Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OLD stuff...

okean

Postări Recomandate

Acum 33 minute, okean a spus:

Preturi anii 80' catalog " Comturist" 

Gitanes fără filtru... daca nu știai la ce sa te astepti, te făceai albastru la primul fum, si te lua cu amețeală. Probat prin 84, dacă bine rețin. Eram fumător de Carpați fără la acea vreme. 

Link spre comentariu
Acum 22 ore, doru3160 a spus:

Gitanes fără filtru... daca nu știai la ce sa te astepti, te făceai albastru la primul fum, si te lua cu amețeală. Probat prin 84, dacă bine rețin. Eram fumător de Carpați fără la acea vreme. 

Pe aceeasi lungime de unda erau si " Gauloises Caporal "

Gauloises-Caporal.jpg

Acum 32 minute, icar a spus:

Cât era dolarul  pe atunci?

In 1985 era 17.14lei si in 1989 era 14.92, scadea in draci, noroc de lovilutie...

Un pachet de KENT era undeva intre 75 si 100 de lei !

Editat de okean
Link spre comentariu

Scoteau Țigarete Iași ceva superlong, dar eu cel puțin, am avut nemarcate, la snop. Nu stiu ce ambalaj urmau să aibă, dar pt protocol cum circulau in cerc restrâns, am prins si eu de cateva ori, cu diverse ocazii. Kentul era pistol cu apă pe lângă astea. Și știu ce zic, eram fumător cu state vechi. Mărășești pt export nu am prins, nu stiu de așa ceva. Poate nu s-au făcut la Iași. Si Carpați, il vanam pe cel de Sf Gheorghe, era mai bun decat cel de Iași. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, PacMan a spus:

A mai avut cineva ocazia să găsească Mărășești cu filtru? 

Erau pentru export, filtru alb cu dungă aurie, semănau cu pachetul de Kent și erau superlong. 

A fost o perioada scurta prin anii 1997-2000 se gasea la nonstopul din or.Babadag jud.Tulcea Marasesti cu filtru si Carpati cu filtru tigareta si filtru alb.superlung, la Carpati era scris cu argintiu scris de.mana pe lungime Carpati, era perioada cand.se gasea Monte-Carlo, Rebel, Derby, BT, Snagov, Calatis, Viceroy prima varianta, Lucky-Strocky, Asos original de papastratos, ce vremuri

Link spre comentariu

Asos a dispărut din '92 sau' 93, ceea ce a mai fost pe piață erau contrafaceri.

Țigările de pe vremea lui nea Nicu erau " mai bune" sau mai naturale, cu aroma de tutun deoarece materia primă era de calitate ( nu erau folosite tratamente chimice deloc sau nu așa intensiv ca acum) iar filtrul era doar " filtru de hârtie". 

Acum tutunul este tratat să nu rămână aprins să nu se consume țigara singură și să se stingă repede dacă nu tragi din ea. Dar mirosul și gustul țigărilor este total schimbat față de cele vechi. 

Deși se fuma în casă, ecranul de la TV era curat, doar cu ocazia curățeniei mari înainte de Crăciun sau Paște se aduna ceva negreala. 

La țigările de acum, mai ales după 2000, fumul lasă urme mult mai evidente, ecranul TV trebuie curățat săptămânal iar perdelele după o lună de zile încep să-și schimbe culoarea și trebuie spălate din nou. 

Cam în perioada aia am renunțat la fumat deoarece nu mai era același lucru. 

Am rămas la singurul care încă mai creează dependență, sacăz, cositor și pcb vechi. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări