Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

Postări Recomandate

1 oră în urmă, icar a spus:

Nu se numea cumva, comercial, COSMOS?

Cosmosul era mai mare,era cu piese unguresti si avea potentiometrele altfel asezate . Am defrisat unul acum vreo 40 de ani si asa imi aduc aminte.Si parca nu avea transformator de retea.

1d90dc7f51bc096e30c463f43a2bdce7-7212944-300_300_10.jpg

Editat de NICA
Link spre comentariu
Acum 3 minute, icar a spus:

Din ce-mi aduc aminte, parca Grigoresu a fost primul tv fara traf de retea. Poate gresesc...

Cel din pliant e cosmos 3. Primul Cosmos arata altfel.

Screenshot_20191222-125452_Samsung Internet.jpg

Da, din asta am defrisat.

Un Grigorescu am tinut in functiune pana catre anii 90 si nu avea traf retea.

Nici Luchian nu avea si parca nici E47.

Despre Tonita nu stiu.

Link spre comentariu

Evident anul de referinta e 1961 - VS 43611...43diagonala, 61 anul, 1 modelul...si da, avea carcasa metalica :nebunrau:ulterior din lemn !

" Între timp, în Romînia au apărut și televizoare de import, cum era Stassfurt, de exemplu, fabricat în Germania. În 1962 apare televizorul Azur, iar un an mai târziu se fabrică, la Electronica, televizoarele Național, Cosmos 1 și Cristal. Au urmat televizoarele Tonitza, Luchian, Grigorescu, ca să rezoneze cu noțiunea de “imagine”. "

Am specificat in amonte...vezi articol - aici -

Editat de okean
Link spre comentariu

Daca doriti sa revedeti (animation)...Olimpiada din 1936 - Berlin pe un receptor TV " Standard Television E1" - 1939 ! Au fost in plan 10.000 buc au fost realizate fizic numai 50 buc...

Primul tub cinescop comercial a fost realizat de firma Telefunken in 1934 !

L.E. Totusi primul sistem TV "all-electronic"  set cutub cinescop   a fost inventat de japonezul  Kenjiro Takayanagi demonstrat pentru prima oara in 1926 ( sistem 40 linii ) !

Early_TV_experiment_by_Takayanagi.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu

In mod sigur asa a fost livrat kit-ul de catre frantujii de la CSF...dupa aia a fost corectata " blasfemia ", cu carcasa  din lemn...

Ulterior au aterizat kiturile de " National" de la Matsushita, circula zvonul  ca erau ieftine, japonezii trecand la tranzistorizate...sau luate la pachet cu chiturile de radio  S631T , cine stie...

Acum 3 ore, NICA a spus:

Multumesc , minunat.

Sunt un mare admirator.

Ne straduim sa facem o " radiografie " exacta, obiectiva...normala :rade:

Editat de okean
Link spre comentariu

prin anii 70 se gaseau de toate  si la preturi mici , mai tirziu , prin 80 a inceput rationalizarea  , si in 89 nu mai avea tara datorii.

E bine sa mori fara datorii  pe undeva , in nici-un caz la circiuma.Unii au inceput sa chefuiasca asa de bine de au indatorat tara  pe multe generatii de urmasi.Daca vom mai trai vom mai vedea , unul si-a luat-o pe chelie.

Link spre comentariu

Nu a jucat-o prost, asa a putut sa o joace. A platit datoria, dar visteria era goala, daduse ultimul sfant din buzunar, asa ca inca un an, doi, pina acumulam ceva, tot nasol ar fi fost. Avea in plan, cu arabii, sa dea peste nasul FMI, prin crearea unui organism de imprumut mai putin apasator. Nu a mai apucat, dar nici nu cred ca era lasat sa faca asa ceva! 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări