolisti si santieristi in domeniul petrolului , multi au prestat afara , debuseul era in tarile arabe . Radiocasetofoanele erau cele mai " vizate " , persoanele respective doreau ceva monobloc sa cante . Daca se poate , si tare ...

s-l1600.jpg

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da, avea si unchiul unul in genul acesta, doar că era fabricat (cred) prin '75... '78, încă nu se extinsese moda "double cassette". Look-ul  era asemanator (cromatică si design), dar avea două VU-metre in colțul din dreapta-sus și caseta pe centru.

A supraviețuit mult deși a fost intens folosit, ca si combina de care aminteam in postul anterior. După '92 (moartea prematură a unchiului) habar n-am ce s-a ales de ele, au ramas mostenitorilor de drept ...

Link spre comentariu
La 25.10.2019 la 18:34, icar a spus:

Pina sa apara Staedtler, erau cele mai bune creioane mecanice. In capat aveau un dispozitiv de ascutit mina.

09163131_muvfgakgbwejxa-b.jpg

Am vreo 5, iti trimit unul cadou, oricand. Am si unul cu mina de 5mm, ii spuneam TUN in facultate. Sper sa nu-l fi ratacit... 

Am si niste mine originale romanesti STAS 10.524-76m, taria B scrie. In tubuletul oringinal din plastic.

Link spre comentariu
Acum 24 minute, +_Florin_+ a spus:

Da, avea si unchiul unul in genul acesta, doar că era fabricat (cred) prin '75... '78, încă nu se extinsese moda "double cassette". Look-ul  era asemanator (cromatică si design), dar avea două VU-metre in colțul din dreapta-sus și caseta pe centru.

A supraviețuit mult deși a fost intens folosit, ca si combina de care aminteam in postul anterior. După '92 (moartea prematură a unchiului) habar n-am ce s-a ales de ele, au ramas mostenitorilor de drept ...

Robuste ... Ma rog , zic si eu . Exemplarul din foto e aproape de varful gamei ... , majoritatea erau cu o singura mecanica si mai mititele . Esalonate , pe cat a avut fiecare diurna , sau cat a alocat pentru " difuzorizare " . Am discutat cu multi petrolisti ( unul putin a lipsit sa - mi fie socru ... ) , la campusurile unde stateau , cam la 6 luni venea o dubita cu cataloage Neckermann , apoi se faceau inscrieri ... , romanii erau clienti siguri . 

Link spre comentariu

Da ... , si serbetul in borcanele acelea de plastic , din doua volume . Cel de ciocolata , sau cacao , nu era chiar detestabil . De obicei era de unica folosinta ... , adica se golea dupa deschidere . N -a fost prea mult timp pe piata . 

P.S . - sifonaria era ceva magic , am vizitat - o de nenumarate ori ...  Coada permanenta , zgomotul compresorului , roata volanta mare , sitele puse peste sifoanele la incarcat , etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Hehe ... , era o intreaga industrie . Unul din 5 sifoane era artizanal , din inox , si supradimensionat . Intr - o vreme refuzau sa le umple . Capsulele de autosifon se vindeau tot acolo , in Ploiesti aveau o banda de hartie ( sigiliu ) peste cutia de plastic in care se vindeau ( schimbau , de fapt ) . Si vesnicele discutii , purtate mai ales de tovarasi cu nasul imbujorat ... , ca n - au avut capsulele destul CO2 , ca doar au fasait etc . De parca nu erau sigilate , si sifonarul le umplea el ...

P.S. - a fost si valul dupa Revolutie , cu capetele de plastic adaptabile la sticlele de Coca , Pepsi etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări